Ljepota i zdravlje

Kako se našminkati

Kako se našminkati

Kako se našminkati sa puderom

Svaka djevojka se barem jednom zapitala kako se našminkati? Bez obzira na prigodu, većina djevojaka danas svakodnevno koristi make up, no koje su to tehnike koje šminkanje čini jednostavnim i da li zaista postoji prirodni make up – to su pitanja na koja ćemo odgovoriti u daljnjem tekstu. U većini članaka pročitati ćete kako je sasvim lagano naučiti baratati sa osnovama šminke poput pudera, maskare, tuša za oči itd. No što ako vam čak i navedeno predstavlja problem? Blendate puder na licu no on se i dalje kuži, uvinete trepavice da stavite maskaru no ona ostavlja grudice, a sjenilo i tuš vam se preslikavaju na kapke očiju jer nisu na mjestu? Šminkanje, tj kako se našminkati je samo po sebi mala umjetnost a naša lica su platno – to je nešto što bi vam većina vizažista odgovorila. Iako si mislite da nema šanse da biste ikada mogli izvesti doma to sto profesionalci rade iza modnih scena, griješite. Svaki veliki majstori imaju svoje male tajne koje su dostupne za otkriti, pa krenimo.

Dogodilo vam se vjerovatno da pod određenim kutem svjetlosti vaš puder izgleda sasvim drugačije, u čemu je stvar? Ne samo da morate paziti na osvjetljenje prilikom nanošenja pudera, morate imati i odgovarajuću boju pudera za vaš ton kože. Većini žena upravo kupnja pudera prema tonu kože predstavlja problem jer ne samo da je široka paleta izbora, nego je bitna i kvaliteta proizvoda. Što ako se nemožete odlučiti? Stručnjaci savjetuju da je za početak dovoljno da kupite puder koj će ići uz ton vašeg lica. Na shoping listu uz puder također ćete dodati Blemish Balm kremu, tekući korektor u istoj nijansi pudera i BB kreme te spužvasti beauty blender. Krenuti ćete prvo sa nanošenjem Blemish Kremene, popularno zvanom BB kremom, ona ujednačava ton kože i osvježava/hidratizira kožu što ju čini odličnom podlogom. Nanošenje BB kreme nije nikakav problem, bitno je da vam je lice čisto prije nanošenja te prilikom nanošenja samo razmažite kremu tako da krenete od sredine lica prema van. Zatim nanesete puder, te uz beauty blender spužvicu jednako izblendate makeup. Nakon toga ako primjetite da vam možda nisu dovoljno prikriveni prištići ili određene mrlje na licu samo primjenite malo korektora za finalni touch.

Kako se našminkati sa ružem za usne

Morate priznati da je ruž za usne highlight svakog dobrog makeup-a. Svatko od nas prvo na licu djevojke primjeti predivno našminkane usne bile one sa žarko crvenim/tamnim ružem ili ružem u boji usana. Savršeni odabir ruža za usne će podići bilo koju odjevnu kombinaciju na sljedeću razinu, no isto tako odabir krivog ruža za usne će pokvariti vaš prvi dojam. Pitate se kako se našminkati onda sa odgovarajućim ružem za usne? Kao i kod pudera, odabir pravog ruža za usne može biti pomalo stresno iskustvo jer u moru odabira ruževa različitih brandova i boja lako se izgubiti i teško je pronaći onaj savršen za vas. Bitno je prvo da znate što želite. Većina djevojaka uzima crveni ruž radi povezivanja s glamurom, no svijetli tonovi ruža za usne također mogu biti jednako upadljivi.

Odabir ruža za usne može biti dosta kompliciran podhvat jer ne samo da možete birati prema boji kože, možete birati prema obliku i veličini vaših usana, prema boji očiju, prema boji zubiju itd. Odluka je ovdje čisto na vama samima. Uz kupnju ruža za usne predlaže se kupnja odgovarajuće olovke za usne u istom tonu. Nakon odabira željenog ruža prvi korak prije nanošenja je da hidratizirate vaše usne balzamom. Nakon hidratacije, ako ne želite da ruž bježi s usana prvo ćete nanjeti olovku za usne tako da ćete napraviti liniju, tj. iscrtati ćete usne da definirate oblik i to tako da krenete od vanjske strane usana prema unutra. Nakon apliciranja olovke za usne sljedi nanošenje ruža. Kod nanošenja ruža savjetuje se da ga na usne nanosite kistićem ili da ga utapkate. Mali savjet za dugotrajnost ruža, odaberite mat nijansu ruža. I eto vam odgovora kako se našminkati sa ružem za usne.

Kako se našminkati sa tušem za oči i maskarom

Svaka djevojka si je jednom zaželjela imati pin up look na kapcima, no sama pomisao na posao koj to zahtjeva je većini odbojan jer znate da će se tuš preslikati, rastopiti i ostaviti vas s više panda izgledom nego pin up. Problem je naravno riješiv. Za razliku od kupnje pudera ili ruža za usne, kupnja tuša je lakši pothvat. Bitno je da kupite vodootporni tuš ili/ i vodootpornu masniju olovku. Ovdje na popis za kupnju možete jedino nadodati sjenilo za oči koje vam se sviđa.

Tuš za oči, prije nego ćete nanjeti tuš za oči na kapke neizostavan korak je da kapke i pregib premažete sjenilom ili korektorom. Nakon toga bitna vam je samo mirna ruka za iscrtavanje linija sa tušem za oči. Za fiksiranje linije možete na kraju podcrtati liniju sa transparentnim puderom. Nikada nemojte pokušavati liniju tuša iscrtati u jednom potezu, više gledajte na to kao igru spajanja. Krenite s iscrtavanjem kose crte na rubu kapaka a zatim s unutrašnjosti kapaka krenite prema rubu dok ne dobite liniju. Uz primjenu navedenih savjeta, pitanje kako se našminkati sa tušem ce postati stvar prošlosti.

Maskara za oči je svakodnevna šminka svake djevojke i u suštini mnoge žene misle da se s maskarom nemože pogriješiti sto se tiče nanošenja na oči. No zašto onda u većini slučajeva maskara zna ostaviti grudičasti efekt na trepavicama ako je njena aplikacija tako jednostavna kao izvaditi četkicu i nanjet na oči? Dali ima tajna u tome kako se našminkati sa maskarom? Odgovor leži u tome da prvi sloj maskare/prvo apliciranje ide od korijena trepavica prema van i to u određenom cik cak pokretu, nakon toga sljedeći pokret je normalno prolaženje četkicom po trepavicama kako bi se raščesljale. Kvalitetna maskara će vam u startu puno značiti radi elastične četkice s kojom ćete izbjeći stvaranje grudica.

Tagovi:

Više članaka

Kapi za gljivice na noktima

Kapi za gljivice na noktima

Gljivične infekcije znaju biti tvrdokorne, ali ne odustajte od liječenja samo zato što vam treba i nekoliko mjeseci za vidljivije rezultate. Na tržištu možete naći vrlo različite proizvode za borbu sa

Trajno povećanje usana – kako se radi

Trajno povećanje usana – kako se radi

Svaka žena želi punije usne, a opcije koje su danas dostupne uključuju privremene i trajne izbore. Usne su jedna od najuočljivijih značajki lica i zbog njihove promjene s procesom starenja, trajno pov

Prehrana za skidanje kila

Prehrana za skidanje kila

Stresan i poprilično sjedilački način života uz neuravnoteženu, a često i nezdravu ishranu rezultirali su povećanjem tjelesne težine kod velikog broja ljudi. Neki od tih ljudi nezadovoljni su svojim f