Financije

Kako prestati koristiti kreditne kartice

Kako prestati koristiti kreditne kartice

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 10:39
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako funkcioniraju kreditne kartice?

Kreditne kartice su jedno od bezgotovinskih sredstava plaćanja, koje najčešće dolaze u formi plastične kartice s kojom vam izdavatelj kartice potvrđuje da ćete platiti račun s te kartice. Kreditne kartice izdaje uglavnom banka i slične kartične ustanove, te one vrijede u većini država. Kreditna kartica vrijedi na način da vam izdavatelj kartice, odnosno banka, odobri određeni novčani iznos koji možete potrošiti na kupovinu razne robe, usluga te za plaćanje računa, koje možete platiti jednokratno ili na otplatu. Kreditna kartica funkcionira na principu kupi sada i plati kasnije. Ujedno, kada na vrijeme otplatite dug, vi platite samo onoliko koliko ste i potrošili. Također vam kreditna kartica nudi opciju podizanja gotovine s kartice na bankomatu. No, kod podizanja gotovine postoji mogućnosti nadoplate troškova, stoga je bolje ovu opciju ostaviti za hitne slučajeve gdje nemate drugih mogućnosti dolaska do novca. U nastavku ćemo vam otkriti kako možete otplatiti karticu i kako smanjiti njegovo korištenje.

Kako otplatiti kreditne kartice?

No, iako su kreditne kartice jako praktične i omogućuju vam da si odmah nešto priuštite ili pokrijete neki trošak, kad tad morate i otplatiti karticu. Dobar vam je savjet da ne trošite kreditnu karticu iznad svojih mogućnosti, izuzev ako je neki hitni trošak poput kupovine novog kućanskog uređaja jer vam je prošli prestao raditi i slično. Ukoliko ste potrošili više na kreditnoj kartici nego što ste to planirali te vam je zadnji čas da platite prijašnji dug, imate nekih opcija kako možete račun sanirati brzo i jednostavno. Možete iskoristiti dozvoljeni minus po tekućem računu, ako ga već niste iskoristili. Slobodno pitajte svoju obitelj ili najbliže prijatelje za posudbu novca. Ili prodajte vrijedne stvari koje ne koristite. Ako vam ni jedna od ovih opcija nije moguća, uvijek možete dug s kreditne kartice pokriti kroz ugovaranje hitrog kredita. Hitri kredit se može ugovoriti kod svake kreditne kuće i sličnih financijskih institucija. Nude vam mogućnost ugovaranja kredita u samo par klikova, te već za 15 minuta će vam sjesti novac na računu. Hitri kredit je dostupan za sve punoljetne građane, te su uvjeti odobrenja kao i papirologija minimalni!

Kako možete prestati koristiti kreditne kartice?

Iako su kreditne kartice jako praktične i dobro vam dođu, nisu uvijek za svakoga. Mnogi mladi ljudi koji po prvi put dobiju kreditne kartice se često malo i zanesu, te počinju trošiti bez razmišljanja o tome kako će to na kraju taj dug otplatiti. Na kraju mjeseca kada dobiju račun za svoju kreditnu karticu, ostanu u šoku te kih uhvati panika jer ne znaju s čime da pokriju taj dug. Već smo vam ranije gore naveli kako možete otplatiti karticu, ali ćemo vam u ovom dijelu reći kako možete smanjiti odnosno prestati koristiti kreditnu karticu. Najbolje vam je izvaditi karticu iz svojeg novčanika te ju spremiti, bilo u sef, kasicu prasicu ili nešto slično k tome gdje će vam biti izvan vašeg vidika. Možete slobodno ju negdje zametnuti i jednostavno zaboraviti da ju imate, dok vam se ne pojavi potreba za njome, primjerice kada kupujete novi kućanski uređaj i slično. Na taj način ćete trošiti samo onaj novac koji je tehnički vaš, i ne budete se zaduživali do nebesa.

Tagovi:

Više članaka

Kako prepoznati dobru online banku

Kako prepoznati dobru online banku

Kada istražujemo kako prepoznati dobru online banku, jedan od ključnih faktora na koje treba obratiti pažnju jest sigurnost i zaštita podataka korisnika. U digitalnom dobu, kada su hakerski napadi i k

Kako usporediti ponude za online pozajmice?

Kako usporediti ponude za online pozajmice?

U potrazi za online pozajmicom, ključno je posvetiti se detaljnoj usporedbi različitih ponuda kako biste pronašli najpovoljniju opciju koja odgovara vašim potrebama. Prvi korak u ovom procesu zahtijev