Financije

Kako vratiti dugove

Kako vratiti dugove

12 koraka kako vratiti dugove

Plivate u dugovima i ne znate kako ćete to ikada otplatiti? Nisi sam, obrati se na online kredit. Ako tražite jednostavne načine za smanjenje duga, uključujući intuitivne prilagodbe strategija i navika otplate duga, slijedite ove savjete vezane za to kako vratiti dugove. Prije nego što počnete vraćati dug, odvojite trenutak da odredite vrstu duga koji imate – bilo da se radi o dugu po kreditnoj kartici, o studentskom kreditu, hipotekarnom ili nečem drugom – i utvrdite koliki dug imate.

Razumijevanje vrste i iznosa vaših kredita može vam pomoći da napravite personalizirani plan otplate duga. Evo 12 jednostavnih načina otplate duga: napravite proračun, prvo isplatite najskuplji dug, platite više od minimalnog iznosa, iskoristite saldo prijenosa, zaustavite potrošnju vaše kreditne kartice, upotrijebite aplikaciju za otplatu duga, izbrišite podatke o kreditnoj kartici iz internetskih trgovina, prodajte neželjene darove i predmete za kućanstvo, promijenite svoje navike, povećajte svoje prihode, razmislite o konsolidaciji duga, izbjegavajte povratak lošim navikama kad postignete cilj. Ovi koraci bi vam trebali pomoći oko toga kako vratiti dugove.

Kako vratiti dugove na pametan način

Ukoliko vas zanima kako vratiti dugove na pametan način, onda pročitajte ovaj tekst koji vam donosi informacije o tome kako vratiti dugove na pametan način. Prije svega nikada više nemojte koristiti dug. Ne ozbiljno. Nikad više. Ništa vam neće pomoći, ako se samo jednom opet vratite u dugove. Živite s proračunom.

Možete izbjeći sve što želite, ali nikada nećete uspjeti ako potrošite više nego što zarađujete svaki mjesec. Ako želite početi vraćati dug​​, morate napraviti plan s proračunom. Vaš prvi proračun mogao bi biti pomalo oskudan, ali nemojte odustati! Potrebno je oko tri mjeseca da uđete u pravilan ritam i riješite sve poteškoće.

Ali obećavamo, vrijedno je truda. Proračun je ono što vam pomaže da ostanete na putu dok radite na otplati duga. Unatoč onome što ste možda čuli, proračun ne stavlja kraj zabavi, već vam daje slobodu da trošite – bez krivnje. I ne samo to, već vam daje mir znajući točno kamo odlazi vaš teško zarađeni novac.

Kako vratiti dugove uz pomoć metode snježne grude

Zanima vas kako vratiti dugove uz pomoć snježne grude? Onda pročitajte ovaj tekst. Sada kada ste postavili proračun, vrijeme je da počnete otplaćivati ​​dug! A najbolji način kako vratiti dugove je metoda snježne grude. Ovo je način da dobijete zamah dok otplaćujete dugove redom od najmanjeg do najvećeg.

Znamo da postoji mnogo ljudi koji će vam reći da prvo otplatite svoj najveći dug ili onaj s najvećom kamatom. Naravno, matematika ima smisla, ali otplata duga više je od brojki. Ako ćete se toga držati, morate vidjeti brze pobjede i osjećati se kao da napredujete i tu dolazi metoda snježne grude. Navedite svoje hipotekarne dugove od najmanjeg do najvećeg salda. I zapamtite, ne obraćajte pažnju na kamate.

Izvršite minimalne uplate za sve dugove. Bacite sav dodatni novac koji možete pronaći na najmanji dug. Sada uzmite novac koji ste plaćali na taj mali dug i dodajte ga onome što ste plaćali na sljedeći najmanji dug. Sada nastavite s ovom istom metodom dok ne prekrižite posljednji (i najveći) dug na svom popisu. Ovo bi vam moglo oduzeti 18 mjeseci, a možda i šest godina. Poanta je da to radite! Bez obzira koliko dugo trajalo, obvezali ste se da ćete ostati bez dugova i to ćete učiniti.

Tagovi:

Više članaka

Krediti na ostatak primanja

Krediti na ostatak primanja

Sigurno znate činjenicu kako prosječna hrvatska plaća jednostavno nije dovoljna kako bi pokrila osnovne troškove života. Građani koji nemaju čak ni prosječnu plaću su zapravo idealni kandidati

Potrošački kredit

Potrošački kredit

Svatko od nas poznaje važnost štednje, ali nažalost malo tko od nas danas može odvojiti novce sa strane za nešto crnije dane. Današnji visoki mjesečni rashodi kao i troškov

Brze pozajmice bez platne liste

Brze pozajmice bez platne liste

U slučaju kada se dogodi nepredviđena financijska poteškoća, bitno je izreagirati na vrijeme i što prije riješiti financijsku obvezu. Brze pozajmice bez platne liste mogu biti ide