Tech

Kako koristiti Instagram Analytics

Kako koristiti Instagram Analytics

Korištenje Instagram Analytics

Svaka društvena mreža daje svojim korisnicima besplatan alat kojim mogu pratiti i analizirati podatke u svrhu poboljšanja marketinške ponude. Statistike govore da na dnevnoj bazi preko milijardu ljudi provede prosječno dnevno na Instagramu oko 28 minuta a to je jako puno vremena koje se može iskoristiti u ispravno vođen digitalni marketing s ciljem povećanja prodaje.

Instagram Analytics se sastoji od dvije razine unutar kojih se mogu pratiti i analizirati podaci. Prva razina analiza predstavlja analize najosnovnijih podataka kao što su broj sljedbenika, doseg, dojmovi, komentari, klikovi. Brojevi koji se dobivaju ovom analizom su trenutne brojke, a za detaljnije analiziranje kroz razdoblja bit će potrebno koristiti Instagram Analytics druge razine.

U analizama druge razine moguće je pratiti kroz određeno razdoblje rast ili smanjenje sljedbenika, kojim se dobiva postotni iznos u nekom vremenskom periodu. Također se u ovoj razini mogu pratiti i ocjene, odnosno da li postoji interakcija sljedbenika. Praćenje prosjeka daje uvid u opće podatke postova na Instagramu i prati lajkove po postovima u određenom periodu.

Instagram Analytics uz Insights

Za korištenje Instagram Analytics Insights potreban vam je poslovni profil u Instagramu, a to možete napraviti i sa svojim osobnim profilom koji ste prethodno otvorili na ovoj društvenoj mreži. Insights će vam ponuditi podatke za zadnjih tjedan dana i to će analizirati ukupan broj pratitelja, interakcije, te koliko je vaš post dosegnuo drugih računa Instagrama.

Instagram Analytics Insights prati vaše instagram priče koje ste objavili na svom poslovnom profilu, također analizira doseg, klikove, pratitelje na vašim fotografijama, video uracima, ali i promocijama kojima želite nešto istaknuti kako bi bilo zapaženo i kako bi dosegnulo veći broj publike u cilju ostvarivanja sljedbenika.

Insights nudi i dublje analize od ovdje navedenog, te možete proučiti što je u ponudi, a možemo naglasiti da korisna informacija koju ovim putem možete dobiti je koji je to sadržaj privukao pažnju vaših posjetitelja, povećao broj sljedbenika i na kojem je sadržaju bilo najviše interakcija, te još puno podataka koje Insight nudi služeći se pri tome SEO načinom rada.

Dodatni Instagram Analytics alati

U Instagram Analytics dostupni su vam i drugi besplatni alati koji vam mogu prikupiti i druge korisne informacije. Ključanica je jedan od tih alata koji može analizirati najviše 99 postova čak unatrag do godine dana. Omogućeno je praćenje vašeg računa kroz praćenjem broja postova tjedno, zaruka tjedno, te najboljih postova prema angažmanu sljedbenika i koji su hashtagovi bili najpopularniji. Kroz optimizaciju se definira koje je vrijeme objavljivanja optimalno, kolika je optimalna dužina posta, i popularnost hashtagova.

Socialbakers kao alat Instagram Analytics koji predstavlja statističko praćenje i to najvažnijih vijesti koje se mjere angažmanom, zadržavanjem, dosegom pratitelja, najstariji postovi, postovi s najviše komentara, porast ili smanjenje sljedbenika kroz određeno vrijeme, te koji su hashtagovi najpopularniji.

Squarelovin daje pregled rasta sljedbenika najnovije postove kako su plasirani, zatim se može dobiti mjesečna analitika lajkova, komentara, postovi s najviše komentara, zaruke medija koji se najviše sviđaju i medija koji imaju najviše komentara, te optimizacija koja će ukazivati kada je najbolje vrijeme za objave s obzirom na sljedbenike ovisno u koje vrijeme su vaši sljedbenici aktivni na Instagramu.

Tagovi:

Više članaka

Kako promjeniti vpn adresu

Kako promjeniti vpn adresu

Virtualna privatna mreža (VPN) omogućuje korisnicima da se povežu s internetom putem sigurne i privatne veze. VPN adresa je jedinstvena adresa koju koristi VPN poslužitelj kako bi se povezao s interne

Što radi PPC stručnjak?

Što radi PPC stručnjak?

Kvalitetno online reklamiranje se odlikuje dobrim kreatorskim rješenjima koja će vas ili vaše proizvode i usluge prikazati zanimljivima, vidljivima i široko dostupnima. PPC market

Kako vratiti izbrisane poruke

Kako vratiti izbrisane poruke

Jeste li ikada slučajno izbrisali poruke na WhatsApp-u i odmah požalili? Pitate se kako vratiti izbrisane poruke na WhatsApp-u? Prije nego pojasnimo korake kako ćete vratiti izbrisane poruke, mo