Zanimljivosti

Kako napraviti aranžman za groblje

Kako napraviti aranžman za groblje

Aranžman za groblje od prirodnog cvijeća

Posjet groblju u nama uvijek izaziva određeni osjećaj. Ovdje leže naše voljene osobe koje su nam za života značile više nego riječima možemo opisati. Pri svakome posjetu grobu ili grobljima sasvim je normalno da sa sobom ponesemo određeni cvijet koji na neki način simbolizira činjenicu kako nam određena osoba nedostaje. Možemo primijetiti kako je većina cvijeća za groblje zapravo umjetna, a razlog zašto je sasvim jasan. Ono ne traži održavanje, podnosi sve vremenske uvjete i ne treba ga se često mijenjati.

Istina je da je umjetno cvijeće isplativije ukoliko nemate vremena često obilaziti groblje voljenih, ali njihova simbolika nije niti blizu simbolike živog i prirodnog cvijeća. Aranžman za groblje od prirodnog cvijeća možemo naravno kupiti u cvjećarnama ili možemo napraviti sami ako to želimo. Od čega se sastoji aranžman za groblje? Često ovdje ubrajamo biljke poput karanfila, ruža, ljiljana, krizantema jer traju ponešto dulje od ostalog cvijeća. Aranžman možete zatražiti ili napraviti i od drugog cvijeća, pravila ne postoje, ali morate samo imati na umu koliko će taj aranžman izdržati.

Aranžman za groblje i što morate znati prije ukrašavanja groblja

Cvjećarna je svakako izbor mnogima kada je u pitanju ukrašavanje grobova cvijećem, ali isto tako mnogi uživaju u procesu izrade ili održavanju posađenog cvijeća. Prije nego se odlučite na rad aranžmana za groblje morate uzeti nekoliko stvari u obzir. Prva stvar je morate uzeti u obzir gdje je vaša voljena osoba pokopana jer ono igra ulogu ne samo u odabiru cvijeća već i koliko mjesta imate za ukrašavanje groblja. Sljedeća i najvažnija točka je odabir pravog cvijeća. Aranžman za groblje može biti od bilo kojeg cvijeća, ali morate imati na pameti da određeno cvijeće bez adekvatne brige brzo uvene.

Upravo zato je bolje birati cvijeće koje je trajnije i koje ne zahtijeva toliku brigu. Kale, ljiljani, krizanteme, ruže, orhideje, krizanteme, margarete, špine, ukrasni kelj, karanfili su samo neki cvjetovi koji se nalaze na popisu najzahvalnijeg cvijeća za groblje. Kako izraditi aranžman za groblje? Prije nego odvažno krenete u samostalni pothvat izrade aranžmana poželjno je da se savjetujete sa svojim cvjećarom. Svaki cvjećar će vam vrlo rado objasniti zašto staviti određeni cvijet u aranžman i kako će se na kraju sveukupni aranžman ponašati kroz određeno vrijeme.

Kako napraviti aranžman za groblje?

Sada kada ste usvojili sve navedeno poželjno je krenuti sa samostalnom izradbom aranžmana za groblje. Krenite od toga da imate sav potreban alat pri ruci. Za cvjetni aranžman će vam trebati: Lišće za ukrašavanje, škare za rezanje cvijeća, konac za vezanje cvijeća, posuda u koju ćete postaviti cvijeće, pijesak i voda ili gel kuglice koje će održavati vlagu za povećanu dugotrajnost, zelena pjena koja može držati cvijeće na jednom mjestu. Sada kada imamo potreban sav materijal i odabrano cvijeće možemo krenuti raditi aranžman za groblje.

Uzimamo spremnik ili vazu, stavljamo pijesak i vodu ili gel loptice koje se zaliju dodatno s vodom kako bi postigle određenu težinu. Izrežemo zelenu pjenu da stane u spremnik ili vazu i postavimo ju iznad pijeska ili gel kuglica. Čemu ovakav postupak? Kada stavimo cvijeće u vazu na kraju, cvijeće će doseći podlogu i zapravo se hraniti njome i tako ostati svježe određeno vrijeme. Prije postavljanja pjene bitno je provjeriti duljinu stabljike cvjeta. Nakon što smo u pjenu stavili odabrano cvijeće, oko njega stavljamo lišće kako bi sakrili izgled pjene i kako bi pridobili na sveukupnom izgledu. Za kraj nam ostaje aranžman za groblje odnijeti na groblje i smjestiti ga u centar.

Tagovi:

Više članaka