Financije

Kredit za zaposlene na određeno

Kredit za zaposlene na određeno

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 12:19
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kredit za zaposlene na određeno: Moram li ugovoriti sastanak ili je moguće sklapanje ugovora o kreditu online?

Sklapanje ugovora o radu na određeno vrijeme je u današnje vrijeme postala sve češća praksa kada govorimo o odnosu poslodavac – radnik no što je to bilo prije. Upravo zato sve se češće traži kredit za zaposlene na određeno. Banke su svjesne spomenutog trenda sklapanja ugovora o radu na određeno pa su postale fleksibilnije i daju kredit za zaposlene na određeno češće i lakše no što su to davale prije. Naravno, za svaki pojedinačni slučaj je potreban jednako takav individualan pristup, jer ugovori o radu na određeno vrijeme variraju, baš kao i grana zanimanja, plaća i svi drugi uvjeti koji u konačnici utječu na kreditnu sposobnost osobe koja želi podići kredit. Pri ugovaranju takvog kredita, možete ugovoriti sastanak i otići osobno u banku. Druga opcija su online krediti, tj. sklapanje ugovora o kreditu preko vašeg računala bez potrebe odlaženja u poslovnicu. Svakako imate mogućnost odabira koji oblik sklapanja kredita vam je draži.

Kredit za zaposlene na određeno: Uvjeti za odobrenje kredita

Ukoliko je kredit za zaposlene na određeno nešto na što ste se odlučili jer vam je novčani kapital prijeko potrebne, banke će od vas zahtijevati ispunjenje određenih uvjeta prije nego što vam odobre kredit za zaposlene na određeno. Najprije, zdravorazumski je uvjet banke da maksimalni rok otplate ne smije biti duži no što je vrijeme trajanja ugovora o radu. Banka želi tokom cijelog ugovornog odnosa imati solventnog dužnika što znači da tokom cijelog ugovornog odnosa morate biti sposobni plaćati rate kredita i kamatu. Nadalje, ne smijete biti na crnoj listi banke. To bi značilo da u prošlosti niste plaćali svoje dugove na vrijeme, ili niste plaćali uopće pa je bilo potrebno provoditi ovrhu. U vezi s tim, vaš račun ne smije biti u blokadi u posljednjih nekoliko mjeseci. Kreditna sposobnost je također nužna pretpostavka za odobravanje svakog kredita, pa tako i ovog. Završno, većina banaka će tražiti da imate ukupni radni staž barem pola godine neprekinuto.

Kredit za zaposlene na određeno: specifičnosti ove vrste kredita

Zašto se kredit za zaposlene na određeno razlikuje od ostalih vrsta kredita? Upravo zato što vam je radni odnos vremenski determiniran, banka nema pouzdanje u vašu dugoročnu kreditnu sposobnost, pa samim time vam ne može odobriti dugoročne kredite koje bi vam mogla odobriti da imate stabilan posao na neodređeno. Isto tako, ova vrsta zaposlenika ima kraći otkazni rok te ih je samim time lakše za otpustiti. Ova vrsta rada na određeno vrijeme obuhaća i rad preko agencija za privremeno zapošljavanje, kao i sezonski rad. Agencija za privremeno zapošljavanje nerijetko zna produživati ugovore o radu radnicima jer i dalje postoji potreba za njima. Ukoliko možete priložiti dokumentaciju poput ovjere potvrde o produljenju ugovora, utoliko bi banka mogla kredit za zaposlene na određeno također produljiti. S obzirom na to da banke i dalje osjećaju nesigurnost jer, osim što je ugovor o radu sklopljen na određeno vrijeme, vi kao radnik također imate manji otkazni rok i manju otpremninu, a to sve spomenuto za banke znači nesigurnost. Jedan od načina umanjenja te nesigurnosti je institut jamca, kojim se svakako možete poslužiti.

Tagovi:

Više članaka

Kako odabrati pouzdanog davatelja online kredita

Kako odabrati pouzdanog davatelja online kredita

Kod odabira pouzdanog davatelja online kredita, jedan od ključnih aspekata je provjera legitimnosti i sigurnosti same financijske institucije. Kako odabrati pouzdanog davatelja online kredita započinj

Financijska stabilnost i nadzor banaka

Financijska stabilnost i nadzor banaka

Osnovni principi financijske stabilnosti i nadzora banaka leže u uspostavi i održavanju sigurnog financijskog sustava, koji je otporan na potrese i koji doprinosi stabilnom ekonomskom rastu i razvoju.