Izvještaj o sranju nacije – prvi kvartal: Andrej Plenković čvrsto na tronu

Andrej Plenković na zahodskoj školjci, Shutterstock, fotomontaža by Cirkus.hr

Bila je političarka koja je obećavala! Činilo se da je ni gubitak predsjedničke funkcije neće lišiti upečatljivih javnih nastupa, ali nakon godišnjeg odmora u Americi i posljedične samoizolacije, Kolinda Grabar-Kitarović kao da je u septičku jamu propala.

Andrej Plenković u 2020. godinu krenuo je skromno i polako, ali sredinom veljače istisnuo je bivšu predsjednicu Republike s trona, i uvjerljivo zasjeo na vrh Greatest Shits liste! Drago nam je da ovu lijepu vijest možemo objaviti baš na premijerov pedeseti rođendan! Čestitke!

Vrhunac poopularnosti – prvi kvartal 2020.

S ukupno 42 pojavljivanja u našoj rubrici u prvom kvartalu godine, ali svega jednom osvojenom nagradom Shit of the Week, Andrej Plenković pokazao je da je plodonosan u hiperprodukciji javno izrečenih bisera. S druge strane, čini se da bi na njihovoj kvaliteti ipak mogao poraditi! Primjerice, njegov talentirani kolega Gordan Grlić Radman u istom je razdoblju svega pet puta uvršten u rubriku, ali je čak dvaput pomeo konkurenciju i ovjenčao se tjednim priznanjem!

Na drugoj poziciji, s 20 shitova, Plenkovića slijedi Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik koji trvrdi da ima “najtransparentniji gradski proračun”.

Treće mjesto, s 19 shitova, drži Vili Beroš, ministar zdravstva. Čovjeku koji iskače iz paštete, i potencijalnom protukandidatu na izborima za zagrebačkog gradonačelnika, Milan Bandić pokušao je doskočiti samoimenovanjem na mjesto načelnika zagrebačkog kriznog stožera i svakodnevnim press konferencijama. Stoga je i pred ministrom Berošem još puno posla ako se ne želi zadovoljiti broncom!

Na četvrtom mjestu prvog kvartala 2020. godine, dobro se drži Kolindin nasljednik Zoran Milanović, sa 16 shitova. Njegova epidemiološka uputa da građani u dućanima “nakupuju što je moguće više” samo je jedna od onih koja je osvojila utješnu nagradu Shitac u prazno. Pravi shit tjedna iz Zoranovih usta još se očekuje!

Peti u ovom prvom kvartalnom izvještaju o sranju nacije je Miroslav Škoro. Njegovih 15 shitova u odnosu na Kolindinih 14, pokazuju da može pobijediti HDZ, samo kad mu se pruži malo više vremena.

CHAMPIONSHIT 2020 – prvi kvartal

Pojedinačna konkurencija – top 10

1. Andrej Plenković - 42 2. Milan Bandić - 20 3. Vili Beroš - 19 4. Zoran Milanović - 16 5. Miroslav Škoro – 15 6. Kolinda Grabar-Kitarović - 14 7. Milan Kujundžić – 12 Miro Kovač – 12 8. Davor Božinović – 9 9. Damir Krstičević – 8 10. Milan Ivkošić – 7 Velimir Bujanec – 7

Ekipna konkurencija – top 10

1. Večernji list - 39 2. RTL - 34 3. N1 - 31 4. HTV - 28 5. Hrvatski tjednik – 27 6. 24sata – 24 7. Slobodna Dalmacija – 19 8. Jutarnji list – 18 Z1 – 18 9. Nova TV – 14 10. Hrvatsko slovo - 13

Kvartalni Greatest Shits izvještaj govori da Plenkovićevi protivnici ne dišu premijeru za vratom i da će, ako žele ugroziti njegovu neprikosnovenu poziciju na tronu, morati stisnuti gas!

Što se tiče ekipne konkurencije, medijska je trka ipak nešto neizvjesnija. Večernji list vodi s 39 shitova, slijede ga televizije RTL (34), N1 (31) i HTV (28), a u prvu petorku ugurao se i jedan tjedni list – Hrvatski tjednik (27).

U nastavku donosimo Shitove tjedna u prvih 13 tjedana godine! Kako kvaliteta shit produkcije varira iz tjedna u tjedan, upućujemo vas da bacite oko na tjedne izvještaje u samoj rubrici, te u kategoriji Shitac u prazno/još praznije/najpraznije također pronađete bisere vrijedne čitanja!

Shit of the week – zima 2020. – 13 veličanstvenih

Proračun se ne puni isključivo porezima, puni se ekonomskom djelatnošću, prije svega izvoznom djelatnošću. Punjenje proračuna naplaćivanjem poreza je nešto što je sasvim zastarjelo i što moderne države napuštaju.

Kolinda Grabar-Kitarović

Živimo teško, ali veselo.

Ivica Todorić

Kad odete doktoru, svi očekuju da donesete barem cvijeće, čokoladu ili slične stvari. To je običaj. Moja je majka nedavno bila u bolnici i moji su me prijatelji pitali zašto nisam odnijela ništa u bolnicu, jer medicinske sestre to očekuju. Rekla sam im da neću sudjelovati u takvom obliku korupcije.

Kolinda Grabar-Kitarović

Vidim da mediji prate imovinske kartice umjesto da prate naše predsjedanje Vijećem EU.

Gordan Grlić Radman

Mene je sram koliko nemam, a ne imam! Pa što će premijer misliti o meni, majke ti, kako sam sposobna čovjeka napravio, ne može sebi pripomoći, a trebao bi servisirati usluge građana?

Krešimir Žunić o aferi s APN-ovim stanom

Mi godinama dobivamo nagradu za najtransparentniji proračun u RH.

Milan Bandić

A gledajte, pojedinačnih razgovora je bilo, sugestija i svega. Ali osobnih poziva i takvih stvari nije bilo.

Petar Škorić o tome je li bilo pritisaka na njegov odabir tabora i konačno odustajanje od sudjelovanja na unutarstranačkim izborima u HDZ-u

S obzirom da je geslo da samo ugledni ljudi mogu postati članovi masonske lože, moram priznati da mi je u tom trenutku to s jedne strane imponiralo.

Dražen Jelenić, glavni državni odvjetnik, o pozivu da se pridruži masonima

Maškare su tu da se ismijavaju od svih stereotipa koji se nameću.

Ladislav Ilčić o paljenju Krnje gej para s djetetom u Imotskom

Danas, u 21. stoljeću, nezamislivo je da postoje ratni sukobi.

Gordan Grlić Radman

Predali smo prevedenu dokumentaciju po kojoj je vidljivo da sam ja 30. veljače operiran u Njemačkoj.

Tomislav Horvatinčić

Apeliram na sve, hodajte što dalje od zgrada, što dalje od zgrada! Sad je važno imati maksimalnu odgovornost da nam se ne dogode veće tragedije u trenucima nakon potresa!

Andrej Plenković prije nego što će s državnim vrhom, i u pratnji kamera, poći u razgledavanje zagrebačkih ruševina, izvana i iznutra

Doniranje naših plaća za ožujak za pomoć Zagrebu nakon potresa je najmanje što smo mogli učiniti.

Davor Božinović

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GREATEST SHITS. SMALLEST MINDS.Cirkus.hr logo
Uputstvo za upotrebu

Cirkus.hr je satirički magazin koji kroz parodiju, parafrazu, fotomontažu i druge humorističke postupke komentira političke i društvene anomalije.

Izvještaji objavljeni u rubrici Manež su fiktivni. Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima može biti slučajna ili namjerna, što ne umanjuje činjenicu da je sadržaj izmišljen, te se kao takav ne može koristiti kao vjerodostojan izvor informacija.

Izdavač: Mali prst d.o.o.