Financije

Što je osiguranje kredita

Što je osiguranje kredita

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 13:53
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je osiguranje kredita?

Svatko od nas se nađe u situaciji gdje nam treba dodatni novac kako bi si mogli financirati neke određene stvari i projekte poput renovacije kuće ili pak uplate za godišnji odmor s cijelom obitelji. Postoji milijun načina zbog čega vam trebaju gotovinski krediti i kako možete kredite iskoristiti. Prilikom ugovaranja kredita se spominje termin osiguranje kredita, a malo tko od ljudi zapravo i zna što točno to znači. Svrha osiguranje kredita vam je da se osigura podmirenje kreditnih obaveza od strane dužnika u slučaju da se bude našao u situaciji gdje nije u mogućnosti do kraja otplatiti preostale rate kredita. To se odnosi na situacije gdje dužnik ostane bez posla ili mora ići na dugo bolovanje i slično. To je uobičajeni instrument kojim se banke služe kako bi se osigurale te imaju pravo to tražiti u svrhu odobrenja kredita svojim klijentima. Ova vrsta osiguranja se uglavnom koristi prilikom odobravanja i izdavanja potrošačkih i stambenih kredita.

Čemu služi osiguranje kredita?

Kod osiguranje kredita se ne osigura samo banka već i samog dužnika, gdje prilikom težih situacija je dužnik oslobođen odnosno ostatak dugovanja će biti pokriveno od strane osiguravajućeg društva. Kod stambenih potrošačkih kredita, prilikom sklapanja police osiguranje korisnika kredita, korisnik će ostvariti zaštitu od nemogućnosti vraćanja kredita koja se može dogoditi u slučaju nezaposlenosti, teške bolesti, smrti, trajne nesposobnosti za rad ili bolovanja. Skoro sve današnje banke kod nas vam nude osiguranje kredita, te vam nude više manje dvije vrste pokrića, a to su vam standardno pokriće koje obuhvaća samo ako se dogodila smrt ili ste trajno i potpuno nesposobni za rad, te puno pokriće koje se odnosni na rizike od smrti, trajne i potpune nesposobnosti za rad, bolovanje, teška bolest i nezaposlenost. U takvim situacijama će se ostatak dugovanja otplatiti kroz osiguravajuće društvo, koja može biti maksimalno do 36 mjesečnih rata, ovisno o tome koji je razlog nemogućnosti otplate kredita

Kako se dobiva osiguranje kredita?

Osim što se osiguranje kredita može ugovoriti za stambeni kredit, ujedno su oni dostupni i za nenamjenski odnosno potrošački gotovinski krediti. Kod osiguranje kredita moći ćete sebi priuštiti sigurnost te se ne budete morali brinuti oko otplate kredita ako vam se dogodi jedno od sljedeća tri scenarija, a to su vam ako se dogodi smrt kao posljedica nesretnog događaja ili neke bolesti, ako morate ići na bolovanje zbog bolesti ili nesreće i ako dobijete otkaz na poslu od strane poslodavaca te ne možete odmah pronaći drugi posao. U slučaju da se dogodio smrtni slučaj osiguranika, osiguravajuće društvo će pokriti ostatak dugova sve do zatvaranja kredita. Dok kod bolovanja osiguravajuće društvo pokriva do 18 mjesečnih rata, a kod otkaza pokriva do maksimalno 9 mjesečnih rata. Na ovaj način moći ćete mirno spavati ne budete se morali brinuti ako vam se dogodi neki od nesretnih slučajeva. Zbog toga je uvijek dobro uzeti osiguranje prilikom ugovaranja kredita.

Tagovi:

Više članaka

Kako odabrati pouzdanog davatelja online kredita

Kako odabrati pouzdanog davatelja online kredita

Kod odabira pouzdanog davatelja online kredita, jedan od ključnih aspekata je provjera legitimnosti i sigurnosti same financijske institucije. Kako odabrati pouzdanog davatelja online kredita započinj

Financijska stabilnost i nadzor banaka

Financijska stabilnost i nadzor banaka

Osnovni principi financijske stabilnosti i nadzora banaka leže u uspostavi i održavanju sigurnog financijskog sustava, koji je otporan na potrese i koji doprinosi stabilnom ekonomskom rastu i razvoju.