Online Cinema - gledaj filmove online

Najbolji filmovi i serije dostupni online

Pronalaženje klasika iz svijeta kina nikada nije bilo tako jednostavno!

Zanimljivosti

Kako izbjeći plaćanje rtv pretplate

Kako izbjeći plaćanje rtv pretplate

Kako izbjeći plaćanje rtv pretplate na legalan način

U starom svijetu analognog emitiranja kako izbjeći plaćanje rtv pretplate je bilo lako pitanje. “Gledanje televizije” samo je značilo napajanje emitiranog signala u kutiju koja sadrži TV tuner i katodnu cijev. Međutim, u današnjem digitalnom svijetu možda će vam trebati TV dozvola ako je vaš jedini uređaj pametni telefon. Televizori i antene i dalje su uobičajeni, ali streaming putem interneta znači da oni više nisu potrebni za gledanje televizije. Nova pravila za licenciranje stoga ne uključuju samo televizore, već osobna računala, prijenosna računala, tablete i pametne telefone, igraće konzole kao što su Xbox i PlayStation, uređaje za streaming, set-top box uređaje i osobne video snimače.

Osnovno je pravilo da ako morate gledati, snimati ili na drugi način konzumirati televiziju uživo, morate imati TV dozvolu. Nije važno koje televizijske stanice gledate ili kako ih gledate. Još uvijek morate kupiti licencu ako gledate samo prijenose uživo s nekog određenog TV kanala. Definicija “uživo” fleksibilna je jer može doći do kašnjenja u prijenosu, a mnogi prijemnici i PVR-ovi omogućuju vam pauziranje ili spremanje TV programa. Zapravo, snimanje i pohranjivanje TV programa uživo također se računa kao gledanje televizije uživo. Ne možete se izvući iz plaćanja licence snimajući programe i gledajući ih kasnije. Dakle, kod takvog načina nema odgovora na pitanje kako izbjeći plaćanje rtv pretplate konkretno.

Ukratko, ako počnete gledati TV program neposredno prije njegovog završetka, trebate licencu. Ako ga počnete gledati neposredno nakon što završi, ne treba vam licenca. Kao što je gore spomenuto, nije važno kakav uređaj koristite za gledanje televizije uživo niti kako prikupljate i obrađujete signal. Još uvijek gledate TV uživo ako feed dobivate iz antene, kabelske mreže, satelitske antene, WiFi žarišne točke ili bilo kojeg drugog internetskog poslužitelja. Također, još uvijek gledate TV uživo ako feed gledate na TV prijemniku, računalu, na pametnom telefonu, tabletu ili prijenosnom računalu, na VR slušalicama ili ako se projicira na zid. Nije važno. Nadam se da će ovo upozoriti svakoga tko je smatrao da je u skladu sa zakonom jer je gledao TV programe na pametnim telefonima.

Koncept TV dozvole zasnovan je na kućanstvima, a proširen je i na trgovine, urede i druge poslovne prostore. Nakon što ste registrirali TV dozvolu na kućnu adresu, pokriva brojne ljude koji su gledali TV uživo na tim brojnim televizorima. Nije vam trebala druga licenca za drugi ili treći televizor u kuhinji ili spavaćoj sobi. Stvari su se malo zakomplicirale kad ste mogli gledati TV uživo na mobilnom uređaju, što je značilo da ga možete gledati izvan svog licenciranog doma. Rješenje ove zagonetke je napajanje baterije. Licenca za kućni TV pokriva mobilnu upotrebu izvan kuće, sve dok gledate televiziju na bateriju.

Srećom, postoje načini legalnog gledanja omiljenih emisija bez plaćanja naknade za licencu. Postoji mnogo nadoknađenih TV usluga koje omogućuju gledanje ili preuzimanje programa nakon što se prikažu na njihovim kanalima.

Kako izbjeći plaćanje rtv pretplate otkazivanjem

Ako ste potpuno sigurni da vam neki program više nije potreban, službeno možete obavijestiti TV kuće o daljnjem isključenju pretplate jer je i to jedan način kako izbjeći plaćanje rtv pretplate. Iako za to nema zakonske obveze, to će spriječiti sve veći broj “pisama” koja vam dolaze. Prvo što je potrebno učiniti kao dio ovog postupka je otkazivanje plaćanja. Ako plaćate izravnim terećenjem, možete ga otkazati popunjavanjem kontaktnog obrasca za TV licencu, potvrđujući da više ne gledate TV zajedno na svojoj trenutnoj adresi.

Ako zaista ne konzumirate nijednu televiziju uživo ili ne upotrebljavate određene playere, trebali biste otkazati istu jer, u jednu ruku, je to izvrsna metoda kako izbjeći plaćanje rtv pretplate. Prvo, možete dobiti povrat naknada koje ste već platili. Drugo, izbjeći ćete probleme koji će nastati ako jednostavno samo prestanete plaćati.

Dakle, ako koristite besplatnu licencu, dobra je ideja odspojiti antenu. Također biste trebali izbrisati aplikacije za reproduciranje TVprograma sa svih svojih uređaja i očistiti sve kolačiće i predmemorije. Zatim uklonite sve prijamnike i set-top box uređaje koji vam više nisu potrebni i koji se mogu ukloniti. Vratite sve proizvode koji mogu primati TV uživo u tvorničko stanje i nemojte instalirati nikakve TV usluge. Ako ih ne možete spriječiti da pretražuju kanale, pobrinite se da nisu pričvršćeni na antenu, iako će vam uređaji kasnije možda zakomplicirati sav taj posao zbog “dovršetka postavljanja”.

Kako izbjeći plaćanje rtv pretplate pronalaženjem alternativa

Televizijsku dozvolu trebate imati samo ako gledate emisije dok se prikazuju na televiziji (TV uživo). Ako imate televizor, ali ga koristite samo za gledanje sustižnog TV-a, tada vam nije potrebna TV dozvola. Ako snimate program za kasnije gledanje, i dalje će vam trebati TV dozvola – nije važno kako su snimljeni ili kada su gledani. To je zato što ih snimate onako kako se prikazuju na TV uživo i to nije opcija kako izbjeći plaćanje rtv pretplate.

Postoji niz internetskih filmskih / TV usluga na koje trebate platiti pretplatu. Dvije najpopularnije su Amazon Instant Video i Netflix. Ako plaćate ove usluge ili gledate TV besplatno na YouTubeu, neće vam trebati TV dozvola. To je zato što ne gledate programe dok se prikazuju na TV uživo. Nadalje, ako ste student koji ide kući na ljeto, povrat novca možete dobiti mjesecima u kojima se vaš TV neće koristiti. To nije standardni automatski postupak, zato provjerite jeste li provjerili web mjesto za izdavanje dozvola za TV kako biste saznali kako se prijaviti i osigurali si jednu od opcija kako izbjeći plaćanje rtv pretplate. Brojni su mi ljudi rekli da ako ne gledam određene kanale, neće mi trebati rtv licenca. To nije točno. Potrebna vam je TV dozvola neovisno o tome koji kanal gledate i koji uređaj koristite za gledanje emisija. To znači da ćete, ako gledate TV uživo putem računala ili pametnog telefona, i dalje trebati TV dozvolu.

Tagovi:

Online Cinema - gledaj filmove online

Najbolji filmovi i serije dostupni online

Pronalaženje klasika iz svijeta kina nikada nije bilo tako jednostavno!

Više članaka