Otkrivena tajna ženskog imuniteta: Koronu ne suzbija pranje ruku, već – suđa!

U Stožeru za civilnu zaštitu pokazuju letak s uputama o ispravnom pranju suđa, Manež, fotomontaža by Cirkus.hr

Koronavirus ušao je u sve pore javnog života i postao promotor trendova na koje mnogi naši sugrađani dosad nisu navikli. Traganje za cjepivom, testiranje i odobravanje istog za korištenje, trajat će mjesecima, pa i godinama, i najbolji savjet koji su epidemiolozi dosad dali jest – higijena.

Dugo nas je mučila činjenica da koronavirusu podliježu uglavnom muškarci. Kad smo isključili gene, došli smo do navika!Liu Xiao, znanstvenica iz Wuhana

Redovito pranje ruku, govore znanstvenici, najbolja je prevencija bolesti, i spasilo je više života od antibiotika. Štoviše, sapun se izdaje u svakom dućanu, i to bez recepta!

Međutim, istraživači u jednom laboratoriju u Wuhanu na tragu su epohalnog otkrića koje bi moglo presuditi novoj medicinskoj pošasti! Postoje, čini se, i efikasniji načini borbe protiv koronavirusa!

“Dugo nas je zaokupljala činjenica da koronavirusu podliježu uglavnom muškarci. Držali smo da moraju postojati realni razlozi zašto su žene manje izložene obolijevanju od ovog virusa”, rekla je za Manež Express Liu Xiao, doktorandica koja u Wuhanu intenzivno traga za lijekom. “Nakon što smo izvršili testiranja na ljudskom genomu i isključili genetske predispozicije za razvoj bolesti, zaključili smo da razlog većem pobolijevanju muškaraca mora ležati u nečem izvanjskom – navikama!”

Zaboravite pepeo i sapune; spas je u deterdžentu!

Vintage oglas za deterdžent za pranje suđa
Kad su perilice za suđe bile znanstvena fantastika, deterdženti za suđe bili su i sredstva za njegu ruku. Treba li napominjati da u šezdesetima – koronavirusa nije bilo?

Preokret u istraživanju virusa označio je događaj u wuhanskom restoranu “Zlatna patka”, kad je od virusa desetkovano cijelo osoblje od pedesetak zaposlenika. Pošteđene su bile samo 32 žene, i svega dvojica muškaraca. Muškarci koji su ostali nezaraženi i nakon četrnaestodnevne karantene, nisu u “Zlatnoj patki” radili kao konobari, kuhari ili barmeni. Radili su najniži posao u restoranskom biznisu – pranje suđa!

Znanstvenicu Liu Xiao upravo je taj slučaj inspirirao da svoje istraživanje s respiratornih problema oboljelih prebaci na produbljivanje teorije koju je znanost već dokazala u praksi. Redovito pranje ruku uistinu umanjuje mogućnost zaraze, ali čini se da COVID-19 ima daleko ozbiljnijeg neprijatelja od običnog sapuna za ruke. Taj je neprijatelj, zaključili su rezultati istraživanja, deterdžent za suđe!

I dok vas Stožer za civilnu zaštitu svakodnevno podsjeća da dobro perete ruke sapunom, a Milan Bandić nudi i alternativnu ideju pranja ruku pepelom, ključ slabijeg obolijevanja žena od virusa bio nam je cijelo vrijeme pred nosom – svakodnevno pranje suđa na ruke!

Suđe treba prati svakodnevno, temeljito i barem deset minuta po sesijiuputa iz Stožera za civilnu zaštitu

Ako ste u rizičnoj skupini, a muškarci to svakako jesu, ne očajavajte što su ljekarne ostale bez zaštitnih maski i antiseptika! Uputite se do najbližeg sudopera i zamolite svoju suprugu da već danas dio svog imuniteta podijeli s vama!

Stožer za civilnu zaštitu, nakon što je detaljno pojasnio kako same ruke treba temeljito prati 30 sekundi, za novu mjeru zaštite protiv koronavirusa naveo je da je suđe potrebno prati također temeljito i svakodnevno, deset minuta po sesiji.

Za komentar ovih senzacionalnih rezultata istraživanja koji bi mogli značiti preokret u globalnoj epidemiji upitali smo i ministra zdravstva Vilija Beroša. Inače medijski uvijek dostupan ministar ovog se puta nije mogao javiti na naš poziv jer je bio zauzet – pranjem suđa. Njegov odgovor objavit ćemo čim se suđe osuši.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GREATEST SHITS. SMALLEST MINDS.Cirkus.hr logo
Uputstvo za upotrebu

Cirkus.hr je satirički magazin koji kroz parodiju, parafrazu, fotomontažu i druge humorističke postupke komentira političke i društvene anomalije.

Izvještaji objavljeni u rubrici Manež su fiktivni. Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima može biti slučajna ili namjerna, što ne umanjuje činjenicu da je sadržaj izmišljen, te se kao takav ne može koristiti kao vjerodostojan izvor informacija.

Izdavač: Mali prst d.o.o.