Zanimljivosti

Kako naći zlato ispod zemlje

Kako naći zlato ispod zemlje

Kako naći zlato ispod zemlje i kako ga locirati

Odgovor na to kako naći zlato ispod zemlje i identificirati zlatonosna područja postaje sve jasniji zbog razvoja istraživanja geološkog procesa stvaranja zlata. Postoje razne hipoteze o tome kako nastaje zlato dok se pojavljuje u brojnim vrstama vulkanskih i sedimentnih stijena. Zlato se uglavnom nalazi u dvije vrste naslaga: lode (žile tvrde stijene) i placer (površina). Lociranje najbogatijih područja koja nose zlato prvenstveno uključuje istraživanje, planiranje, posvećenost i sredstva. Drugim riječima, oni koji proučavaju geološka istraživanja, kopnene formacije, stijenske strukture i povijest pronalaženja zlata prije pronalaska mogu imati veće šanse pronaći željenu količinu zlata.

Istražite geološka svojstva određenog zlatonosnog područja od interesa. Ta svojstva uključuju formacije stijena, strukturu, linije rasjeda i primarni sadržaj minerala u tom području. Također, proučite postupak mineralizacije zlata općenito kako biste utvrdili koji segment određenog područja može dati zlato.

Procijenite je li područje interesa depozit ostataka ili naslaga posuda kako biste utvrdili odgovarajuću opremu i metode pretraživanja. Naslaga loda, koja se sastoji od tvrde stijene koja se obično nalazi u rudniku, odlagalištu mina ili kvarcnoj veni, zahtijevat će sjekiru, čekić i dlijeto. Za potragu za naslagama naslaga, obično potoka, šljunka ili plaže, potrebna je oprema za posude ili jaružanje. Pravilnim lociranjem i ispravnim alatom znat ćete konkretnije kako naći zlato ispod zemlje.

Kako naći zlato ispod zemlje i što ukazuje na njegovo postojanje

U mnogim okruzima kisele mineralne otopine izbijelile su stijene s područja u svjetliju boju. To može biti pokazatelj zlata. Nadalje, ne proizvode sve žile puno kvarca – žile koje nose zlato mogu se sastojati od kalcita ili uglavnom sulfida – koji se često vremenom pretvore u mrlje obojene željezom kada se piriti pretvore u željezne okside. Velike količine željeznih oksida poput hematita, magnetita i željeznog kamena mogu biti povoljni pokazatelji. Ponekad male nakupine materijala kvarcnih žila mogu ukazivati ​​na mineralizaciju na tom području. Koncept povoljnih stijena domaćina važan je, ali vrste stijena koje su „povoljne“ mogu se uvelike razlikovati od jednog do drugog mjesta. Mnoge kvarcne žile i druge naslage zlatnog tvrdog kamena javljaju se u “zonama” duž rasjeda ili na dodiru dviju različitih vrsta stijena.

Kao opći pojam, grublje zlato ima tendenciju da postoji uzvodno. U pustinjama se većina najboljih zaostalih placera formira na područjima s umjerenim do ravnim padinama. Osim naslaga u obliku cijevi, većina naslaga zlata malih razmjera ima linearnu komponentu. Prilično je često da se nova ležišta mogu naći duž ove linearne zone taloženja tražeći produžetke duž linije taloženja.

Ako je određeni tip stijene ili geološko okruženje produciralo zlato na jednom području, a isti tip stijene ili okoliš se nalazi nekoliko kilometara dalje u istom planinskom lancu, možda bi bilo vrijedno istražiti. Izdanci kvarcne žilne materije među pločastim škriljevcima, dobar su geološki pokazatelj da se zlato može naći u blizini.

Geološki koncepti i indikacije koji su najvažniji pokazatelji kako naći zlato ispod zemlje, razlikuju se od mjesta do mjesta. Ne postoji nijedan pokazatelj zlata koji uvijek djeluje. Ono što dobro funkcionira u jednom okrugu, ne mora uvijek dobro funkcionirati u drugom okrugu. Na jednom mjestu određena vrsta stijena može ugostiti sve naslage. U drugom okrugu najvažnija mogu biti područja obojena crvenom visokom koncentracijom željeza. Možda je najvažnije u istraživanju znati karakteristike okruga u kojem istražuje! Poput sporta, i domaćini terena imaju savjete za pronalazače koji istražuju kako naći zlato ispod zemlje.

Kako naći zlato ispod zemlje i kako se za to opremiti

Planiranje ekspedicije kako naći zlato ispod zemlje nalik je planiranju velikog pješačenja, ali s potencijalima za pronalazak zlata! Skupite predmete koji će vam trebati za lov na zlato. Zatim povećajte šanse za pronalaženje zlatnih grumenki pomoću metal-detektora. Grude zlata možete pronaći i ako ga pregledate u područjima gdje je zlato bilo pronađeno u prošlosti, poput starih rudnika i potoka u kojima su ljudi tragali za zlatom.

Prikupite materijale za svoju ekspediciju lovaca na zlato. Zlato možete tražiti jednostavnom zlatnom tavom. Međutim, postoje još neki predmeti koji bi vam mogli olakšati ekspediciju. Neki predmeti koje možete spakirati za vašu ekspediciju u lovu na zlato uključuju: zlatnu tavu, lopatu, grizzly tavu (tavu s rupama na dnu za prosijavanje), povećalo, pincetu, mali magnet, staklene bočice za držanje zlata. Odjenite se primjereno vremenu i položaju. Nosite nešto toplo ako će vrijeme biti hladno. Odjenite se slojevito kako biste ih juuklonili ako vam postane pretoplo. Ako će vrijeme biti vruće, odlučite se za kratke hlače i majicu. Obavezno ponesite kremu za sunčanje kako biste zaštitili svu nepokrivenu kožu. Neke druge stavke koje bi vam mogle trebati uključuju: gumene rukavice, gumene čizme, udobne planinarske cipele, dodatni par čarapa i vodonepropusnu jaknu.

A kako naći zlato ispod zemlje bez najvažnijeg alata? Detektora metala! Detektori metala su široko dostupni i znatno olakšavaju pronalaženje zlatnih grumena. Kupite detektor metala ili napravite vlastiti prije nego što krenete u potragu za zlatnim grumenima, nabavite detektor metala koji dolazi sa slušalicama ili upotrijebite svoje da biste lakše čuli tonove. Provjerite može li detektor metala koji kupujete ili izrađujete moći uopće otkriti zlato jer dostupni su i neki posebni modeli detektora metala koji su posebno osjetljivi na zlato.

Tagovi:

Više članaka