Zanimljivosti

Kako nacrtati zeca

Kako nacrtati zeca

Kako nacrtati zeca kao iz crtanog filma

Pitanje kako nacrtati zeca, na prvu ima samo jedan odgovor – zahtjevno je, no ne znači da nećete uspjeti, samo se u tome morate okušati. Odaberite za početak tipičnu crtanu poza zeca koji drži mrkvu. Crtanje životinja nije najlakša kategorija crtanja, pogotovo ako morate razraditi krzno na “gotovo” realističnom zecu. Zec iz crtanog filma je druga priča i puno ga je lakše nacrtati svakom početnika.

Prije nego što započnete crtanje, zamislite sliku zeca koji drži mrkvu. Promatrajte veličinu i proporcije tijela, glave i ušiju.

Nacrtajte krug i stvar u obliku “rezanca”. Krug je glava, a kruškast oblik tijelo. Dno kruške je masnije od gornjeg dijela. Primijetite kako se gornji dio preklapa s krugom glave – ali samo malo. Dodajte smjernice za perspektivu oko glave kao što vidite na slici. Ove će vam smjernice pomoći da pravilno postavite oči i nos svog kunića.

Nacrtajte oči iznad vodoravne smjernice. Nos se postavlja tamo gdje se smjernice križaju. Nacrtajte obraze. Dodajte uši i ruke kao što vidite na ovoj slici. Kad crtate udove, primijetite kako krivulja konture ruke prirodno izlazi iza ramena. Nacrtajte stražnje noge i rep. Krivulje ruku i nogu mogu izgledati malo teško, zato nježno koristite olovku. Ne pritiskajte olovku jako!

Oblik vašeg zeca iz crtića sada je jasno vidljiv. Sad, usredotočite se na lice. Nacrtajte unutarnju liniju u uhu i elipsu irisa unutar očiju. Dodajte nos. Nacrtajte usta i zube. Budući da kunići vole mrkvu, ocrtajte konture mrkve. Nacrtajte obrve i dodajte prste na nogama.

Sada uzmite mekšu olovku B4 ili B6 (ako ih nemate, onda upotrijebite HB) i ocrtajte konture cijelog lika. Zatamnite nos, ali na njemu ostavite malu svijetlu točku. Izbrišite sve što nije potrebno. Osim standardne ili gnječene gumice, preporučujem i upotrebu gumice za olovke.

Zeca možete bojiti samo grafitnom olovkom ili umjesto nje možete koristiti olovke u boji. Ako koristite grafitnu olovku, zasjenite cijelo tijelo zeca. Obrazi, unutrašnjost ušiju, trbuha, šapa i repa mogu ostati bijeli ili svjetliji.

Vaš zec iz crtića je spreman, možete jasno izreći da znate kako nacrtati zeca. Preporučujemo da ga ponovno nacrtate – bit će puno brži, a zatim ga pokažite ili poklonite nekome.

Kako nacrtati zeca realističnog izgleda

Naučite kako nacrtati zeca koji izgleda realistično, za početak odaberite sliku zeca. Kada učite kako crtati životinje, dobro je započeti s pravim modelom ili referentnom fotografijom. Odaberite jasnu, veliku fotografiju za crtanje – želite vidjeti teksturu krzna i sjajne točke u očima. Zeca započnite crtati tražeći jednostavne oblike. Jedna od popularnih metoda je traženje velikih, jednostavnih oblika tako da potražite nekoliko velikih krugova u tijelu zeca, a manji krug – obično s dijelovima krugova koji se spajaju – za glavu. Konstruirajte oblik zečića s osnovnim krugovima.

Prvo nacrtajte okomitu liniju kako biste krugove održali ravnima. Zatim nacrtajte dva preklapajuća kruga, jedan iznad drugog, a zatim veliki oval ispod, dodirujući prvi krug. Zatim nacrtajte veći oval pod kutom. Ne moraju biti savršeni – možete ih crtati od ruke ili koristiti kovanice ili predložak kruga ako ih imate. Neka vaše linije budu vrlo lagane.

Sada nacrtajte zečje zečje uši – prilično ravne, sužavajući se na vrhu. Ovaj zec ima visoke uši i puno ih je lakše crtati nego ušice zeca s ušima. Ovdje je glavno pažljivo pogledati svoju fotografiju i zapamtiti oblik. Lagano crtajte tako da lako možete ispraviti pogreške bez da se linije ukopaju u papir. Nacrtajte zavojne linije za zečje prednje noge, a zatim dodajte stražnju nogu i rep.

Obrišite višak dijelova krugova koji mi nisu potrebni za gotov crtež zeca. Sada dodajte lice i oči zečjeg zeca. Oči su sa strane glave zeca, pa se sprijeda vide kao polukrugovi. To ih može učiniti malo nezgodnima za crtanje, jer obično smatramo da su oči okrugle ili pod određenim uglom, da budu oprezni pri crtanju onoga što stvarno vidite, a ne onoga što mislite da bi trebale izgledati. Da biste dovršili lice, nacrtajte zečji nos poput slova Y, dodajući mekane obline usta, brade i obraza.

Da biste dovršili svoj zečji crtež, tako da izgleda meko i pahuljasto, možda biste trebali lagano izbrisati neke svoje obrise tako da ih jednostavno možete vidjeti ili lagano ucrtati svoj crtež na novi list papira. Pogledajte referentnu fotografiju zeca kako biste vidjeli kako izgleda krzno i ​​upotrijebite kombinaciju dugih i kratkih linija duž vaših obrisa kako biste stvorili efekt mekog pahuljastog krzna zeca. Ako želite kasnije crtež moći ‘ispuniti’ pomoću grafičkog softvera, morat ćete crtati cik-cak pokretom tako da i dalje imate kontinuirani obris. Tamo gdje možete vidjeti crte ili tamna područja na tijelu zeca, možete dodati i ponešto sitnog paperja. Pokušajte s kratkim oznakama. Zatim završite dodavanjem dugih brkova na lice i obrve. I eto kako nacrtati zeca koji izgleda realistično.

Kako nacrtati zeca uključujući sve detalje

Nakon što ste savladali kako nacrtati zeca, okušajte se u usavršavanju detalja na svom crtežu. Crtanje životinjskog krzna potezima olovke ponekad je vrlo varljivo, jer kad napravite prve poteze, možete se osjećati da ste to učinili sasvim pogrešno.

Zapravo, krzno na nosu je toliko kratko da biste umjesto crta gotovo trebali crtati točkice. Obratite pažnju na smjer u kojem raste krzno! Ne rastu sve dlake na isti način. To biste također trebali učiniti vidljivim na svom crtežu.

Dajte crtežu veću dubinu crnim olovkama za bojenje čineći još tamnija područja. To povećava kontrast između svijetlih i tamnih područja, čineći vaš crtež puno realističnijim i trodimenzionalnijim. Crtajte crna područja crnom olovkom za bojanje. Najtamniji dijelovi vašeg crteža najprije će privući pažnju gledatelja.

Stoga biste očima, nosu i ustima trebali dati puno crne boje. Oči će postati puno dublje i realnije. Nacrtajte neke detalje kako bi zec izgledao realnije
U posljednjem koraku možete dodati još nekoliko detalja svom zecu. Na primjer, ne možete zaboraviti uključiti duge, isturene brkove karakteristične za zeca. Budući da su ove duge dlake vrlo tanke i prilično lagane, trebali biste koristiti tvrdu olovku (H). Tvrda olovka se ne otupi tako brzo. To će vam pomoći da zadržite konstantnu širinu hoda. Dinamičnim brzim pokretima premjestite olovku po papiru. Čvrsto pritisnite na početku poteza, a zatim otpustite (smanjite pritisak) prema kraju poteza. Na taj će način vaši potezi biti ravnomjerno zakrivljeni i tanji prema kraju.

Postupno izbrišite samo one dijelove linija mreže koji izravno ometaju područja na kojima radite. Za crtanje zeca, ili bih trebao reći da je crtanje zečjeg krzna potrebno malo više vremena nego obično. Povećajte sliku i promatrajte kako krzno raste. Primijetite kako je tijelo zeca okruglo, lijepo zakrivljeno u stražnjoj liniji. Krznene poteze treba napraviti u sličnim smjerovima. Dakle, prirodno, krzneno izravno određuje oblik tijela i njegovih dijelova.

Razradite oči i područje oko nosa. Da biste što savršenije nacrtali zeca, trebate razraditi lice životinje u što više detalja. Ne žurite i samo nastavite milovati krzno po cijelom zecu. Krzno na glavi, ušima ili nogama kraće je od krzna na leđima ili sa strane. Nikako se nemojte žuriti i nemojte lako odustati pogotovo ako prvi puta učite kako nacrtati zeca. Da biste dali veću preciznost crtama lica, uzmite HB olovku i potamnite potrebne dijelove oko nosa i očiju te one dijelove za koje smatrate da su potrebni.

Tagovi:

Više članaka