Home » Featured

Poziv za plesni laboratorij

Mala performerska scena u suradnji s Eksperimentalnom slobodnom scenom (ekscenom) upućuje javni poziv hrvatskim plesnim umjetnicima za sudjelovanje u projektu „TransAC – Transnational Co-production in Action“ međunarodne mreže Meridians.

U sklopu projekta belgijska koreografkinja Zsuzsa Rozsavolgy (Scuba Club Collective) u Zagrebu će voditi umjetnički laboratorij s domaćim plesačima na temu „Public Transport / Private Stillness“ („Javni prijevoz / Privatna nepokretnost“). Kroz laboratorij, koji će se održati od 19. listopada do 4. studenoga, te od 16. do 19. prosinca, istraživat će se upotreba javnog prostora u gradskom okruženju, a završit će javnim izvedbama na kraju ciklusa proba. Sudjelovanje plesača bit će honorirano.

Prvi sastanak i ogledna proba s odazvanim sudionicima održat će se u petak, 19. listopada, s početkom u 09:30, u prostoru Pučkog otvorenog učilišta (plesna dvorana), Ulica grada Vukovara 68.

TransAC u Hrvatskoj provodi Mala performerska scena uz potporu programa Kultura Europske unije, te Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Projekt „Public Transport / Private Stillness“ ostvaruje se kroz radnu platformu ekscene, a u suradnji s Centrom za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb.

 

 

Ostavite komentar!

Dodajte svoj komentar niže, ili trackback s vlastite stranice. Također možete pratiti Comments Feed putem RSS-a.

Budite dobri. Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama.

Možete koristiti sljedeće tagove:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ova stranica podržava korištenje Gravatara. Ukoliko želite vlastitog globalno prepoznatljivog avatara, registrirajte se na Gravatar.

Slika s kodom
*