Tech

Kako kupiti bitcoine

Kako kupiti bitcoine

Kako kupiti bitcoine osnove i počeci

Velika većina nas je barem jednom čula riječ bitcoine, neki od nas znaju što je bitcoine, neki su upoznati kako kupiti bitcoine, a neki koji nisu kompjuterski potkovani nisu ni čuli za bitcoine.

Bitcoine je kriptovaluta, virtualna valuta koja ima svoju vrijednost online i sama nabavka bilo koje kriptovalute kreće od novca koji funkcionira u bankarskom svijetu.

U današnje vrijeme da biste došli do bitcoine više nije potrebno »rudarenje«, pretraživanje interneta u cilju pronalaska bicoine sa dobro potkovanom hardwerskom bazom. Kako kupiti bitcoine danas vrlo je jednostavno.

Fun fact je da u Hrvatskoj prvi bitcoine bankomat je postavljen u Zagrebu, u Tkalčičevoj ulici. Ova vrsta bankomata omogućava kupnju ali i prodaju bitcoine.

Ono što je značajno za bitcoine jest da u samim počecima vrijednost bitcoine je bila ispod 1$, dok ona danas raste i do 17 tisuća $. Dakle, tko je u ranim danima lansiranja bitcoine ulagao u bitcoine danas je bogataš ovisno o iznosu koji je inicijalno uložio. Bitcoine možete koristi kao platežno sredstvo ili kao vrijednost za ulaganje ili štednju (kao na primjer zlato ili neka druga trgovačka roba na tržištu dionica). Ili jednostavno želite zaraditi na kupoprodaji ove kriptovalute, kupiti jeftinije, prodati skuplje.

Kako kupiti bitcoine online preko internetskih platformi

Kako kupiti bitcoine preko internetskih platformi danas je vrlo jednostavno i vrlo brzo se može realizirati. Jedna od najpoznatijih svjetskih platformi je platforma iz Silicijske doline Coinbase. Takvih platfomi imate i na hrvatskom tržištu, na vama je da odlučite koju platformu ćete koristiti.

Svaka platforma ima svoja pravila i vodiče kako kupiti bitcoine. Princip je svima zajednički, prvo morate otvoriti profil i registrirati se, otvoriti svoj virtualni novčanik (wallet). Nakon toga se odlučite koji iznos novca u kunama ili neke druge valute koja cirkulira u bankarskom sistemu želite zamijenit za bitcoine.

Slijedeći korak je odabit načina plaćanja, uobičajeno je da platforme koriste dvije vrste načina plaćanja, bankovni transfer ili kreditna/debitna kartica. Za svaku transakaciju, bilo to kupnja bitcoina, ili prodaja bit će vam naplaćena naknada ovisno iz koje države plaćate i ovisno o načinu plaćanja bitcoine.

Platforme mogu ponuditi i jako visoke limite za velike ulagače, i tada stupanj verifikacije dolazi do izražaja jer je i ulaganje veće.

Kako kupiti bitcoine preko bitcoine mjenjačnice

Kako kupiti bitcoine putem bitcoine mjenjačnica, danas je također vrlo jednostavno. Usluge bitcoine mjenjačnica mogu se koristiti online putem interneta ali i uplatom gotovine u nekoj od banaka u Hrvatskoj, pošti ili FINA.

Platforma bitcoine mjenjačnica vam nudi mogućnost da plaćanje bicoine platite bankovnim trasferom ili gotovinom kako smo naveli.

Kao i za druge platfome potreno je da kreirate svoj bitcoine novčanik gdje će dolaziti iznosi kupljenih bitcoine, registrirate se na bitcoine mjenjačnica. Za trgovanje bitcoine vam je potrebna i email adresa jer će vam na nju biti poslana šifra uplate koju ćete unijeti prilikom samog postupka kupoprodaje kriptovalute. Također priliko svake transakcije kupnje ili prodaje bit će vam naplaćena određena naknada za transakciju.

Kako kupiti bitcoine danas je vrlo jednostavno i brojni pružatelji usluge nude vam tu mogućnost online, na vama je da odlučite preko kojeg pružatelja usluga ćete obaviti svoju prvu kupnju bitcoine. Preporučamo da koristite platforme koje imaju određeno iskustvo i provjerene su na tržištu kriptovaluta.

Tagovi:

Više članaka

Kako promjeniti vpn adresu

Kako promjeniti vpn adresu

Virtualna privatna mreža (VPN) omogućuje korisnicima da se povežu s internetom putem sigurne i privatne veze. VPN adresa je jedinstvena adresa koju koristi VPN poslužitelj kako bi se povezao s interne

Kako koristiti Instagram Analytics

Kako koristiti Instagram Analytics

Svaka društvena mreža daje svojim korisnicima besplatan alat kojim mogu pratiti i analizirati podatke u svrhu poboljšanja marketinške ponude. Statistike govore da na dnevnoj bazi

Što radi PPC stručnjak?

Što radi PPC stručnjak?

Kvalitetno online reklamiranje se odlikuje dobrim kreatorskim rješenjima koja će vas ili vaše proizvode i usluge prikazati zanimljivima, vidljivima i široko dostupnima. PPC market