Tech

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon s istim brojem

Nabavili ste novi mobilni uređaj i niste promijenili broj telefona? Uz ostale podatke, telefonski imenik, fotografije i slično, želite prebaciti povijest iz aplikacije Whatsapp zajedno sa svim medijima unutar aplikacije.

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon s istim brojem vrlo je jednostavno. Za prebacivanje vam je potreban Google račun koji vjerojatno imate kao korisnik androida i instaliran Google drive. Na starom mobitelu unutar aplikacije whatsapp otvorite postavke (settings)> razgovor (chats)>kopija razgovora (chat backup). Označite back up to Google drive i time će vaši podaci biti kopirani na Google drive. Aplikacija whatsapp će vas prije toga pitati za vremenski period koji želite kopirati, pa ćete odlučiti želite li kopirati čitav period ili određeni vremenski period.

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon završite na način da nakon što ste potvrdili prijenos na Google drive, isključite stari mobitel i sim karticu umetnite u novi aparat. Pokrenite novi aparat, instalirajte aplikaciju whatsapp, naravno instalirajte i google račun sa starog aparata kako biste mogli pristupiti Google drive. Aplikacija whatsapp će vas pitati želite li vratiti podatke koje ste prethodno spremili. Potrebno je samo da potvrdite i vaši podaci će biti premješteni na drugi telefon.

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon sa različitim brojem

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon sa različitim brojem, ukoliko ste mijenjali mobilnog operatera ili samo broj unutar istog operatera. Proces je malo složeniji nego kod prebacivanja sa istim brojem, ali nije i nemoguć.

Znači, imamo stari mobitel sa starim brojem i imamo novi mobitel sa novim brojem, provjerite prvo da su oba mobitela sa punim baterijama. Prvo na starom mobitelu unutar aplikacije whatsapp treba napraviti kopiju na Google drive, postupak isti kao da imate prebacivanje s istim brojem. Slijedeći korak je instalirati novu sim karticu u novi mobitel bez dodavanja korisničkih računa, sa isključenom mobilnom mrežom i uključenim wifi, te uključite primanje sms-ova.

Korak iza toga je na starom uređaju sa starim brojem unutar whatsapp aplikacije, nakon što ste napravili sigurnosnu kopiju na Google drive, u postavkama whatsapp promijenite broj telefona u novi broj koji ćete nadalje koristiti. Na novi uređaj će stići SMSom verifikacijski kod koji ćete unijeti u stari mobitel i time ćete povezati whatsapp sa novim mobilnim brojem. Ponovite prvi korak backupa, sa starim uređajem napravite novi backup. Provjerite na Google računu da li ste i tamo promjenili u postavkama novi broj telefona.

Na novom mobitelu pokrenite instalaciju aplikacije whatsapp i vaš problem kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon sa različitim brojem je riješen povlačenjem podataka sa Google drive na novi mobitel.

Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon sa androida na iPhone

Imate android stari mobilni aparat i nabavili ste iPhone? Kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon u tom slučaju postavlja veliko pitanje. Svima nam je poznato da iPhone koristi apple platformu i da Apple ne dopušta pristup iCloudu drugim aplikacijama.

Najlakši način kako prebaciti whatsapp poruke na drugi telefon ako je prebacivanje između androida i iPhone je koristiti se e-poštom (e-mailom). Unutar aplikacije whatsapp otiđite na postavke > razgovor > povijest razgovora. Na ekranu će vam se pojaviti opcija izvezi. Nakon što dodirnete izvezi aplikacija će vas pitati želite izvesti jedan ili sve razgovore.

Veličina razgovora zajedno sa svim medijima unutar razgovora može biti velika i samo o kapacitetu vašeg mailbox ovisi koliko podataka možete prebacivati putem maila. Ukoliko imate medije unutar whatsapp aplikacije koji zauzimaju puno prostora i ne možete ih prenijeti putem e-maila, savjetujemo da medijske datoteke prebacite jednostavnim putem upotrebom kabela na lapotop ili PC desktop računalo. Time ste sigurni da imate backup svih medijskih sadržaja iz whatsapp.

Tagovi:

Više članaka

Kako promjeniti vpn adresu

Kako promjeniti vpn adresu

Virtualna privatna mreža (VPN) omogućuje korisnicima da se povežu s internetom putem sigurne i privatne veze. VPN adresa je jedinstvena adresa koju koristi VPN poslužitelj kako bi se povezao s interne

Kako koristiti Instagram Analytics

Kako koristiti Instagram Analytics

Svaka društvena mreža daje svojim korisnicima besplatan alat kojim mogu pratiti i analizirati podatke u svrhu poboljšanja marketinške ponude. Statistike govore da na dnevnoj bazi

Što radi PPC stručnjak?

Što radi PPC stručnjak?

Kvalitetno online reklamiranje se odlikuje dobrim kreatorskim rješenjima koja će vas ili vaše proizvode i usluge prikazati zanimljivima, vidljivima i široko dostupnima. PPC market