Zanimljivosti

Što je natalna karta

Što je natalna karta

Što je natalna karta i kako ona funkcionira?

Natalna karta pripada u osnovnu vještinu svakog astrologa. Što je natalna karta? Po svojoj definiciji, natalna ili astrološka karta je najprecizniji uvid u nas same, točnije, u naš horoskop. Što ona zapravo predstavlja? Astrološka karta će predstaviti raspored nebeskih tijela da dan kada smo se rodili. Ona se može protumačiti kao putokaz kroz život. Astrolozi objašnjavaju kako već na prvom pogledu možemo vidjeti kamo se krećemo u životu i čemu težimo. Naravno, navedeno mogu vidjeti stručnjaci svijetu ezoterije.

Što znače naši pravci kretanja? Prema određenom položaju planeta i po samoj raspoređenosti astroloških kuća, vidljivo je gdje držimo fokus i čemu težimo za ovog života. Naš fokus zaokuplja poveći dio naše energije, i to je vidljivo u našoj karti. Astrološka karta stoljećima slovio kao precizan alat za proricanje budućnosti. Zašto je dobro napraviti vlastitu natalnu kartu? Često se možemo osjećati kao da smo zakočeni i da se nigdje ne mičemo. Ponekad će navedena situacija zahtijevati određene odgovore, no što ako ih ne možemo dokučiti? Uvidom u natalnu kartu možemo vidjeti u čemu je problem, možemo si pomoći da se krećemo u pravom smjeru!

Što je natalna karta i kako se ona povezuje sa horoskopom?

Ovisno o Vašem dobu rođenja, astrološki ritmovi su odredili Vaš horoskop i karakter. Naravno, naš karakter nije proizvod samo određenog položaja planeta, već i određenog životnog iskustva. Iako smo rođeni pod određenim zvijezdama, naš karakter se razvija tijekom našeg života. Horoskop je u ovom slučaju začetnik našeg karaktera. Što je natalna karta? Natalna karta je u ovom slučaju najvjerniji prikaz našeg horoskopa. Horoskop se sastoji od 12 znakova zodijaka, počinje u znaku Ovna i završava u znaku Riba.

Znakovi zodijaka su postavljeni na način da kroz njih prolaze određeni planeti, u određenom vremenskom periodu. Sat rođenja će nam najpreciznije odrediti u koji znak pripadamo. Kada u primjeru vidimo “Venera u znaku Lava” to znači da je planet Venera bila u određenom znaku kada se neka osoba rodila. U astrologiji, sve planete prolaze kroz sve horoskopske znakove, no za izradu astrološke karte od velike je važnosti da znamo koji je planet prošao kroz naš znak. Naravno, svaki planet predstavlja određeno značenje – a najbolji opis će nam pružiti astrolog koji je izradio našu kartu. Zara tarot Vam nudi izradu i objašnjenje natalne karte.

Što je natalna karta i da li je ona precizna?

Mnoge muči pitanje koliko je astrologija zapravo precizna? Istina je da bi mnogi od nas željeli blagi uvid u našu budućnost, ili barem savjet kako bi trebali postupati na putu koji zovemo naš život. Da li je astrologija precizna? Natalna karta je najprecizniji prikaz našeg života. Znate kako se kaže da je naša sudbina zapisana u zvijezdama, natalna karta nam otkriva upravo to. I dok je nemoguće u potpunosti predvidjeti budućnost, astrološka karta nam donosi prilično dubok uvid u naš financijski i poslovni svijet, ljubavni svijet, svijet odnosa.

Učeni astrolozi će Vam objasniti kako je sve u našem svijetu energija, i kako će ona utjecati na to tko smo i što smo. U primjeru, Mjesec ima utjecaj na oceane i mora, stvara plimu i oseku. Vjeruje se kako on ima utjecaj i na čovjeka, jer kao što znamo i mi smo većinski dio voda. Nažalost, utjecaj planeta na čovjeka nikada nije dokazan, no astrolozi vjeruju kako su masovne energije svugdje oko nas i kako su one glavne za sve promjene koje se događaju oko nas. Ukoliko želite pomoć natalna kate da se bolje snađete u vlastitom životu, tada njeno sastavljanje i čitanje možete zatražiti na bilo kojoj astro liniji.

Tagovi:

Više članaka