Tech

Kako instalirati whatsapp

Kako instalirati whatsapp

Kako instalirati whatsapp na računalu

U današnje vrijeme sve se više vremena provodi za računalom, lakše vam je koristiti tipkovnicu laptopa ili desktopa, pa ste se zapitali kako instalirati whatsapp na računalu.

Instalirati whatsapp na računalu možete na dva načina: whatsapp web i whatsapp app za desktop. Aplikacija whatsapp je vezana uz telefonski broj koji koristite na mobitelu pa ukoliko niste do sada uopće koristili whatsapp prvo trebate inatalirati aplikaciju na mobilnom telefonu.

Ako se odlučite za whatsapp app za računala, vaš mobitel treba biti spojen na internet svojom mrežom ili putem wifija. Platforma na laptop preslikava aplikaciju sa vašeg mobilnog telefona. Na primjer ukoliko putujete u inozemstvo i isključili ste internet zbog roaminga, ukoliko mobitel ne povežete wifijem nećete moći koristiti whatsapp ni na računalu.

Kako instalirati whatsapp putem whatsapp weba? Koristeći se jednim od providera Chrome, Firefow, Opera, Safari ili Egde. Nakon što pokrenete instalaciju, na mobitelu će vam se pojaviti QR kod. Nakon skeniranja QR koda vidjet ćete poruke i na mobitelu i na računalu.

Preporuča se da koristite wifi zbog količine podataka, a isto tako ukoliko ste koristili javno računalo obavezno se odjavite sa whatsapp aplikacije na računalu kako slijedeći korisnik ne bi pristupio vašim povjerljivim podacima.

Kako instalirati whatsapp na iPhone

Kako instalirati whatsapp na iPhone i/ili računalo? Korisnicima iPhone je već siguno poznat način instalacija puna App store, iTunes ali postoji i treći način. a to je IPA datoteka.

Ukoliko vam je najlakše instalaciju whatsapp na iPhone napraviti koristeći App store, jednostavno u App store pronađite aplikaciju whatsapp i pokrenite instalaciju. Apple poslužitelj će vas voditi korak po korak u instalaciji nakon što odaberete ikonu whatsapp messenger.

Uz Apple App Store, drugi službeni poslužitelj je iTunes i to verzija 12. 6. 3. Ovu metodu možete koristiti i za instalaciju na računalu ukoliko uparujete iPhone sa računalom. ITunes će vas dovesti do App Store gdje možete preuzeti whatsapp messenger.

Kako instalirati whatsapp uz treću metodu, IPA datoteka manje je poznato. Za ovaj postupak će vam bit potreban iTools preko kojeg ćete instalirati whatsapp povezivajući mobitel sa računalom.

Sama instalacija na mobilnom aparatu je najbolja uz App Store, ali ako uparujete računalo sa iPhone navedena dva poslužitelja iTunes i IPA će vam pomoći da whatsapp povežete sa iPhone i na vaše računalo.

Kako instalirati whatsapp na androidu

Kako instalirati whatsapp na vašem androidu? Najbrži i najjednostavniji način je putem Google Playa. Trgovina Google playa je već unaprijed instalirana na svim pametnim telefonima kao bazna platforma za preuzimanje aplikacija, igrica i slično. U trgovini Google playa pronađite aplikaciju whatsapp messenger i kliknite na instaliranje. Pričekajte da se instalacija završi i nakon završene instalacije klikinte na “otvori” (open).

Slijedeći način, ukoliko ne želite koristiti Trgovinu Google play, kako instalirati whatsapp je koristeći se APK datotekom. Naravno za to trebate preuzeti whatsappovu APK datoteku. U postupku vam se može pojaviti poruka “Nepoznati izvori” pa je potrebno da u postavkama odaberete da prihvaćate “nepoznate izvore”. Nakon odobravanja nepoznatih izvora vratite se na instalaciju APK datotekom i nastavite postupak instalacije.

Treći način instalacije whatsapp je putem računala i programa InstALLAPK. Prvo na svom računalu preuzmite datoteku Whatsapp. apk i pokrenite instalacijski program na vašem računalu. Nakon toga putem USB priključite mobitel na računalo i provjerite da li je uređaj prepoznat u APK programu. Postupak instalacije pokrenite klikom na gumb Instal, i pričekajte dok program odradi instalaciju.

Tagovi:

Više članaka

Kako promjeniti vpn adresu

Kako promjeniti vpn adresu

Virtualna privatna mreža (VPN) omogućuje korisnicima da se povežu s internetom putem sigurne i privatne veze. VPN adresa je jedinstvena adresa koju koristi VPN poslužitelj kako bi se povezao s interne

Kako koristiti Instagram Analytics

Kako koristiti Instagram Analytics

Svaka društvena mreža daje svojim korisnicima besplatan alat kojim mogu pratiti i analizirati podatke u svrhu poboljšanja marketinške ponude. Statistike govore da na dnevnoj bazi

Što radi PPC stručnjak?

Što radi PPC stručnjak?

Kvalitetno online reklamiranje se odlikuje dobrim kreatorskim rješenjima koja će vas ili vaše proizvode i usluge prikazati zanimljivima, vidljivima i široko dostupnima. PPC market