Zanimljivosti

Kako napraviti brod od papira

Kako napraviti brod od papira

Kako napraviti brod od papira korak po korak

Ako vas ili vaše dijete zanima kako napraviti brod od papira, sve što vam treba za izradu su papir i materijali za ukrašavanje. Djeca mogu koristiti bojice, olovke i boje za izradu vlastitog gusarskog broda ili flote borbenih brodova. Prije nego što se osvrnete, igrat ćete se i biti kapetan u vlastitim morskim avanturama.

Izrada broda od papira može se činiti nezgodnom, pa je dobro imati neke pisane upute kojih se trebate pridržavati. Položite pravokutni komad papira. Ako koristite papir s uzorkom ili tiskom, počnite s ukrašenom stranom okrenutom prema gore, tako da će se prikazivati ​​na vanjskoj strani plovila. Dalje, preklopite list papira na pola od vrha do dna kako biste stvorili vodoravni nabor u sredini – strana vašeg papira bez šablona sada bi trebala biti vidljiva. Preklopite gornje kutove prema sredini tako da se spoje. Ostavite 1-2 centimetra prostora na dnu. Sada biste trebali imati oblik trokuta. Zatim preklopite preklopnike na dnu oblika trokuta s obje strane te ispupčite sredinu tako da napravite oblik šešira. Prstima još više otvorite oblik šešira dok ne napravi kvadrat. Zataknite kutove jedne zaklopke ispod druge. Preklopite donje zaklopke kvadrata s obje strane tako da vam ostane oblik trokuta. Izvucite sredinu trokuta kako biste oblikovali kvadrat te povucite za vrh. Pritisnite oblik ravno i kao posljednji korak otvorite ga odozdo i sastavite svoj oblik čamca.
Ta-da! Sada znate kako napraviti brod od papira koji vaša djeca mogu ukrasiti kako god žele!

Možete biti kreativni s bojom i ukrasima kako biste personalizirali svoj brod i pripremiti ga za plovidbu kroz sedam mora! Uvijek pripazite da zaštitite svoje površine kad postanete neuredni u ukrašavanju.

Kako napraviti brod od papira i ukrasiti ga

Nakon što ste savladali kako napraviti brod od papira. Stvorite jarbol za svoj čamac pomoću drvenog štapića za ražnjiće, a zatim izrežite male trokute iz papira u boji i ljepljivom trakom ili ljepilom pričvrstite na bijelu uzicu. Pričvrstite strnadicu za jarbol i bokove broda. Stvorite jarbol za svoj brod, a zatim neka vaše dijete nacrta svoju vlastitu gusarsku zastavu i učvrsti ga na jarbol nekom vrpcom. Dodajte ostale detalje poput lučkih rupa na boku broda ili daske za skitničke pomorce!

Klasična dječja umjetnička aktivnost, slikanje mjehurića koje je zabavno i jednostavno. Da biste svom papirnatom brodu dali efekt ukrasa mjehurićima: pomiješajte malo boje, tekućine za pranje i vode u šalici (za ovu aktivnost obavezno koristite netoksične boje). Upuhujte u smjesu slamkom, dok mjehurići ne prepune vrh šalice, ali ne dopustite da dođe do toga da boja kaplje niz bočne stranice. Lagano stavite list papira preko mjehurića tako da ostave otisak. Ponovite s različitim bojama boje i ostavite da se osuši prije savijanja papira u brod. Možda ćete htjeti zaštititi svoj stol ili radnu površinu tako što ćete ispod čaše s bojama staviti neke stare novine ili staru krpu za stol.

Zapamtite – uvijek nadgledajte svoju djecu kada koriste škare, ljepilo ili boju i pročitajte sve upute prije nego što započnete zanat ili igru.

Sada vi i vaša djeca znate kako napraviti brod od papira, snovi o mornarima ili gusarima mogu se oživjeti samo uz pomoć papira i maštovitog razmišljanja!

Kako napraviti brod od papira koji pluta i koji podržava teret

Stvari koje će vam trebati da saznate kako napraviti brod od papira koji pluta: građevinski papir, karton, novine, 10 novčića, ljepilo ili prozirni lak za nokte.
Brodovi od papira mogu biti zabavan zanatski projekt za djecu. Djeca mogu stvoriti papirnate čamce koji zapravo mogu držati težinu i utrkivati ​​se sa svojim brodovima. Budući da tradicionalni veliki brodovi imaju puno težine, ima smisla samo da papirnati brodovi koje stvarate trebaju imati i težinu.

Izrežite nekoliko komada novina na dimenzije 22×28 cm. Trebat će vam i karton ove veličine. Na karton zalijepite dva do tri sloja novina i pustite da odstoji dok se ne osuši. To će vašem brodu dati snažnu potporu i veću potporu da održi težinu. Također će spriječiti brzo natapanje. Presavijte papir na pola nakon što se osuši. Okrenite papir za 90 stupnjeva i ponovo ga preklopite. Razmotajte nabor, tako da možete vidjeti drugi nabor.

Preklopite oba kuta u trokute, pazeći da rubove trokuta poravnate s naborom. Imat ćete papir s dodatnim dnom, a dno će imati dva preklopa. Preklopite prvu zaklopku prema gore. Okrenite papir i ponovite s drugom zaklopkom. Okrenite čamac za 90 stupnjeva i otvorite ga tako da vidite unutra. Preklopite svoj čamac na pola, tako da se gornji i donji kut sretnu. Sad ćete imati dva trokuta. Preklopite trokute tako da im se krajevi spoje. Okrenite papir i preklopite trokut. Dobit ćete isto što ste dobili u prethodnom koraku, samo bez zaklopki. Ponovno ga otvorite tako da možete vidjeti unutra i ponovo preklopite gornji i donji trokut na pola.

Uzmite kutove papira u prste i razdvojite ih. Vidjet ćete kako se sredina broda uzdiže usred papira. Odvojite ga što dalje kako biste postigli da brod bolje drži i bolje pluta. Uspjeli ste u svom naumu i sada znate kako napraviti brod od papira koji pluta i može nositi teret na svome putu. Djeca će se zasigurno bolje zabavljati u igri, ali i vi možete vrlo lako probuditi dijete u sebi uz njih.

Papir je lagan i može primiti mnogo novčića. Eksperimentirajte i napišite svoja zapažanja kako biste ih usporedili. Papirnati brodovi se ne mogu ponovno koristiti nakon što jednom potonu jer voda prekomjerno prodire u ovaj materijal.

Tagovi:

Više članaka