Tech

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon s istim brojem

Nabavili ste novi mobilni uređaj i niste promijenili broj telefona? Uz ostale podatke, telefonski imenik, fotografije i slično, želite prebaciti povijest iz aplikacije Whatsapp zajedno sa svim medijima unutar aplikacije.

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon s istim brojem vrlo je jednostavno. Za prebacivanje vam je potreban Google račun koji vjerojatno imate kao korisnik androida i instaliran Google drive. Na starom mobitelu unutar aplikacije whatsapp otvorite postavke (settings)> razgovor (chats)>kopija razgovora (chat backup). Označite back up to Google drive i time će vaši podaci biti kopirani na Google drive. Aplikacija whatsapp će vas prije toga pitati za vremenski period koji želite kopirati, pa ćete odlučiti želite li kopirati čitav period ili određeni vremenski period.

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon završite na način da nakon što ste potvrdili prijenos na Google drive, isključite stari mobitel i sim karticu umetnite u novi aparat. Pokrenite novi aparat, instalirajte aplikaciju whatsapp, naravno instalirajte i google račun sa starog aparata kako biste mogli pristupiti Google drive. Aplikacija whatsapp će vas pitati želite li vratiti podatke koje ste prethodno spremili. Potrebno je samo da potvrdite i vaši podaci će biti premješteni na drugi telefon.

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon sa različitim brojem

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon sa različitim brojem, ukoliko ste mijenjali mobilnog operatera ili samo broj unutar istog operatera. Proces je malo složeniji nego kod prebacivanja sa istim brojem, ali nije i nemoguć.

Znači, imamo stari mobitel sa starim brojem i imamo novi mobitel sa novim brojem, provjerite prvo da su oba mobitela sa punim baterijama. Prvo na starom mobitelu unutar aplikacije whatsapp treba napraviti kopiju na Google drive, postupak isti kao da imate prebacivanje s istim brojem. Slijedeći korak je instalirati novu sim karticu u novi mobitel bez dodavanja korisničkih računa, sa isključenom mobilnom mrežom i uključenim wifi, te uključite primanje sms-ova.

Korak iza toga je na starom uređaju sa starim brojem unutar whatsapp aplikacije, nakon što ste napravili sigurnosnu kopiju na Google drive, u postavkama whatsapp promijenite broj telefona u novi broj koji ćete nadalje koristiti. Na novi uređaj će stići SMSom verifikacijski kod koji ćete unijeti u stari mobitel i time ćete povezati whatsapp sa novim mobilnim brojem. Ponovite prvi korak backupa, sa starim uređajem napravite novi backup. Provjerite na Google računu da li ste i tamo promjenili u postavkama novi broj telefona.

Na novom mobitelu pokrenite instalaciju aplikacije whatsapp i vaš problem kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon sa različitim brojem je riješen povlačenjem podataka sa Google drive na novi mobitel.

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon sa androida na iPhone

Imate android stari mobilni aparat i nabavili ste iPhone? Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon u tom slučaju postavlja veliko pitanje. Svima nam je poznato da iPhone koristi apple platformu i da Apple ne dopušta pristup iCloudu drugim aplikacijama.

Najlakši način kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon ako je prebacivanje između androida i iPhone je koristiti se e-poštom (e-mailom). Unutar aplikacije whatsapp otiđite na postavke > razgovor > povijest razgovora. Na ekranu će vam se pojaviti opcija izvezi. Nakon što dodirnete izvezi aplikacija će vas pitati želite izvesti jedan ili sve razgovore.

Veličina razgovora zajedno sa svim medijima unutar razgovora može biti velika i samo o kapacitetu vašeg mailbox ovisi koliko podataka možete prebacivati putem maila. Ukoliko imate medije unutar whatsapp aplikacije koji zauzimaju puno prostora i ne možete ih prenijeti putem e-maila, savjetujemo da medijske datoteke prebacite jednostavnim putem upotrebom kabela na lapotop ili PC desktop računalo. Time ste sigurni da imate backup svih medijskih sadržaja iz whatsapp.

Tagovi:

Više članaka

Kako vratiti izbrisane poruke

Kako vratiti izbrisane poruke

Jeste li ikada slučajno izbrisali poruke na WhatsApp-u i odmah požalili? Pitate se kako vratiti izbrisane poruke na WhatsApp-u? Prije nego pojasnimo korake kako ćete vratiti izbrisane poruke, mo

Kako prebaciti slike sa mobitela na laptop

Kako prebaciti slike sa mobitela na laptop

Dosadno vam je klasičnim putem prenositi slike sa mobitel na laptop? Ne brinite, niste jedini. Iako prijenos fotografija i videozapisa s mobitela na laptop nije zahtjevan proces, mnogi se ljud

Aplikacija za otkrivanje broja

Aplikacija za otkrivanje broja

U današnjem vrijeme kada dominira moderna tehnologija, svi koriste mobilne uređaje i svi imaju veliki broj kontakata. Kako bilo, ne možemo uvijek identificirati osobu koja nas zove jer ju možda