Zanimljivosti

Vrste buketa za slavlje različitih događaja

Vrste buketa za slavlje različitih događaja

Buket za vjenčanje

Buket za vjenčanje ovisi o tome kakvo cvijeće mladenka voli. Prema njenim željama za vrstom cvijeća takav će buket i biti napravljen za vjenčanje. U velikoj većini slučajeva buketi za vjenčanje se rade od ruža i najčešće bijelih ruža s obzirom da su i vjenčanice bijele. Osim vjenčanice, buketi mogu biti prilagođeni i bojama i tematici vjenčanja.

Buketi za vjenčanje mogu biti jednostavni što ne znači da su takvi buketi monotoni ili neprikladni za ovakvu svečanu ceremoniju. Ponekad ukoliko je vjenčanica raskošna i prije odgovaraju jednostavni buketi kako ne bi odvraćali pažnju od vjenčanice. Buketi za vjenčanje se trebaju uklopiti u zaokruženu priču vjenčanja.

Buketi ruža u kombinaciji sa bijelim božurima buketi za vjenčanje mogu biti prošarani i drugim vrstama cvijeća. Buketi za vjenčanje mogu biti okrugli, u obliku lopte na vrpci, no mogu biti i klasični Bidermajer buketi koji su dobili naziv po njemačko austrijskom trendu iz 19. tog stoljeća. Kaskadni vjenčani buketi su pogodniji za mladenke koje su višeg rasta, kao i vjenčani buketi u obliku vodopada. No, svakako odluka je na mladenki koja će odlučiti kakav želi imati dodatak svojoj vjenčanici.

Buket za godišnjicu

Ako želite svoju voljenu iznenaditi sa buketom za godišnjicu zasigurno znate kakvo cvijeće vaša draga voli, te ćete takvo cvijeće i odabrati u buketu. Buket za godišnjicu možete naručiti online kao i da odete u cvjećarnu pa naručite cvijeće za godišnjicu.

Možda više volite sami donijeti buket svojoj voljenoj nego da ga uruči nepoznati dostavljač dok vi drijemate na kauču i glumite da ste zaboravili godišnjicu. Ovisno kakav odnos imate sa svojom voljenom, te da li će ona vašu glumu uvidjeti pa prihvatiti vašu igru i glumiti iznenađenje kada stigne cvijeće, tako ćete i postupiti. No, nemojte svake godine ponavljati iste fore jer vam već sljedeće godine neće upaliti.

Ipak je ljepše kada se vi na vratima pojavite sa buketom i predate ga svojoj voljenoj u ruke nego da ga preda netko drugi ili da ga pronađe na stolu u dnevnom boravku sa malom porukicom. Efekt oči u oči dok predajete cvijeće za godišnjicu imat će dublji značaj jer će vaša voljena cijeniti vaš trud iako ne zna da ste možda naručili preko interneta i dočekali dostavljača ispred ulaza.

Buket za krštenje

Buketi za krštenje imaju ili izgledom ili dodacima specifično obilježje. Buketi za krštenje se mogu izrađivati u obliku baby nosiljke ili košarice u bijeloj boji sa dodacima vrpci ili mašni plave ili roze koja će obilježavati spol bebe koja se krsti.

Buket za krštenje može ali i ne mora imati dodatak bijele svijeće, no u većini slučajeva je krsna svijeća nezaobilazna kod takvih buketa. Može se dogovoriti da se složi malen buketić, odnosno obruč oko krsne svijeće te će to predstavljati svečani buket za krštenje. Također je kompoziciji buketa uz mašne tradicija dodati i ukrasnog tila, tkanine koja svakom buketu daje svečani izgled.

Cvijeće koje se stavlja u bukete za krštenje su najčešće pupoljci bijelih ruža koje simboliziraju nevinost i čistoću kakvu beba koja se krsti ima i zaslužuje. Mogu biti dodani u buketić i druge vrste cvijeća koje će dodatno ukrasiti buketić i dati mu svečani still kakav ovaj svečani događaj i zaslužuje.

Tagovi:

Više članaka