Home » predstave

Barely Methodical Troupe // Bromance

bromance2Barely Methodical Troupe (Velika Britanija):
Bromance / Bromansa
Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7, Zagreb
Četvrtak, 10.11.2016., 20:00
Trajanje: 60 min.
Cijena ulaznice: 70 kn
Prodaja ulaznica: ulaznice.hr ili blagajna ZKM-a

Gostovanje ostvareno u suradnji:
Mala performerska scena
Zagrebačko kazalište mladih

Gostovanje ostvareno uz podršku:
Grad Zagreb
Ministarstvo kulture RH
Turistička zajednica Grada Zagreba

www.barelymethodical.com

„Veličanstvena predstava od koje zastaje dah.“ (The Stage)

Bromance (bromansa) – novokovanica 21. stoljeća u kojoj se spajaju brother (brat) i romance (romantika) za definiranje bliske, ali neseksualne veze između muškaraca. Riječ je prvi, u devedesetima, upotrijebio Dave Carnie, urednik časopisa Big Brother, referirajući se na vrstu odnosa koji se razvija između skejtera koji puno vremena provode zajedno.

bromance3Od One Directiona do Baracka Obame, muški je zagrljaj u međuvremenu postao standardni muški pozdrav. Nova pravila maskuline taktilnosti i njezine granice središnja su tema nagrađivane predstave „Bromance“, u izvedbi svemuškog cirkuskog tria Barely Methodical Troupe. Predstava je to o povjerenju, podršci, intimnosti i muškim prijateljstvima.

Akrobati Beren D’Amico, Louis Gift i Charlie Wheeller dio su novog vala suvremenog britanskog cirkusa koji kombinira iznimne fizičke podvige sa suvremenim temama i teatralnošću. U inventivnoj fuziji besprijekorne akrobatike, partnerskih balansa i zadivljujućeg baratanja Cyrovim kotačem, ova eksperimentalna cirkuska trupa iz petnih se žila trudi isporučiti svoju duhovitu bratsku poruku. S utjecajem postojećih vještina (parkour, bboying i tricking), umjetnici otvaraju nove perspektive kreativnog materijala, žedni probijanja granica.

Svoju prvu predstavu posvetili su sebi samima, zapitavši se što znači kad skupina heteroseksualnih muškaraca odlazi s cirkuskih treninga i dalje se držeći za ruke. Što to govori o njihovim odnosima i muškosti? U vremenima koja proizvode silni pritisak na muškarce i žene da se povinuju fizičkim i seksualnim stereotipima „Bromance“ je želio istražiti osobnu dinamiku i interakciju grupe.

Trojica akrobata diplomirali su na Nacionalnom centru za cirkuske umjetnosti u Londonu, gdje su pobijedili na natjecanju Circus Maximus, što im je omogućilo da kreiraju predstavu. Nakon premijere na Edinburgh Fringeu, gdje su osvojili nagradu Total Theatre za najbolji cirkus, na noge su podigli britansku publiku, ali i one daleke u Australiji, Kanadi ili Brazilu.

Dobna preporuka: 8 +
Jezik: engleski, bez prijevoda


Izvedba: Beren D’Amico, Louis Gift, Charlie Wheeller
Režija: Eddie Kay
Suradnja na koreografiji: Ella Robson
Oblikovanje svjetla: Kate Bonney
Produkcija: Di Robson
Asistencija produkcije: Molly Nicholson
Premijera: 2014.
Predstavu je producirao DREAM uz podršku Underbelly Productions i Nacionalnog centra za cirkuske umjetnosti u Londonu, kroz nagradu Circus Maximus.

Ostavite komentar!

Dodajte svoj komentar niže, ili trackback s vlastite stranice. Također možete pratiti Comments Feed putem RSS-a.

Budite dobri. Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama.

Možete koristiti sljedeće tagove:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ova stranica podržava korištenje Gravatara. Ukoliko želite vlastitog globalno prepoznatljivog avatara, registrirajte se na Gravatar.

*