Financije

Načini poboljšanja kreditne sposobnosti

Načini poboljšanja kreditne sposobnosti

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 10:39
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je kreditna sposobnost?

Kreditna sposobnost se može definirati kao ocjena koja vam pokazuje jeste li potencijalni kandidat dužnik koji bi mogao preuzeti obvezu redovnog plaćanja rate odnosno anuiteta za konkretni iznos jednog kredita. Donošenje odluke o tome je li njihov klijent kreditno sposoban ili ipak ne je isključivo na samoj banci odnosno kreditnoj instituciji. Oni su zaduženi voditi računa da njihov klijent se sa novim zaduženjem ne dovede u stanje prezaduženosti, te to mora i sam klijent ima na umu. Kreditna sposobnost se odlučuje na temelju toga postoje li aktualna zaduženja, ujedno se u to ubraja i dopušteni minus po tekućem računu te limiti po kreditnim karticama. Ujedno se koriste i podaci o novčanim obvezama potrošača. Banke i ostale institucije jako gledaju na to u kojem roku vraćate dug po tekućem računu, ukoliko ste koristili dopušteni minus, i po kreditnoj kartici. No, možete si osigurati dobar kredibilitet kako bi vam banka odobrila kredit uz ove sljedeće trikove.

Kako se može poboljšati kreditna sposobnost?

1. Kako bi vaša kreditna sposobnost bila što bolje, prvo što trebate napraviti je započeti s nečim veoma očiglednim, a to je pokušati vratiti sve svoje dugove, sve što se posudili i krenuti ispočetka. Ni jedna vam banka ne bude odobrila kredit, čak niti mali zajam, ako imate trenutna dugovanja. Stoga, postavite si ovo kao svoj glavni prioritet i riješite se ovog dugovanja.

2. Kako biste otplatili sva svoja dugovanja i poboljšala vaša kreditna sposobnost, trebate početi sa štednjom novca. Štednja je ključna metoda s kojima možete ostvariti sve svoje financijske ciljeve, pa tako i vraćanje duga. Morate svesti sve životne troškove na sam minimum, kako biste što više novca uštedjeli i što prije otplatili stari dug!

Najbolje metode štednje:

  • otkažite nepotrebne pretplate
  • ograničite izlaske
  • kupujte ono što je neophodno i zaista potrebno
  • pronađite alternativne proizvode za skuplje proizvode
  • prodajte stvari koje ne koristite
  • jednom tjedno kupujte namirnice sa prethodno napisanog popisa
  • napravite si mjesečni budžet i držite se toga
  • koristite aplikaciju za praćenje vaših troškova

S ovim trikom se može poboljšati kreditna sposobnost!

3. Kreditna sposobnost se može najučinkovitije poboljšali uz ugovaranje instrumenta osiguranja kredita. Instrumenti osiguranja mogu biti police osiguranja, životna osiguranja, jamci i sudužnici, depoziti, mjenice i zadužnice. Osim što će vam biti lakše tako doći do kredita, ujedno ćete ostvariti i bolje uvjete.

4. Kod ugovaranja kredita, važno je posuditi onoliko novca koliko vam je i zaista potrebno. Na posuđeni novac koji stoji nekorišteno na vašem računu će se naplatiti banka s kamatom, te ćete nepotrebno plaćati za nešto što ne koristite. Puno vam je lakše ugovoriti kredit na manji iznos na duži rok otplate, a ujedno će vam banka prije odobriti takav kredit.

5. Ukoliko vam je potreban kredit, a vaša kreditna sposobnost nije baš dobra, odaberite zajmodavce koji nemaju visoke kriterije i stroge uvjete odobrenja kredita. Na internetu možete pronaći razne zajmodavce koji nude povoljnije kredite uz minimalnu papirologiju.

Ukoliko su vam potrebni hitri krediti, te nemate vremena za duge postupke ugovaranja kredita, možete već sada ugovoriti si kredit te riješiti sve svoje aktualne troškove. Hitri krediti se mogu pronaći kod kreditne kuće, te u svega par minuta možete poslati svoju prijavu, i oni će vam za 15 minuta odobriti i isplatiti kredit na vaš račun.

Tagovi:

Više članaka

Kako prepoznati dobru online banku

Kako prepoznati dobru online banku

Kada istražujemo kako prepoznati dobru online banku, jedan od ključnih faktora na koje treba obratiti pažnju jest sigurnost i zaštita podataka korisnika. U digitalnom dobu, kada su hakerski napadi i k

Kako usporediti ponude za online pozajmice?

Kako usporediti ponude za online pozajmice?

U potrazi za online pozajmicom, ključno je posvetiti se detaljnoj usporedbi različitih ponuda kako biste pronašli najpovoljniju opciju koja odgovara vašim potrebama. Prvi korak u ovom procesu zahtijev