Financije

Privatna posudba novca

Privatna posudba novca

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 15.07.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je privatna posudba novca?

Privatne novčane zajmove možemo opisati kao posudbu novca između dvoje osoba. Osoba ili financijska institucija koja posuđuje novac je privatni zajmodavac, a osoba koja prima novac zajmoprimac. Privatna posudba novca se danas najčešće odnosi na online zajmodavce u koje pripadaju kreditne agencije i ovlašteni zajmodavci. Navedeni oblik posuđivanja novaca postaje sve popularniji, a razlog je manjak zakonskih regulativa i jednostavnost ostvarivanja. Uzmemo li u obzir da postoje manje regulative, dobivamo zajmoprimca koji može slobodnije koristiti svoj novac.

Privatna posudba novca svakako ima više prednosti nego mana, ali najveća mana je veća kamatna stopa – što znači da su financijske usluge dosta skuplje. Stoga, ukoliko vas zanimaju brzi zajmovi ili krediti, morate obratiti pažnju na kamatne stope. Privatno posuđivanje novca je danas dostupno na svakom koraku, ali to ne znači da je svaki zajmodavac pošten i da nema mjesta prevarama. U slučaju da se odlučite na ovakav model posuđivanja novaca, predlažemo Vam da dobro odradite svoju domaću zadaću oko provjera zajmodavaca.

Privatna posudba novca i regulacija

Privatni zajmodavci koji se ozbiljno bave posuđivanjem novaca moraju pratiti određene zakonske regulative, što znači da mogu biti podložni raznim bankarskim propisima. U Hrvatskoj, privatna posudba novca je regulirana prema Zakonu o obveznim odnosima, što znači da mora postojati pisani trag o pružanju i dobivanju usluga. Privatna posudba novca zvuči primamljujuće, no morate imati na umu da možete ostati prevareni. Kako se zaštititi od prevara? Ukoliko Vam je ovo prvi put da razmatrate ovakav oblik posuđivanja novaca, tada Vam savjetujemo da dobro istražite financijsko tržište i što ono pruža.

Pročitajte određene recenzije i iskustva, pretražite zajmodavce pomoću specijaliziranih stranica za pretragu kredita. Savjetovali bi da u obzir uzimate samo nebankarske institucije koje su na područjima Republike Hrvatske. Zašto? Strani zajmodavci nisu velikodušni kao naši, što znači da su njihove regulative nešto strože. U primjeru, ako slučajno ne otplatite ratu na vrijeme možete snositi ozbiljne posljedice. Kod Hrvatskih nebankarskih institucija postoji mogućnost dogovora i preraspodjele rata.

Privatna posudba novca i rizik posuđivanja novaca na navedeni način

Brza isplata svakako zvuči lijepo, no nemojte da Vas ona zavara pred očiglednim propustima. Koji su rizici posuđivanja novaca preko zajmodavaca? Kada tražite online zajam, određene institucije ili zajmodavac će Vas tražiti Vaše osobne podatke. Kao što znamo, osobni podaci se lako mogu zloupotrebiti i dovesti Vas u neugodnu poziciju. Prije nego se odlučite dati svoje osobne podatke dobro provjerite određenu instituciju ili osobu. Veoma bitna stavka, najbitnija stavka je ugovor!

Privatna posudba novca bi trebala sadržavati ugovor. Zapamtite – bez pisanog traga ne postoji dokaz o traženom/posuđenom novcu! Pitate se što je onda s ponudama koje navode privatna posudba novca na ruke? Navedeno izbjegavajte u širokom luku. Istina je da postoje razne ponude koje mogu pomoći onima u blokadi, onima bez posla i onima bez računa, no imajte na umu da morate imati dokaz o traženom novcu. Novac je danas veoma delikatna tema, i sve vezano za njega zahtjeva dosta oprezan pristup.

Tagovi:

Više članaka

Kako uspješno dobiti pozajmicu bez jamca?

Kako uspješno dobiti pozajmicu bez jamca?

### Kako uspješno dobiti pozajmicu bez jamca: Priprema potrebne dokumentacije

Kako uspješno dobiti pozajmicu bez jamca? Prvi korak prema ostvarenju ovog cilja je pravilna priprema potrebne dokumentac

Kako prepoznati pouzdane online zajmodavce?

Kako prepoznati pouzdane online zajmodavce?

### Kako prepoznati pouzdane online zajmodavce: Provjera licenci i regulacija

U današnjem digitalnom svijetu, gdje je sve više online zajmodavaca dostupno, ključno je znati kako prepoznati pouzdane o

Kako pokrpati rupu u budžetu uz minimalan napor

Kako pokrpati rupu u budžetu uz minimalan napor

Suočeni s financijskim izazovima, mnogi ljudi traže načine kako pokrpati rupu u budžetu uz minimalan napor. Prvi korak je identificirati svakodnevne troškove koje je moguće smanjiti bez značajnih odri