Zanimljivosti

Kako najbrže izbaciti alkohol iz krvi

Kako najbrže izbaciti alkohol iz krvi

Kako najbrže izbaciti alkohol iz krvi u 24-satnom roku

Da biste saznali kako najbrže izbaciti alkohol iz krvi, prvo su ključne osnove prema kojima se aproksimativno alkohol razgrađuje otprilike oko 100 ml po satu. Jednostavnije rečeno, tijelu odraslog muškarca obično treba jedan sat da obradi jedno piće. Koliko dugo će alkohol ostati u vašem tijelu, ovisi isključivo o vašoj količini sadržanog alkohola u krvi. Sve to također ovisi o vašem spolu, težini, dobi, koliko ste pili jednu noć ili čak koju vrstu alkohola pijete. Krvi je u prosjeku u ljudskom tijelu oko 4 do 5 litara.

Alkohol je toksin, dakle toksin koji treba eliminirati iz tijela kako bi moglo normalno funkcionirati. 10% ovog toksina može se prirodno osloboditi kroz tjelesne funkcije poput znojenja, disanja i mokrenja. Ostalo je do organa jetre koja provodi proces detoksikacije, koja ima faktor kod odlučivanja kako najbrže izbaciti alkohol iz krvi tijela. Bitno je naglasiti kako se jetru može pokrenuti na mnoge načine u 24h. Kasno spavanje neće fizički izbaciti alkohol iz vašeg sustava, no to je dobar korak na putu prema vraćanju tijela u normalu. Alkohol uzrokuje nemirno spavanje ili nedostatak sna, pa biste mogli iskoristiti vrijeme za sustizanje propuštenog. Iako je kretanje možda posljednja stvar koju želite činiti kada je vaše tijelo puno alkohola, to zaista može pomoći u izbacivanju toksina. Znojenje i dublje disanje, ne samo da će vam omogućiti prirodno oslobađanje toksina, već vašoj jetri uzimanje više kisika može pomoći da lakše filtrira toksine. Preporučujemo kratku šetnju vani ili čak vježbanje s manjim naporima, poput joge s puno pokreta, kako biste oslobodili endorfine.

Kako najbrže izbaciti alkohol iz krvi unosom tvari u tijelo

Poznato je da alkohol uzrokuje dehidraciju, zbog čega vas može zaboljeti glava i zbog čega ujutro možete osjećati letargiju. Kako biste ubrzali rad tijela, a samim time biste i saznali kako najbrže izbaciti alkohol iz krvi, pripomognite si slijedećim tekućinama: vodom koja će se borit protiv dehidracije i vratiti svu potrebnu vodu u vaš sustav, izotoničnim pićem koje sadrži elektrolite koji će pomoći vašem tijelu da zadrži vodu koju pijete, biljnim čajem koji pomaže u ublažavanju mučnine i vrtoglavice – dodajte đumbir ili nešto drugo s fruktozom kako biste ubrzali metabolizam i pomogli mu u razgradnji alkohola. Najbolja preporuka je čaj od kamilice ili pak zeleni čaj.

Nadalje, unošenjem hrane također možete potaknuti tijelo na lakše i brže izbacivanje toksina. Vaše tijelo sporije apsorbira alkohol kada imate hranu u želucu. Oni koji piju natašte brže će osjetiti posljedice alkohola. Osoba koja nije jela postići će najvišu razinu alkohola u krvi između 30 minuta i dva sata nakon konzumacije, ovisno o količini konzumiranog alkohola. Jedenje visokoproteinske hrane, poput tofua ili sira, prije ili za vrijeme pijenja može usporiti apsorpciju alkohola.

Jelo je i možda najboli način kako najbrže izbaciti alkohol iz krvi, točnije iz vašeg sustava. Toksini u alkoholu mogu uzrokovati nizak nivo šećera u krvi, pa čak i njegov pad pa je važno uravnotežiti ga i unijeti malo hrane u tijelo. Ako mislite da vam je previše mučno da biste mogli jesti, probajte pojesti nešto lagano poput jaja ili krekera. Zatim kasnije, kada vaše tijelo to prihvati i započne razgradnju tvari, pokušajte jesti meso i drugu hranu bogatu vitaminom D.

Kako najbrže izbaciti alkohol iz krvi i što nakon toga

Nakon što ste zaprimili saznanja o tome kako najbrže izbaciti alkohol iz krvi, dalje je potrebno razraditi i misao o tome u kakvom stanju vaše tijelo ostaje nakon te konzumacije alkohola i same razgradnje istoga. Nakon konzumacije, alkohol ulazi u želudac i crijeva. Jednom kada tvar uđe u kapilare koje okružuju želudac i tanka crijeva, ona ulazi u prolaze koji vode do portalne vene koja prolazi kroz jetru i grana se u kapilare. Kada tvar uđe u krvotok, utječe na sve glavne organe u vašem tijelu, uključujući srce i mozak. Zato obilno pijenje može izazvati razne bolesti i poremećaje povezane s alkoholom. Alkohol dopire do svih tjelesnih tkiva, osim kostiju i masti. Jetra razgrađuje većinu alkohola, iako tvar također prolazi kroz bubrege, urin, kožu i pluća.

Obilno pijenje može iz tijela eliminirati vitamine i minerale, što može dovesti do mamurluka. Zbog mamurluka se osjećate umorno ili bolesno zbog smanjenja vitamina B. Zbog toga ljudi koji pohađaju rehabilitaciju od alkohola često dobivaju hranjivu podršku tijekom oporavka.

U osnovi, iako detoksikacija neće nužno odmah ukloniti sve toksine, ona može biti savršen način kako najbrže izbaciti alkohol iz krvi. Neki popularni načini borbe protiv mamurluka poput pijenja kave i tuširanja, na primjer, mogu vam trenutno poboljšati osjećaj, ali nemaju nikakav učinak na vašu koncentraciju alkohola u krvi. I na kraju, najbolji način da izbjegnete izbacivanje alkohola iz svog sustava je odgovorno pijenje. Međutim, znamo da to ne mora uvijek biti slučaj. Najbolje što možete učiniti je ostati odgovorni u slijedećim koracima poput pronalaženja određenog vozača koji je trijezan, ne pijenja na prazan želudac, itd.

Tagovi:

Više članaka