Kolinda opet u sedlu: Bandić ponudio rješenje za ured!

Kolinda Grabar-Kitarović leti na zahodskoj školjci i upravlja volanom, Shutterstock, Manež, fotomontaža by Cirkus.hr

Nakon što se učinilo da je u zemlju propala, bez da je Stožer civilne zaštite izvijestio da je u tijeku akcija spašavanja zatrpane bivše predsjednice, Kolinda Grabar-Kitarović vratila se pred medijske mikrofone, živa i zdrava!

Nije Krešimirac Pantovčak, ali nevolja ne pita! Bitno je da bivša predsjednica opet ima krov nad glavom!

Zbog neizvjesne sudbine rezidencije u Visokoj 22, koja je u zagrebačkom potresu oštećena, nad Ured bivše predsjednice nadvio se veliki upitnik! Je li projekt brendiranja Hrvatske, tako nasušno potreban u vremenima kad su nogometna natjecanja, pa onda i ulasci u svlačionice, otkazani, pao u vodu?

Ipak, čini se, Kolinda Grabar-Kitarović nema razloga za očajavanje! Kako ekskluzivno doznaje Manež Express, zagrebački gradonačelnik i predsjedničin bliski prijatelj Milan Bandić osobno je ponudio gotovo rješenje za beskućnički problem visoke dužnosnice!

Ovih bi dana Kolinda Grabar-Kitarović trebala preuzeti ključeve rezidencije na Trgu Petra Krešimira iz koje bi nadalje vodila svoj projekt brendiranja Hrvatske!

Ne želi ured, želi ured, ne želi ured

Bio je to ludi četvrtak u kojem je jedna vijest demantirala drugu. Prvo je visoki izvor za N1 potvrdio da je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, zbog potresa i pandemije, trajno odustala od ureda u dodijeljenoj joj palači Pongratz u Visokoj ulici.

Onda je Kolinda u Večernjem listu sve to demantirala! Izrazila je čuđenje da netko “plasira takve priče”, te nadu da će se s vremenom pronaći drugo rješenje za njezino novo radno mjesto.

Iste večeri, Kolinda je na N1 demantirala Kolindu iz Večernjaka, i “plasirala priču” kojoj se ta Kolinda iz Večernjeg nešto ranije iskreno čudila: bivša predsjednica trajno odustaje od ureda!

Učinilo se i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću da se bivša predsjednica malo gubi, te ju je, na kraju radnog dana, nazvao na mobitel.

Transkript razgovora Milana Bandića i Kolinde Grabar-Kitarović

“Halo, Koli? Halo? Čuješ li? Gubiš mi se!”, zabrinuto je okrenuo prijateljičin broj Milan Bandić.

“Tu sam, Miki! Reci!”, javila se ganuta Kolinda i stavila gradonačelnika na spikerfon, kako bi lakše mogla obrisati suze.

Sređena rezidencija, friško obnovljena, dvije funkcionalne prostorije s predsobljem, sve kako si tražila! Milan Bandić

“Slušaj, ne brini ništa za ured! Imamo rješenje za tebe! Dogovorio sam sve sa Zrinjevcem! Oni ti imaju jednu rezidenciju, friško obnovljenu… Evo, Toljan mi je tu! Igore, jel to sređeno?”

“Je, šefe, spremno za upotrebu”, tiho se čuo glas iz pozadine.

“Eto, Kolinda, cakum pakum, novobnovljeno! Nema nikakve štete od potresa! Bit ćeš sigurna kao Mona Lisa! Neće te nitko!”, našalio se gradonačelnik.

“A gdje se to nalazi, Milane?”, pitala je Kolinda.

“Sami centar!”, konkretan je bio gradonačelnik. “Tamo na Krešimircu, odmah do Ministarstva obrane, da ti je Krstičević blizu… Ipak si ti bivša vrhovna zapovjednica oružanih snaga! Jel bi ti odgovarala ta lokacija?”

“Samo nek je skromno, Milane! Ne bih da me razvlače po novinama! Vidiš da ujutro se reče jedno, popodne drugo, navečer treće!”, pojadala se bivša predsjednica.

“Ha čuj, skromno! Potres ne pita jel skromno! Oni koji su ulagali su ostali u redu. Oni koji nisu ulagali, nisu u redu! Ovo je obnovljena prizemnica, visoki sjaj, 10 tisuća eura po kvadratu. Pa ne može bivša predsjednica u šupu!”, rezolutan je bio Milan.

Skupocjeni WC kućica na Trgu Petra Krešimira u čiju je obnovu Grad Zagreb investirao 10 tisuća Eura po kvadratu, photo by Ivan Kralj
Ekskluzivna rezidencija na Trgu Petra Krešimira koju je Grad Zagreb obnovio s 10 tisuća Eura po kvadratu, ima dvije funkcionalne prostorije s predsobljem, a zadovoljava i uvjete transparentnosti, na čemu je posebno inzistirala bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

U velikoj nuždi prepoznaju se veliki prijatelji

“Dobro, a koliko je to veliko?”, pitala je Kolinda.

“Igore, koliko je to?”, pitao je gradonačelnik, a u pozadini se čuo žamor. “Ma taman ti je to! Imaš dvije funkcionalne prostorije s predsobljem, kako si od samog početka i tražila! Specifikacijama odgovara!”, ponosno je potvrdio gradonačelnik.

“Ako je tako, možda bi to stvarno moglo biti rješenje! Samo da ne misle da se dogovaramo išta ispod žita! Važno mi je da sve bude transparentno, Miki”, rekla je predsjednica.

“Ma transparentno, nego kako!”, potvrdio je gradonačelnik.

“Transparentno je sve. To su nas i kritizirali za transparentnost”, iz pozadine se čuo Igor Toljan, direktor Zrinjevca.

“Okej, ti pošalji papire, i riješimo to ovih dana”, drhtavim je glasom zaključila razgovor Kolinda. “Hvala ti, Milane!”

“Ma ništa ne brini, Koli!”, rekao je gradonačelnik. “Pravi se prijatelji poznaju u nuždi!”

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GREATEST SHITS. SMALLEST MINDS.Cirkus.hr logo
Uputstvo za upotrebu

Cirkus.hr je satirički magazin koji kroz parodiju, parafrazu, fotomontažu i druge humorističke postupke komentira političke i društvene anomalije.

Izvještaji objavljeni u rubrici Manež su fiktivni. Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima može biti slučajna ili namjerna, što ne umanjuje činjenicu da je sadržaj izmišljen, te se kao takav ne može koristiti kao vjerodostojan izvor informacija.

Izdavač: Mali prst d.o.o.