Rame za kakanje

Davor Bernardić i Zoran Milanović kao dječaci koji sjede na kahlicama, Greatest Shits, fotomontaža by Cirkus.hr

Greatest Shits 2020 – tjedan 01/52

1.-5. siječnja 2020.

SHIT OF THE WEEK
Proračun se ne puni isključivo porezima, puni se ekonomskom djelatnošću, prije svega izvoznom djelatnošću. Punjenje proračuna naplaćivanjem poreza je nešto što je sasvim zastarjelo i što moderne države napuštaju.Kolinda Grabar-Kitarović

KAHLICA za logičko skretanje

Dva su razloga zašto ću glasati za Kolindu Grabar-Kitarović. Prvi je što je kandidatkinja HDZ-a, čiji sam jedan od najstarijih članova i logično je da poštujem odluke stranke. Drugi je razlog što njezin loš rezultat u prvom krugu izbora nije posljedica njezine loše politike, nego njezina skretanja ulijevo tragom politike naše stranke. Njezina je politika do tog trenutka bila vrlo kvalitetna.

Andrija Hebrang, Globus

KAHLICA za žene kamene

U mojoj duši je najvažnije i to što se bila spremna poniziti i razgovarati sa svakim kako bi olakšala patnje drugima. Mislim na njezin razgovor s Aleksandrom Vučićem kako bi saznala gdje su hrvatski nestali, usprkos svim napadima koje je zbog toga trpjela. I tu je dokazala da je snažna osoba. Uvijek postoje ljudi koji su nezadovoljni ovime ili onime, ali ja sam osoba koja gleda pozitivne, a ne negativne strane vodeći se onom bibilijskom: “Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen.”

Ljilja Vokić o tome zašto će glasati za “žensko” Kolindu Grabar-Kitarović, Globus

KAHLICA za pomačić

Jedino za što mogu reći da je došlo do pomaka ove godine jest da je ona otpremnima iz NATO-a u iznosu nekih stotinjak tisuća eura, koju mi je NATO dugovao kad sam otišla, prebačena na moj račun prošle godine.

Kolinda Grabar-Kitarović, sučeljavanje na HTV-u

KAHLICA za uspješno zatvaranje poglavlja i očiju

Bila sam u Vladi od 2004. do 2007. godine. To je bila jedna od najuspješnijih Vlada kad je gospodarstvo raslo 3,9 % do 5,3 %. U to vrijeme dobili smo pozitivno mišljenje Europske komisije, kandidaturu, otvorili pregovore za članstvo u EU i zatvorili nekoliko poglavlja. To je bio moj posao, diplomacijom i europskim integracijama, a o bilo kakvim sumnjivim radnjama nisam imala apsolutno nikakvih saznanja.

Kolinda Grabar-Kitarović, sučeljavanje na HTV-u

KAHLICA za ekonomiju

Proračun se ne puni isključivo porezima, puni se ekonomskom djelatnošću, prije svega izvoznom djelatnošću. Punjenje proračuna naplaćivanjem poreza je nešto što je sasvim zastarjelo i što moderne države napuštaju.

Kolinda Grabar-Kitarović, sučeljavanje na HTV-u

KAHLICA za ružu Hrvatsku

Dopustite mi da obrazložim knjigu: Kad je Mali princ shvatio da je ruža njegova i da je zbog toga posebna, to je poruka koju uvijek držim iznimno bitnom. Cijeni i voli svoju Hrvatsku!

Kolinda Grabar-Kitarović odgovarajući na pitanje o najdražoj pjesmi, sučeljavanje na Novoj TV

KAHLICA “I nakon cekera – cerek”

Previše je tu bilo ružnih riječi od Milanovića, ja sam htio to njemu poručiti mimo novinara. Nisam vidio da su tamo novinari. Nisam mislio da će to tako odjeknit, da vam i to kažem. Nije mi to namjera bila. Žao mi je da je fokus s debate u kojoj je predsjednica bila fantastična prešao na ovo. Ja sam ispao, onaj… Ispao sam nekakav… (smijeh) Agresivac.

Tomislav Madžar, savjetnik Predsjednice, o incidentu koji je izazvao nakon sučeljavanja na HRT-u, Index.hr

KAHLICA za zmiju krilaticu

Sve to prije svega je povezano upravo s Milanovićevim tvrdoglavim, neobuzdanim, osvetoljubivim i narcisoidnim “karakterom” na koji nas (ajde, barem to je pošteno!) stalno podsjeća u krilatici svoje kampanje. Onima koji su i dalje u dvojbi samo jedna poruka prije izlaska na izbore: takav za hrvatsku demokraciju opasan čovjek ne smije proći, no pasaran, protiv štetočine – sada ili nikada!

Ivan Hrstić, Večernji list

SHITAC U PRAZNO
Relativni pobjednik prvoga kruga izbora Zoran Milanović, ono što je propustio učiniti 22. prosinca – čestitati građanima Božić – ispravio je putem društvenih mreža – na Badnjak.Marko Curać

KAHLICA za tvrdu stolicu

Bit će to tvrda kohabitacija u skladu s Ustavom i zakonom. (…) Nemamo se mi šta miriti, svatko živi svoj život i svoju politiku.

Andrej Plenković o svojim odnosima s novim predsjednikom Zoranom Milanovićem u izjavi za medije

KAHLICA za sirove strasti

Politika je strastven posao, pun ljubavi, katkad i netrpeljivosti. Ja sam se u to davao i dajem se potpuno.

Zoran Milanović u govoru nakon proglašenja rezultata za novog predsjednika Republike Hrvatske

KAHLICA za ništa kontra sljedbenika

Za mene je kampanja gotova u petak. Ja više riječ neću reći, kao što sam bila i ostala dosljedna sebi, ni protiv svojih prethodnika ni protiv svojih sljedbenika.

Kolinda Grabar-Kitarović, u govoru nakon proglašenja rezultata za novog predsjednika Republike Hrvatske

KAHLICA za Krvatsku budućnosti

Ja večeras ne namjeravam vraćati niskim udarcima. Ali ova je hrvatska država krvlju stvorena, krvlju branjena i ljubavlju nošena. I neka tako i ostane.

Kolinda Grabar-Kitarović, u govoru nakon proglašenja rezultata za novog predsjednika Republike Hrvatske

KAHLICA za dopuštenje

Ja ću uvijek biti tu, da vam pomognem. Tu sam, ostajem u Hrvatskoj. Nadam se da ćete shvatiti i da ćete mi dopustiti ako odem na 15 dana odmora. Nisam ga imala pet godina.

Kolinda Grabar-Kitarović, u govoru nakon proglašenja rezultata za novog predsjednika Republike Hrvatske

KAHLICA “Rame za kakanje”

Dragi prijatelji! Pozivam vas da nastavimo zajedno našu borbu, rame uz rame!

Davor Bernardić u govoru nakon proglašenja rezultata za novog predsjednika Republike Hrvatske, za vrijeme kojeg je i zaplakao

Ono za što ću se truditi da nikoga bez potrebe ili namjerno ne povrijedim, da budem uho za svakoga, baš tako, uho i glava za svakoga, a manje rame za plakanje.

Zoran Milanović u govoru nakon proglašenja rezultata za novog predsjednika Republike Hrvatske

KAHLICA za istinske promjene

Ako sam bilo koga previše nagazio, ako sam rekao neku neistinu, to nije bilo namjerno. Ovo je trenutak u kojem želim da se podvuče crta. Ja od danas ili od sutra radim posao i živim posao drukčiji od ovoga do sada.

Zoran Milanović u govoru nakon proglašenja rezultata za novog predsjednika Republike Hrvatske

Onakav kakav sam bio u kampanji, bit ću i kao predsjednik. Ništa se neće promijeniti!

Zoran Milanović u istom govoru

KAHLICA za suzdržanost

Nikada u svojim tekstovima nisam agitirao ni za jednu političku osobu ili stranku jer to nije posao jednoga kolumnista nego plaćenih propagandista. Međutim, svakom tko je imalo pozornije čitao moje tekstove uvijek je, na temelju iznesenih stavova, bilo jasno kojoj sam političkoj opciji ili pojedincu u danome trenutku bio skloniji nego ostalima. Tijekom prvoga kruga predsjedničkih izbora nastojao sam biti sudržan i objektivan, no vidjelo se da od onih koji su se kandidirali preferiram Miroslava Škoru.

Damir Pešorda, Hrvatski tjednik

KAHLICA za produženi vikend

Relativni pobjednik prvoga kruga izbora Zoran Milanović, ono što je propustio učiniti 22. prosinca – čestitati građanima Božić – ispravio je putem društvenih mreža – na Badnjak.

Marko Curać, Hrvatski tjednik

KAHLICA za izvještaj vrijedan pažnje

“Jesi dobro?” pita Boban Ibrahimovića, a Zlatan mu odgovara: “Dobro sam.” Nakon toga Zlatan priča za službenu stranicu Milana, a onda ga prekida Boban. “Mi idemo direktno u auto, oni će uzeti torbe.”

J.B. u tekstu naslovljenom “Boban dočekao Ibrahimovića. Pogledajte što su pričali na hrvatskom”, Index.hr

SHITAC U JOŠ PRAZNIJE
Svaki putnik na prekooceanskom brodu mora biti spreman i na sudar sa santom Titanikova leda. Nije se bez razloga brod sudario sa santom jer je nosio dio naziva planetarnog sotone TITA-nik.Antun Mateš

KAHLICA za glad za znanjem

Uprava za posebne poslove sigurnosti uspostavila je višu razinu osiguranja unutarnjih i vanjskih prostora NSK, pa će, tako, čitaonica na razini 0 biti zatvorena preko dana, odnosno za studente i ostale korisnike otvarat će se u 21 sat, a zatvarati u ponoć. Dobra je vijest za studente da se radno vrijeme menze neće mijenjati.

Ana Tenžera o promjenama u Nacionalnoj i sveučilišnjoj knjižnici zbog hrvatskog predsjedanja EU, Večernji list

KAHLICA za sotonu leda

Svaki putnik na prekooceanskom brodu mora biti spreman i na sudar sa santom Titanikova leda. Nije se bez razloga brod sudario sa santom jer je nosio dio naziva planetarnog sotone TITA-nik.

Antun Mateš, akademski slikar, Hrvatski tjednik

KAHLICA za U-sud

Pavelić i državni vrh NDH od početka su težili spriječiti svaku samovolju i bezakonje. Rečenomu u prilog ide Pavelićeva zakonska odredba od 26. lipnja 1941. kojom se određuje da će ‘biti stavljen pod Prijeki sud svatko tko bi uopće izvršio bilo kakovo nasilje nad životom ili nad imovinom bilo koga državljanina ili pripadnika Nezavisne Države Hrvatske, a svaki član ustaške organizacije ili vojnice koji bi se sam počinio krivcem takovog kažnjivog djela, bit će smjesta strijeljan po ustaškom sudu.’ Spomenuta zakonska odredba nije ostala mrtvim slovom zakona na papiru.

Ivica Karamatić, Hrvatski tjednik

KAHLICA za deložaciju figurica

Nije li se prije neku godinu slična priča vrtjela u jednom “katoličkom” Splitu? Kad u jednom od tih trgovačkih centara nije bilo mjesta za Svetu Obitelj?! Jednostavno, nitko se nije usudio postaviti figure Marije, Josipa i malog Isusa. Najprije su ih, dakle, bili deložirali, pa su ih onda jedva nekako vratili u centar… – da bi ih onda opet definitivno izbacili.

dominikanac Anto Bobaš, voditelj Hrvatske katoličke misije u Hamburgu, Hrvatsko slovo

KAHLICA za mamljenje suza

Naravno, najdraže nam je braniteljima pjevati pjesmu Mi volimo branitelje jer prema suzama koje djeca izmame iz njihovih očiju jasno je vidljivo da su u našoj pjesmi našli svoje dostojanstvo koje im, kao stvarateljima Lijepe Naše – pripada i koje im je katkada i uskraćeno.

Lana Marinković, voditeljica dječjeg zbora Zagrepčanke i dečki, Hrvatsko slovo

KAHLICA za adventurizam

Oko Božića na internetu se mogu vidjeti naši brojni spotovi na dar djeci i odraslima koji vole i poštuju našu božićnu tradiciju i koji znaju da je zagrebački advent tri puta proglašen za najbolji advent na svijetu, a ako ova društvena i kulturna istina još uvijek nije došla do njih tu su pjesma Najljepši advent na svijetu i istoimeni spot zbora Zagrepčanke i dečki da svjedoče ovu vrijednost koja će Hrvatsku obilježiti za sva vremena.

Lana Marinković, voditeljica dječjeg zbora Zagrepčanke i dečki, Hrvatsko slovo

KAHLICA za periferiju tri stanice od Jelačić placa

U Zagrebu i dalje postoji Trg dr. Franje Tuđmana. Nalazi se na periferiji grada, a po njemu uglavnom šeću psi i mačke, ili bolje rečeno to je jedno od većih rugla ovoga grada.

Mladen Pavković, Hrvatsko slovo

KAHLICA za lice s tjeralice

U vrijeme Domovinskog rata u Crkvi se isticalo da svaki narod ima pravo na obranu, agresoru se ne okreće i drugi obraz nego se brani svoj i svoje ognjište. Sada smo vidjeli i kako se katolički poglavar i najveći crkveni moralni autoritet papa Franjo štiti od “agresije”.

Milan Ivkošić o incidentu u kojem je Papa udario vjernicu koja ga je pokušala privući k sebi, Večernji list

KAHLICA za bepske priče

Kao ravnatelju, jako mi je žao što je došlo do ovakve pogreške. Bolnica i sustav su veliki i preuzimam odgovornost, ali ne i optužbu za diskriminaciju. Pogreške su ljudske, ali je ljudski i oprostiti.

Tomislav Novinščak, ravnatelj čakovečke bolnice u kojoj je zatajeno da je prva beba u 2020.-toj bila romsko dijete, Jutarnji list

CHAMPIONSHIT 2020 - trenutačni poredak

Pojedinačna konkurencija

1. Kolinda Grabar-Kitarović - 7 2. Zoran Milanović - 4 3. Lana Marinković - 2

Ekipna konkurencija

1. Hrvatski tjednik - 4 Hrvatsko slovo - 4 2. HTV - 3 Večernji list - 3 3. Globus - 2 Index.hr - 2
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GREATEST SHITS. SMALLEST MINDS.Cirkus.hr logo
Uputstvo za upotrebu

Cirkus.hr je satirički magazin koji kroz parodiju, parafrazu, fotomontažu i druge humorističke postupke komentira političke i društvene anomalije.

Izvještaji objavljeni u rubrici Manež su fiktivni. Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima može biti slučajna ili namjerna, što ne umanjuje činjenicu da je sadržaj izmišljen, te se kao takav ne može koristiti kao vjerodostojan izvor informacija.

Izdavač: Mali prst d.o.o.