Financije

Koliki kredit mogu dobiti

Koliki kredit mogu dobiti

Zatražite kredit



Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 27.04.2024 u 09:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Koliki kredit mogu dobiti i što moram znati prije odlaska u banku?

Ako namjeravate podići kredit jer vam je novčani kapital trenutno prijekopotreban kako biste ostvarili određenu potrebu koju imate, vjerojatno ćete se najprije zapitati: koliki kredit mogu dobiti? Međutim, prije nego što si postavite pitanje koliki kredit mogu dobiti, prije što vam se u glavi počnu vrtiti brzi krediti i slični pojmovi, najprije si trebate postaviti pitanje imate li uopće kreditnu sposobnost i da li se uopće trebate upuštati u tako nešto. Naime, osnovna pretpostavka uzimanja kredita je mogućnost njegovog otplaćivanja. Svaka banka želi imati solventnog dužnika, a ne nenaplativu tražbinu koju će kasnije morati cesijom prenositi po puno nižoj cijeni na druga društva koja će onda izvojevati prisilnu naplatu. Zbog svega izrečenog, svaka banka će prije odobravanja kredita (neovisno o kakvom kreditu se radi) provjeriti vašu kreditnu sposobnost. Stoga si prije odlaska u banku morate postaviti ova pitanja: kakva je moja trenutna financijska situacija? Kolika je najveća rata kredita koju mjesečno mogu otplačivati i živjeti normalno? Kakva je moja kreditna prošlost u banci u koju se planiram uputiti? I konačno: za što mi je uopće potreban kredit?

Koliki kredit mogu dobiti i kako? Kada da ne uzimam kredit?

Ako ste si postavili prethodno spomenuta pitanja, a i dalje vas zanima koliki kredit mogu dobiti, vrijeme je da se pozabavimo metodom izračuna vaše kreditne sposobnosti. Jer upravo će o kreditnoj sposobnosti ovisiti visina kredita kojega će vam banka u konačnici odobriti. Prije svega, dakle, morate imati jasnu financijsku situaciju, što bi znalo da točno znate kolii su vaši prihodi i koliki su rashodi. Također, ako se pitate koliki kredit mogu dobiti za luksuzno putovanje ili neki skupi auto, možda bi se najprije trebali postaviti pitanje da li vam tako nešto uopće treba. Kada zbrojite kamatu koju ćete morati plaćati za taj kredit, iznos koji bi vam ostao da niste uzeli kredit bi vam možda bio korisniji za ispunjavanje neke druge potrebe. Drugi pogrešan motivacijski faktor pri uzimanju kredita zna biti taj da ljudi uzimaju novi kredit kako bi “pokrili” stare dugove. Takvo gomilanje kredita je naročito pogubno ako se takvo refinanciranje ne vrši precizno i planski.

Koliki kredit mogu dobiti ako mi primanja nisu visoka?

Iako će visina vaših primanja itekako utjecati na kreditnu sposobnost, dakle i na samu mogućnost dobivanja kredita, to što nemate visoka primanja ne treba biti siguran znak da nećete dobiti kredit, jer u konačnici ovisi koliki kredit uopće želite i s kojim rokom otplate. Iako je svakako pametnije ne uzimati nikakav kredit ako smatrate da su vam primanja mala, ipak život može čovjeka staviti u situacije gdje se uzimanje kredita čini kao jedino rješenje. Ako, stoga, morate uzeti kredit i pitate se: koliki kredit mogu dobiti, morate voditi računa o sljedećem: Naime, savjesno financijsko postupanje bi bilo takvo da izračun mogućnosti vašeg otplaćivanja kredita uzmete u određenom omjeru, točnije u omjeru kredita od vaših ukupnih primanja. Tako vam kredit ne bi smio biti veći od 10 % mjesečnog neto dohotka. To znači da ako imate plaću od 700 eura mjesečno, vaš kredit ne bi trebao biti veći od 500kuna. Nadamo se da vam je ovaj tekst odgovorio na pitanje koje ste postavili, a glasi: koliki kredit mogu dobiti?
Tagovi:

Više članaka

Kako odabrati pouzdanog davatelja online kredita

Kako odabrati pouzdanog davatelja online kredita

Kod odabira pouzdanog davatelja online kredita, jedan od ključnih aspekata je provjera legitimnosti i sigurnosti same financijske institucije. Kako odabrati pouzdanog davatelja online kredita započinj

Financijska stabilnost i nadzor banaka

Financijska stabilnost i nadzor banaka

Osnovni principi financijske stabilnosti i nadzora banaka leže u uspostavi i održavanju sigurnog financijskog sustava, koji je otporan na potrese i koji doprinosi stabilnom ekonomskom rastu i razvoju.