Financije

Trebate li otkazati svoju kreditnu karticu nakon što je otplatite?

Trebate li otkazati svoju kreditnu karticu nakon što je otplatite?

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 10:38
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je kreditna kartica?

Kreditna kartica je bezgotovinsko sredstva plaćanja, koje može koristiti kod kupovine roba i usluga, te plaćanja računa jednokratno ili na više rata. Također vam kreditna kartica omogućuje podizanje gotovine s bankomata. Iako nisu direktni kredit, ali jedna vrsta kreditnog odnosa koji ste ugovorili sa svojom bankom. Kreditne kartice vam funkcioniraju po principu kupi sada, a plati kasnije. Ovdje vas vaša banka privremeno financira dok joj ne vratite ono što dugujete. Dostupni kredit koji imate po toj kartici nije besplatni novac, to je samo dozvoljeni iznos kredita koji možete iskoristiti, te ako ste koristili kreditnu karticu, morati ćete vratiti novac, prije ili kasnije. Ukoliko ne vratite već sljedeći mjesec, mogući su dodatni troškovi, ili će vam se cjelokupni dug spojiti s novim dugom koji napravite u narednim mjeseca. Također, ako dižete gotovinu s kreditne kartice na bankomatima, mogući su dodatni troškovi. Kod kreditne kartice vrijedi, koliko potrošite, toliko morate vratiti. Puno vam je bolje što prije ju otplatiti kako biste izbjegli nepotrebne dodatne troškove.

Kako se može otplatiti kreditna kartica?

Kreditna kartica, kao što smo i ranije naveli, radi po principu koliko iskoristite kredita na njoj, toliko morate vratiti njenom izdavatelju. Primjerice, potrošili ste na kreditnoj kartici 700 eura, i upravo toliko će vam biti račun po kreditnoj kartici, znači 700 eura. Bitno je za napomenuti ako niste podmirili prijašnji račun za kreditnu karticu, ona će se pripojiti novom računu koji naprave po korištenju kreditne kartice, te ćete tako imati puno veći račun koji ćete morati kad tad platiti. Najbolje vam je izbjeći bilo kakve komplikacije i dodatne, nepotrebne troškove na način da odmah podmirite račun ako je to ikako moguće. Kreditna kartica se može na razne načine otplatiti. Jedno od rješenje je iskoristiti dopušteni minus po tekućem računu, ako ju već niste do sada iskoristili. Ukoliko vam to nije opcija, možete pokušati pitati svoje prijatelje ili obitelj za posudbu novca. Također, možete prodati bilo kakve vrijedne stvari, poput umjetnina, zlata i drugih vrijednosti koje vam ih nije žao, a mogu vam donijeti dosta novca.

Treba li se otkazati kreditna kartica nakon otplate?

Također, jedno od načina kako se može riješiti kreditna kartica vam je ugovaranje hitrog kredita. Hitri kredit se može ugovoriti kod kreditnih kuća i drugih online banaka direktno preko njihove web stranice. U samo par koraka možete si ugovoriti hitri kredit, i to uz minimalnu papirologiju, iz udobnosti svojega doma. Već za 15 minuta nakon što ste im poslali svoj ispunjeni obrazac će vas povratno nazvati i obavijestiti o odobrenju kredita. Automatski nakon odobrenja kredita će vam odmah isplatiti cijeli iznos na vaš navedeni tekući račun.

Ono što se mnogi pitaju treba li se otkazati kreditna kartica nakon što ste ju otplatili. Za neke ljude jednostavno nije ova kartica jer troše iznad svojih mogućnosti, i na kraju mjeseca ju nemaju kako otplatiti. Ukoliko vi spadate u tu kategoriju ljudi, najbolje vam je otkazati karticu. Ako ne, onda je bolje zadržati tu karticu u slučaju da vam neki veliki trošak iskrsne, i treba vam pritom poveći novac koji u tom datom trenutku nemate.
Tagovi:

Više članaka

Najbolje online kreditne platforme u Hrvatskoj

Najbolje online kreditne platforme u Hrvatskoj

U odlomku “Pregled tržišta: Kako prepoznati Najbolje online kreditne platforme u Hrvatskoj”, ključno je razumjeti kriterije koji određuju kvalitetu i pouzdanost platformi za online kreditiranje. Jedan

Kako odabrati pouzdanog davatelja online kredita

Kako odabrati pouzdanog davatelja online kredita

Kod odabira pouzdanog davatelja online kredita, jedan od ključnih aspekata je provjera legitimnosti i sigurnosti same financijske institucije. Kako odabrati pouzdanog davatelja online kredita započinj

Financijska stabilnost i nadzor banaka

Financijska stabilnost i nadzor banaka

Osnovni principi financijske stabilnosti i nadzora banaka leže u uspostavi i održavanju sigurnog financijskog sustava, koji je otporan na potrese i koji doprinosi stabilnom ekonomskom rastu i razvoju.