Home » Featured, ostali programi, radionice & predavanja

Master class kontakt improvizacije

Alexander_VantournhoutAlexander Vantournhout (Belgija):
Master class kontakt improvizacije
Ponedjeljak i utorak, 27.-28.4.2015.
17:00-20:00
Kulturni centar Travno
Božidara Magovca 17, Zagreb
Kotizacija: 200 kuna
(za članove našeg Programa podrške 80, 100, odnosno 140 kuna, ovisno o kategoriji članstva)
Prijave: 
[email protected]

Program ostvaren u suradnji s:
Kulturni centar Travno

Ovaj master class namijenjen je plesnim i cirkuskim umjetnicima koji žele proširiti svoja znanja i iskustva u radu s tijelom. Sastojat će se od dugog zagrijavanja, istraživanja kompleksnosti dodira/bavljenja drugim tijelom (manipuliranje „mrtvim“, „polumrtvim“ tijelima i recipročni „dodir“), tehnika padanja, koordinacijskih partitura u kojima se propituje dominacija vida…

Kroz vrlo specifične vježbe dolazit će se do načela, a ne do formi. Master class se prebacuje od repertoara samog voditelja Alexandera Vantournhouta (poznatoga), do prvi puta testiranih istraživanja i posuđenih vježbi (Steve Paxton, Lisa Nelson, Francesco Scavetta, judo tehnike…), sve nadograđeno voditeljevim iskustvom u cirkusu i akrobatici.

„Vjerujem da se nijedna interakcija s drugim tijelom ne odvija bez razumijevanja, promišljanja, predviđanja, improviziranja… Predlažem da u ovo uđemo dublje, da ovaj master class nesvjesno pogura kontakt improvizaciju još malo dalje…“, kaže Alexander.

Alexander_Vantournhout_masterclassAlexander Vantournhout mladi je belgijski umjetnik koji je studirao Cyrov kotač na ESAC-u (l‘Ecole Supérieure des Arts du Cirque) u Bruxellesu. Godine 2010. upisao je P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios), plesnu školu Anne Terese De Keersmaeker. Kreirao je nekoliko solo izvedbi. „Caprices“ (2014.) cirkuska je koreografija posvećena glazbi Salvatorea Sciarrina, a njegov najnoviji rad u nastajanju „ANECKXANDER“ (sukreacija s Bauke Lievens) laureat je Circus Nexta 2013-2014. Rado surađuje s glazbenicima: Alexander i Niko Hafkenscheid kreirali su performans „Don’t run away“ (2012.), a Harald Austbo bio mu je partner u improvizaciji „WAK“ (2015.). Kao interpret radio je s Rolfom Almeom u predstavi „A Clockwork Orange, Fucking Men“ (2013.). Alexander redovito podučava na ESAC-u i ACAPA-i (Academy for circus and performance art, Tilburg, Nizozemska). Kao gostujući učitelj radio je i za Vertigo (Izrael), Danscentrum Jette (Belgija), CODARTS (Nizozemska), Arts Dramatiques de Mons (Belgija), Ell Circo d’ell fuego Antwerp (Belgija).

http://alexandervantournhout.be

Ostavite komentar!

Dodajte svoj komentar niže, ili trackback s vlastite stranice. Također možete pratiti Comments Feed putem RSS-a.

Budite dobri. Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama.

Možete koristiti sljedeće tagove:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ova stranica podržava korištenje Gravatara. Ukoliko želite vlastitog globalno prepoznatljivog avatara, registrirajte se na Gravatar.

Slika s kodom
*