Tech

Kako spojiti laptop na tv

Kako spojiti laptop na tv

Kako spojiti laptop na tv sa HDMI kablom

Veliki ekran vašeg TV vam može pružiti bolji ugođaj ako želite gledati filmove direktno sa interneta, igrati igrice, pregledavati vaše fotografije, pratiti predavanja i slično. Kako spojiti laptop na tv postoji nekoliko načina. Jedan od načina koji je ujedno i najjeftiniji i daje nabolju kvalitetu repordukcije na vašem TV je povezati preko HDMI kabla.

HDMI je skraćenica od engleskog High Definition Multimedia Interface i osim što prenosi video prijem prenosi i zvuk. Stoga vam je za spajanje vašeg laptopa sa TV potrban samo jedan kabel. Provjerite da li vaša oba uređaja, laptop i TV imaju HDMI priključak. Obratite pažnju prije nabavke HDMI kabla na tip HDMI priključka. HDMI utičnica postoji u tri varijante (formata): tip A (13, 9 mm), tip C (10, 42 mm) i tip D (6, 44 mm) mini HDMI.

Najnovije verzije windowsa sa vašeg laptopa bi trebale nakon uključivanja pokrenuti na TV uključivanje HDMI. Ukoliko laptop ne odradi sam, potrebno je da vi preko kontrolnog programa namjestite na TV HDMI ulazak, ovisno o vašem TV to može biti i priključak AV. HDMI povezivanje je najjednostavniji način kako spojiti laptop na tv.

Kako spojiti laptop na tv sa VGA kablom

Ukoliko je vaš laptop stariji od 5 godina moguće nema HDMI priključak, ne očajavajte. Postoji još načina kako spojiti laptop na TV, a drugi način je preko VGA kabla.

Za razliku od HDMI kabla, VGA kabel je namijenjen samo za prijenos video reprodukcije. Engleska skraćenica VGA u prevodu znači Video Graphics Array. Uz VGA kabel bit će vam potreban još jedan kabel za zvuk. Dakle, kako spojiti laptop na TV preko VGA kabla dobit ćete samo video prijenos.

Windowsi sa vašeg laptopa mogu pokrenuti na TV automatski postavke i prebaciti preglednik da vam prikazuje ono što imate na ekranu laptopa. Ako laptop sam ne pokrene preglednik, potrebno je na laptopu preko control panel > display > adjust resolutioni odaberete TV. Ako pak vaš laptop ili TV nemaju ni HDMI ni VGA priključak postoji rješenje i za tu situaciju. Nabavite ili HDMI ili VGA adapter, samo morate provjeriti što vaši laptop i TV imaju kako biste nabavili ispravan adapter.

Kako spojiti laptop na tv bežično

Kako spojiti laptop na TV bežično ćemo objasniti slijedeće. Bežične veze uključuju media playere, Chromecast, Apple TV i drugi media playeri. Međutim noviji tipovi laptopa imaju vlastiti WiDi sustav (intel wireless display) koji mogu raditi sa kompatibilnim Netgearov Push2TV sustavom.

Slijedeći način kako spojiti laptop na TV bežično je vaš kućna WiFi mreža, u tom slučaju trebate podesiti i na laptopu i na TV poveznicu kako bi se prenos vršio sa laptopa na TV i vama omogučilo gledanje sadržaja sa laptopa na velikom ekranu.

Već smo spomenuli da je jedan od načina bežičnog povezivanja putem medijskih preglednika Google Chromecasta, Roku Streaming Sticka ili AppleTV. Na vama je da odlučite koji bežični način želite koristiti na vašem laptopu.

Predstavit ćemo vam još jedan način bežičnog povezivanja laptopa sa TV: koristeći se USB portom na vašem laptopu i HDMI ulasku na TV. Ovim putem će se koristiti HDMI sistem, dakle prijenos slike i zvuka i to bežično. Na vama je samo da uživate nakon uspješnog spajanja.

Tagovi:

Više članaka

Kako vratiti izbrisane poruke

Kako vratiti izbrisane poruke

Jeste li ikada slučajno izbrisali poruke na WhatsApp-u i odmah požalili? Pitate se kako vratiti izbrisane poruke na WhatsApp-u? Prije nego pojasnimo korake kako ćete vratiti izbrisane poruke, mo

Kako prebaciti slike sa mobitela na laptop

Kako prebaciti slike sa mobitela na laptop

Dosadno vam je klasičnim putem prenositi slike sa mobitel na laptop? Ne brinite, niste jedini. Iako prijenos fotografija i videozapisa s mobitela na laptop nije zahtjevan proces, mnogi se ljud

Aplikacija za otkrivanje broja

Aplikacija za otkrivanje broja

U današnjem vrijeme kada dominira moderna tehnologija, svi koriste mobilne uređaje i svi imaju veliki broj kontakata. Kako bilo, ne možemo uvijek identificirati osobu koja nas zove jer ju možda