Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna

 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora

Sport

Treninzi za mršavljenje

Treninzi za mršavljenje

Treninzi za mršavljenje za poboljšanje vašeg zdravlja i općeg stanja organizma

Živite brzo, ubrzanim tempom, imate osjećaj da stalno negdje jurite? Jedete usput, s nogu, volite brzu hranu? Izbjegavate ogledala? Vrijeme je da stanete na loptu, udahnete, izdahnete i počnete razmišljati o sebi. Treninzi za mršavljenje koji služe za poboljšanje vašeg zdravlja i općeg stanja organizma vaša je ispravna odluka. Možda nemate razvijenu naviku za treniranjem, kondicija vam je slaba, a prehrana obilna i nezdrava, ima nade uz pravu motivaciju. Nekome će motivacija biti vlastito zdravlje, nekome izgled, nekome prijateljica ili prijatelj koji izgleda kao slika punih mišića i oblina, a nekome jednostavno smeta par kilograma nakupljenih preko zimskog perioda. Svakako, treninzi za mršavljenje trebaju biti popraćeni pravinom prehranom. Vaša odluka za kombinaciju treninga za mršavljenje i zdrave prehrane dugoročno će utjecati na vaše opće stanje zdravlja i jednako tako na vaš izgled.

Napravite tjedni plan prehrane sa nutritivnim vrijednostima na način da imate situaciju da kalorije koje unosite su manje nego kalorije koje treningom trošite. Danas u doba interneta lako ćete pronaći pomoć kako napraviti plan prehrane koji će pratiti vaše treninge. Prije nego odredite intenzitet vašeg vježbanja uzmite u obzir svoje zdravlje i zdravstveno stanje vašeg organizma. Vježbati možete na nekoliko načina, od laganih i jednostavnih vježbi, kardio vježbi, vježbati za mršavljenje trbuha i naslaga na trbuhu ili možete vježbati na način da sagorjevate masne naslage uz izgradnju mišične mase intenzivnijim treninzima. Fitness industrija nam svakodnevno nameće nove trendove i metode treniranja po principu bolji rezultati uz minimum napora. Nemojmo se zavaravati bez truda nema rezultata. Sastavili ste tjedni plan prehrane, pa krenimo sa laganim i jednostavnim vježbama. Prije svakog treninga nemojte zaboraviti zagrijavanje, laganim pokretima ruke, noge, leđa. Lagane i jednostavne vježbe možete izvoditi svakodnevno, za razliku od intenzivnih vježbi kojima je potreban dan odmora u tjednu.

U lagane vježbe se ubrajaju hodanje, plivanje, vožnja biciklom, trčanje, hodanje po stepenicama. Kardio vježbe za mršavljenje obuhvaćaju navedene aktivnosti za lagane vježbe u intervalima, kraćim periodima ali jačim intenzitetom. Na primjer ako volite hodati, svakih pet minuta hodanja ubacite trideset sekundi trčanja, nakon par dana treniranja pojačajte tempo nakon svakih pet minuta hodanja ubacite minutu trčanja. Ritam odredite sami prema svojim mogućnostima, možete kombinirati hodanje po stepenicama. Potrudite se odvojiti barem sat vremena dnevno na kardio vježbe za mršavljenje, šetnju, hodanje po stepenicama, plivanje, vožnju biciklom. Tih sat vremena ne mora biti odjednom može biti šest puta po deset minuta tokom dana ili dva puta po trideset minuta, tijelo pamti i zbraja. Vježbe za mršavljenje trbuha ne obuhvaćaju samo svima dobro poznate vježbe trbušnjaka. Jedna od vrlo efikasnih vježbi za mršavljenje na trbuhu je veslanje. U sjedećem položaju na podu dignite noge u zrak i vucite ih naprijed nazad dok su u zraku. Broj vježbi i intenzitet prilagodite svojim mogućnostima i postepeno ih povećavajte. Vježbe koje su orijentirane na intenzivnije vježbanje ciljano sagorjevanje masnih naslaga i izgradnju mišične mase izvode se vježbanjem na spravama koje će vam pomoći koncentrirati trening na određeni dio tijela.

Treninzi za mršavljenje kod kuće ili više volite treninge u prirodi

Treninzi za mršavljenje mogu se raditi u vašem vlastitom domu ili ukoliko više volite na otvorenom u prirodi. Naravno, nemamo svi kuće sa bazenom, pa plivanje kod kuće ostaje onima koji imaju bazene, međutim ukoliko se javni bazen nalazi u vašoj blizini, vrlo lako ćete realizirati svoj plan treninga ako se odlučite za plivanje. Zašto spominjem plivanje? Plivanje je vrlo korisno jer kao i kod hodanja u pokretu su svi mišići tijela. Vježbanje u prirodi obuhvaća hodanje, trčanje, hodanje stepenicama, plivanje (bazen, more, rijeke), šetnje, vožnje biciklom ili skakanje preko užeta. Vrlo je korisno vježbanje u prirodi zbog zraka koji udišemo prilikom treninga. Osnovno pravilo svakog vježbanja je pravilno disati. Uzdah kod napora, izdah kod opuštanja. Izmjena kisika u vašem tijelu povoljno će utjecati na vaše treninge. Treninzi za mršavljenje se mogu raditi i u vašem domu.

Prije nego krenete sa vježbanjem kod kuće nabavite par osnovnih stvari, pometač (npr. ležaljke za plažu ima ih u svim supermarketima ili dućanima sportskom opremom), bučice koju ukoliko nemate ili ne možete nabaviti možete zamijeniti sa dvije boce tekućine ili pijeska. Trening za mršavljenje u vašem domu naravite dva do tri puta tjedno i uključite slijedeće vježbe: dvadeset čučnjeva sa bučicama, deset sklekova, dvadeset iskoraka (po svakoj nozi deset), deset jednoručnih veslanja bučicama, plank vježbe deset sekundi i trideset jumping jacksa. Plank vježba se izvodi da “visite” iznad poda oslanjajući se na ruke i noge nekoliko minuta držeći tijelo ravno. Naravno u početku se to biti koliko može izdržati. Jumping jaks vježbe se izvode da stanete uspravno, pri tome stopala raširite u širini vaših ramena, ruke ispružite uz tijelo i dlanove okrenite prema tijelu. Iz te početne pozicije skočite uvis, noge raširite i doskočite u poziciju raznoženja. istovremeno dok ste u zraku ruke raširite, dignite lagano savijene u laktovima dodirnite dlan o dlan. Završni dio vježbe jumping jacksa je povratak u početnu poziciju iz pozicije raznoženja. Svako treniranje pa tako i treniranje kod kuće pazite na pravilno disanje.

Treninzi za mršavljenje u teretani samostalno ili pod stručnim vodstvom trenera

Treninzi za mršavljenje mogu se raditi i u teretani samostalno ili pod stručnim vodstvom trenera. Ako ste donijeli odluku raditi trening za mršavljenje samostalno u teretani krenite sa zagrijavanjem kao što bi to učinili da trenirate kod kuće ili u prirodi. U teretani za zagrijavanje možete pet minuta lagano vježbati na eliptičnoj spravi. S vremenom kako napredujete sa treningom zagrijavanje na eliptičnoj spravi možete produžiti na dvadeset minuta i povećati težinu. Nakon završenih dvadeset minuta, nastavite lagano još pet minuta na laganoj težini. U teretani možete kombinirati kardio vježbe i vježbe za snagu. Traka za trčanje, pokretne stepenice i sprava za veslanje odličan su izbor za vježbe hodanja, trčanja, hodanja po stepenicama i uvelike će vam pomoći u vašem treningu za mršavljenje.

Vježbe za snagu su usmjerene na poticanje rada metabolizma tijela. Treninzi za mršavljenje u teretani za snagu uključuju čučnjeve s utezima, potisak za prsa sa bučicama i zgib sa širokim hvatom. Krenite sa manjim brojem setova u početku, a u naprednijem treningu odradite po osam setova ili prema vašim mogućnostima. Naravno svaku vježbu prilagodite težinu i sa napredovanjem treninga postepeno povećavajte težinu. S obzirom da vam je cilj mršavljenje i gubitak kilograma trenirajte slobodnim utezima i vlastitom težinom. Treninzi pod stručnim vodstvom trenera će svakako biti u dogovoru sa vašim trenerom koji će uzeti u obzir vaše opće stanje organizma, zdravstveno stanje, dob, ozljede i prema tome prpremit za vas program koji će vam pomoći u vašoj namjeri i dovesti vas do cilja. Nemojte zaboraviti trenirate li samostalno ili uz trenera sav trud je vaš za vaš cilj.

Tagovi:

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna

 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora

Više članaka

Ronjenje na dah rekord

Ronjenje na dah rekord

Ronjenje na dah rekord slobodnim stilom u vlasništvu je Herberta Nitscha. Slobodno ronjenje poznato je i kao „apneja“. To je disciplina ronjenja na dah koja isključuje uporabu utega pri zaronu.

Kako početi nordijsko hodanje

Kako početi nordijsko hodanje

Sigurno ste čuli za nordijsko hodanje barem jednom u životu, ali niste istraživali što je zapravo nordijsko hodanje i kako početi nordijsko hodanje. Nordijsko hodanje je za svakoga, bez obzira n

Što su olimpijske igre

Što su olimpijske igre

Što su Olimpijske igre u antici najbolje govori činjenica da su one bile povezane s kultom Zeusa, vrhovnim božanstvom starih Grka. O njihovom mitskom i legendarnom podrijetlu postoje razne predaje