Kovač cijepljen od napada: Nije točno da mi se tim osipa!

Milijan Brkić, Ivan Penava, Miro Kovač i Davor Ivo Stier iz HDZ-ove Opcije za promjene pred novinarima s ospicama na licu, Manež, fotomontaža by Cirkus.hr

Ospice, poznate i kao male boginje, jedna su od najzaraznijih virusnih bolesti. Infektolozi kažu da se najčešće pojavljuju u kasnu zimu i u rano proljeće.

O osipanju HDZ-ovih birača u Slavoniji prvi je progovorio predsjednik stranke Andrej Plenković, odmah nakon neuspjelih predsjedničkih izbora, na početku zimskog ciklusa bolesti. “Budimo realni”, govorio je tada premijer, “u dijelovima Hrvatske koji su tradicionalno skloniji Hrvatskoj demokratskoj zajednici, objektivno danas živi nešto manje ljudi.”

Doktor Kovač prvi je uspostavio dijagnozu opake bolesti i kao uzročnika osipanja HDZ-ova biračkog tijela prepoznao predsjednika stranke Plenkovića

Ovu nimalo bezazlenu bolest koja desetkuje birače karakterizira specifičan osip po koži čela i vrata, s postupnim širenjem na ostatak tijela. Izvor zaraze isključivo je – bolestan čovjek!

“Stranka je žrtva bolesnih ambicija jednog čovjeka – Andreja Plenkovića”, rekao je još u izbornoj noći doktor Miro Kovač, i time postao Plenkovićev izazivač u novoj unutarstranačkoj utakmici.

Kovač je među prvima uspostavio dijagnozu opake bolesti i kao uzročnika znatnijeg osipanja HDZ-ova biračkog tijela prepoznao upravo čelnika stranke. “Njegov faraonski odnos prema članovima, gdje imamo samo ja, ja, i ja, učinio je da se i naši birači udalje i potraže alternativne domoljubne ospic… Ovaj, opcije!”

Ospice se ubrajaju u tipične dječje bolesti, ali kako pokazuje nastavak epidemije, ne mimoilaze ni pacijente s puno iskustva u nogama. S prvim danima proljeća, na početku novog ciklusa bolesti, ospice su zahvatile i tim Mire Kovača, Opciju za promjene. Prvi su zdravstvene probleme prijavili Ivan Penava i Milijan Brkić, te se povukli u izolaciju.

“Čujem samo neke vapaje gospodina Kovača”, slavodobitno je primijetio Andrej Plenković na predstavljanju svoje platforme Odvažno za Hrvatsku u Međimurju. “Vidim da se njihov tim polako osipa!”

Plenković kao nulti pacijent

Andrej Plenković s ospicama na licu kašlje na sjednici Vlade, Manež, fotomontaža by Cirkus.hr
Pjegama prošaran nulti pacijent, zbog kojeg se osula i HDZ-ova slavonska baza, točkice na svom licu nije stavio na dnevni red Vlade

Nakon što je doktor Kovač još zimus identificirao upravo Plenkovića kao nultog pacijenta zbog kojeg se osula HDZ-ova glasačka mašinerija, ovaj je odbio otići u samoizolaciju.

Umjesto karantene, pa i potpunog povlačenja s funkcije, na što ga je doktor Kovač uputio u svojoj anamnezi, premijer Plenković nastavio je s obilaženjem Hrvatske.

Opće je poznato da se ospice prenose kapljičnim putem, govorom, kašljem, kihanjem, a upravo takvim intenzivnim premijerovim nastupima svjedočimo proteklih tjedana.

U Kovačevu timu primjećuju da Plenković svoju krivnju za epidemiju osipanja birača sakriva iza tobožnjeg koronavirusa, pa se deklarativno zbog njega odbija upuštati u bliže kontakte s građanima, ne rukuje se nakašljanim rukama, već druge pozdravlja laktom. No njegovi javni nastupi prožeti su pokazivanjem simptoma koje premijer naziva “tek manjom prehladom”.

Doktor Kovač u premijerovu prkosnom ponašanju i odbijanju karantene za vrijeme unutarstranačkih izbora, pri kojem čak prebacuje problem s ospicama suprotnom taboru, prepoznaje i krizu morala: “Plenković je rekao da se moj tim osipa. Od svojih sam roditelja, a i na vjeronauku, naučio da se bolesti drugoga ne raduje. To nije kršćanski ni ljudski, to se ne radi i to nije stil!”

Osipanje birača na predizbornim skupovima

Karta Hrvatske s rezultatima izbora za Predsjednika Republike Hrvatske by u/tantrum_hr 2
Točkasti prikaz kako se na predsjedničkim izborima osulo HDZ-ovo izborno tijelo. Crvene zvjezdice označuju županije i gradove gdje je pobijedio Zoran Milanović, a plave gdje je pobijedila Kolinda Grabar-Kitarović. Ispričavamo se čitateljima što Cirkus.hr ne tiska u boji!

“Gospodine Kovač, ali činjenica jest da se na vašim skupovima pojavljuje po desetak članova. Kako to tumačite, ako ne očitim osipanjem ljudi koji vas podupiru?”, pitao je na press konferenciji novinar Manež Expressa.

“To je posve netočno! Riječ je o perfidnom podmetanju! Hvala lijepo!”, kratko je odgovorio Kovač, i okrenuo se kao da će otići.

“Tko vam podmeće? Tko vam podmeće?”, stali su graktati u glas novinari, svjesni da im treba bolji ‘ton’ za izvještaj.

“To je toliko prozirno da i mala djeca vide. Sjećate se svi kako je plasirana antimasonska afera u Državnom odvjetništvu baš onda kad je Plenkoviću trebalo približavanje Katoličkoj crkvi zbog našeg prozivanja Istanbulske konvencije! To je prilično infantilno! Baš u trenutku unutarstranačkih izbora u HDZ-u, eto afere s Jelenićem! Pa dajte molim vas! Hvala lijepo!”, rekao je Kovač i još se jednom okrenuo na peti.

“Kakve veze imaju masoni s osipanjem broja vaših podupiratelja?”, u dahu je ispalio Mislav Bago.

“Ima, gospodine Bago, više veze nego što mislite. Oni nas čitaju i prate! To je bjelodano!”, ustvrdio je Kovač. “Mi se izjasnimo protiv koalicije sa SDP-om, a oni ponove isto! Odmah se javi ministar Davor Božinović i iznenada i on veli da nema velike koalicije. Kako to može biti slučajno? Hvala lijepo!”

Imunitet na predbacivanja

“Ali kakve i dalje veze imaju teorije zavjere s padom vaše potpore, koji potvrđuju i ankete?”, nije se dao Bago.

Svoje podupiratelje zamolili smo da ne dolaze na naše predizborne skupove zbog koronavirusaMiro Kovač

“Dobit ću ospice od ovakvih pitanja!”, našalio se, a možda i ne, razljućeni Kovač. “Veza je ta, gospodine Bago, što smo mi prepoznali još prije dva tjedna gdje će ići epidemiološka situacija s koronavirusom. Zamolili smo svoje podupiratelje da ne dolaze u velikom broju, već da naše ideje prenose dalje kapilarno. I što imamo sad? Umjesto da se naš tim pohvali za ideju, imamo, evo, Plenkovićev stožer koji zabranjuje velike skupove! Ako to nije kopiranje, ne znam što je! Hvala lijepo!”

“Znači, vaša je teza da vas kritiziraju za neimanje programa, a zapravo kradu vaše ideje?”, ubacila se novinarka Hine.

“Nije to moja teza. To je jasno kao suza! Bilo je otužno gledati onaj njihov skup u Zadru gdje u publici sjede s dva sjedala razmaka. A kad mi uvedemo malo veći razmak između naših podupiratelja, onda nam govore da smo se osuli! Hvala lijepo!”

“Dobro, ali dugo ste u politici! Ne biste li trebali biti već imuni na međusobna predbacivanja oko osipanja?”, javio se ponovno Manežov reporter. “S vašim stažem u nogama, čovjek bi pomislio da ste već cijepljeni od toga svega!”

“No, no, kolega!”, odgovorio je Kovač. “Ne budimo autistični!”

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GREATEST SHITS. SMALLEST MINDS.Cirkus.hr logo
Uputstvo za upotrebu

Cirkus.hr je satirički magazin koji kroz parodiju, parafrazu, fotomontažu i druge humorističke postupke komentira političke i društvene anomalije.

Izvještaji objavljeni u rubrici Manež su fiktivni. Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima može biti slučajna ili namjerna, što ne umanjuje činjenicu da je sadržaj izmišljen, te se kao takav ne može koristiti kao vjerodostojan izvor informacija.

Izdavač: Mali prst d.o.o.