Nema lena bez lente

Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović kao natjecateljice na izboru za Miss, Kolinda predaje krunu s lentom, Greatest Shits, fotomontaža by Cirkus.hr

Greatest Shits 2020 – tjedan 03/52

13.-19. siječnja 2020.

SHIT OF THE WEEK
Kad odete doktoru, svi očekuju da donesete barem cvijeće, čokoladu ili slične stvari. To je običaj. Moja je majka nedavno bila u bolnici i moji su me prijatelji pitali zašto nisam odnijela ništa u bolnicu, jer medicinske sestre to očekuju. Rekla sam im da neću sudjelovati u takvom obliku korupcije.Kolinda Grabar-Kitarović

KAHLICA “Milan Lenton”

Loša je poruka što izabrani predsjednik unaprijed govori da ne podržava nošenje lente te iz zakona bira što mu je prihvatljivo, a što ne. Zakon ne propisuje da predsjednik “može” nositi lentu, već da je “nosi” pa je loša poruka ako to ne poštuje, a priseže na poštivanje Ustava i zakona.

prof. Mato Palić s katedre za ustavno pravo osječkog Pravnog fakulteta, Večernji list

KAHLICA za vritual

Čin inauguracije nije predsjednikova fešta, to je državni ritual, a ne znam hoće li Ustavni sud na to pristati. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Ustavni sud doći na Pantovčak i na takav način sudjelovati jer to nije rođendanska proslava u kojoj svatko sam odlučuje. Kada sam ja imao inauguraciju, također sam imao ideju da se ona održi negdje drugdje, no od te sam ideje odustao jer sam čuo i kako Ustavni sud vidi tu ceremoniju.

Ivo Josipović, N1

KAHLICA za šugu Božju

Razmišljajući danas i o jučerašnjem izboru Zorana Milanovića za novog predsjednika R. Hrvatske, sjetio sam se kako je u šestom stoljeću prije Krista babilonski kralj Nabukodonozor razorio čak i židovski Hram u Jeruzalemu i odveo židovsku mladež u sužanjstvo. Unatoč tomu, mudri židovski proroci, koji su znali da se Bog služi zemaljskim vladarima za ostvarivanje svojih nauma, rekli su da je Nabukodonozor sluga Božji (Jer 27, 6), jer je izvršio Božji naum da židovski narod dođe k sebi, vrati se Jahvi i oslobodi se odnarođene svjetovne i duhovne vlasti u Jeruzalemu.

fra Stipo Marčinković, župnik u Sućurju na Hvaru, povjerenik za medije Hvarske biskupije, Hrvatsko slovo

KAHLICA za analitičku premiju

Skupljamo političke analize s terena, krajem ovog, odnosno idući tjedan analizirat ćemo cijelu situaciju zbog čega je takav rezultat na predsjedničkim izborima i onda ćemo o svemu raspravljati, pa i o tome.

Željko Reiner odgovarajući na novinarsko pitanje je li došlo vrijeme da se HDZ odrekne Milana Bandića

KAHLICA za gradske golubove

Vi opetovano želite razgovarati o predstavničkom tijelu koje nije Sabor. Imate gradsku skupštinu pa idite tamo postaviti to pitanje. Do kad ćete vi surađivati sa Beljakom? Da to čujemo s obzirom na to što je čovjek napisao, ne na pidgeon Englishu, nego na engleskom koji nije dostojan bilo koga tko misli za sebe da može biti predstavnikom naroda.

Andrej Plenković odgovarajući Gordanu Marasu na pitanje do kada misli nastaviti suradnju s Milanom Bandićem, Aktualno prijepodne u Saboru

KAHLICA protiv koruptivnog nošenja kolača u bolnicu

Često uopće nismo svjesni što korupcija zapravo jest. Kad odete doktoru, svi očekuju da donesete barem cvijeće, čokoladu ili slične stvari. To je običaj. Moja je majka nedavno bila u bolnici i moji su me prijatelji pitali zašto nisam odnijela ništa u bolnicu, jer medicinske sestre to očekuju. Rekla sam im da neću sudjelovati u takvom obliku korupcije. Odnijet ću košaru za Božić, mali poklon za Božić, ali to je to.

Kolinda Grabar-Kitarović, Guardian

KAHLICA za kićenje pijetetima

To su samo signali da nešto ne valja, da nešto nije dobro, i nažalost, trebalo je te poruke shvatit davno prije. Nije. Platili smo cijenu tome i mislim da je pred nama period kada će se te poruke morati uvažiti. One će morat dovesti do određenih promjena, a sve u cilju, naravno, pripreme Hrvatske demokratske zajednice za parlamentarne izbore koji su pred nama, ali usudio bih se reći, i još puno važnije na ovoj jednoj strateškoj razini shvatit poruke naroda, glasača da smjer kojim HDZ ide nije bio dobar, da ga treba pod hitno mijenjati, ukoliko se hoćemo nastaviti kititi s pijetetima najjače i državotvorne stranke u Republici Hrvatskoj.

Ivan Penava o smjeru HDZ-a nakon poraza na EU-parlamentarnim i predsjedničkim izborima, u izjavi za medije

KAHLICA za dobivanje što su i zaslužile

Žene će, kao i uvijek, imati svoje zasluženo mjesto u SDP-u. Jako sam ponosan na Statut koji smo donijeli prije dvije godine, kojim smo osigurali puni rodni paritet na listama, pola žena – pola muškaraca. Taj smo model već primijenili na listi za euroizbore što se pokazalo više nego uspješnim.

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, tri dana nakon što je za koordinatore izbornih jedinica imenovao same muškarce, Oporbeni zarez, Hrvatski radio

KAHLICA za mir i pokoj vječni

Nadam se da ste prošetali po gradu i vidjeli da je miran, sunčan i spokojan, kakav je bio i prije ovog nemilog događaja.

Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita, na press konferenciji poslije trostrukog ubojstva u Splitu (slučaj Zavadlav)

KAHLICA za puštanje zvonimira

Ponovit ću još jednom: informaciju koju sam dao, dao sam u svrhu puštanja mira na gradske ulice, sukladno informaciji koju sam dobio jer sam bio u kontaktu s odgovornima. Policija ima strogo propisane zakone kako, što i kada mogu kazati. Ne mogu biti jasniji od ovoga. Svaka informacija koju ja dam je službena.

Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita, na press konferenciji poslije trostrukog ubojstva u Splitu (slučaj Zavadlav)

KAHLICA “Tko nas, bre, Zavadlav?”

Ako je netko uzeo kalašnjikov od doma, molimo da ne puca po nama ako vam se film ne svidi.

redatelj Ognjen Sviličić na premijeri filma “Glas” u splitskoj Kinoteci

SHITAC U PRAZNO
Nije lov samo ubijanje. To ja volim i zbog sporta, zbog gađanja meta, znate? Malo vježbe, malo streljane, nije samo za ubijanje.Lovro Kuščević

KAHLICA za neokrznutu frizuru

Volim pravo krzno, koliko god se mnogi ne slagali s time. Ne volim slojevito odijevanje pa je bunda idealan izbor jer me dovoljno grije. U ormaru imam dugačku i kratku bundu i moram priznati da mi je to najdraži odjevni komad. Često nosim i šubare, također od pravog krzna. Kape mi ne stoje, kvare mi frizuru, a sa šubarom nemam tih problema.

Mila Elegović, Story

KAHLICA za molitvu

Ja se ne bojim nikoga da me izda jer to nije moj GUP, to je GUP Grada Zagreba. Svi oni kojima je u interesu razvoj grada će podržati GUP jer GUP je abeceda ili molitvenik napretka grada i koja dizalica više. To nije GUP Bandićev, ni Stranke rada i solidarnosti, ni HDZ-a, nego GUP za razvoj Grada Zagreba.

Milan Bandić u izjavi za medije

KAHLICA za drekološki otisak

Ma baš me briga za ekologiju. Ja nemam veze sa smećem. Odvojio sam ga davnih godina.

Stevo Culej o odvajanju otpada, RTL Direkt

KAHLICA za ubijanje u dojam

Nije lov samo ubijanje. To ja volim i zbog sporta, zbog gađanja meta, znate? Malo vježbe, malo streljane, nije samo za ubijanje.

Lovro Kuščević o svojoj pritužbi za oduzimanje pušaka i samostrela, 24sata

KAHLICA za udobačaj

Zašto je ova bipolarna Partija ekstremno lijeva? Zato što podržava zakonito ubojstvo nerođenoga djeteta. Ubojstvo bez kazne. Čupanje ruku, nogu, čerečenje udova posve nemoćnoga ljudskog bića, i bacanje tih udova u kantu za smeće, ili njihovo prodavanje mešetarima ljudskih duša, zar to nije krajnje ekstremno!?

Ivan Poljaković o HDZ-u i SDP-u, Hrvatski tjednik

KAHLICA za sekstremnu ljevicu

Drugi razlog zašto Partija pripada ekstremnoj ljevici je zato što propagira istospolnost kao normalnu pojavu. Iako je svakomu čovjeku (kojemu još nije ispran mozak) jasno da istospolna privlačnost ne može biti normalna (jer da je normalna, čovječanstvo bi do sada već izumrlo), Partija donosi zakone kojima promovira tešku izopačenost.

Ivan Poljaković, Hrvatski tjednik

KAHLICA “Gay of Thrones”

(…) svi oni koji su u drugom krugu izišli na birališta i dali glas bilo prvome ili drugom kandidatu, sudionici su u ubojstvu nerođenoga djeteta, normalizaciji spolnih nastranosti i istrjebljenju hrvatskoga naroda. Ne, nije trebalo uopće izaći na birališta, jer pošten čovjek ne smije sudjelovati u prljavim rabotama. Pitate me, a građanska dužnost? A ja vas pitam, a dužnost prema Bogu? Božji je zakon iznad ljudskoga, a pošten čovjek uvijek služi Bogu, a nikad vragu. U ovomu slučaju imali smo obvezu ostati kod kuće, ne pokloniti se crveno-plavoj aždaji, pokazati da smo ih prozreli. To je bio njihov sraz, njihova igra prijestolja, ne naša. Sada dvoglava aždaja drži Hrvatsku čvrsto za gušu.

Ivan Poljaković, Hrvatski tjednik

KAHLICA za narodnu mošnju

Manneken Pis, jedan od simbola Bruxellesa, u srijedu je odjeven u hrvatsku narodnu nošnju u povodu hrvatskog preuzimanja rotirajućeg predsjedništva Vijećem EU-a.

Hina

KAHLICA za carinjenje djece

Irsku, Njemačku i slične “destinacije” uvezeni mozak naše djece ne stoji ništa. Na njemu grade svoje bogatstvo, kao nekada Amerikanci na rukama hrvatskih radnika u čeličanama. Zahtjev da se promotri “pravilna disperzija”, odnosno na neki način dade odšteta državama iz kojih se uvoze djeca, obična je iluzija.

Hrvoje Hitrec, Hrvatsko slovo

KAHLICA za astrološka priviđanja

Koliko god to zvučalo nevjerojatno, brojni znanstvenici vjeruju da postoji mogućnost da svoj planet već neko vrijeme dijelimo s izvanzemaljcima. Neki od njih vjeruju da ih mi svojim petorim osjetilima ne možemo opaziti. Kemičarka i prva britanska astrologinja dr. Helen Sharman tako je zaključila: “Jesu li oni sazdani poput tebe i mene, od ugljika i dušika? Vjerojatno ne.”

urednička oprema teksta uz citiranje prve britanske astronautkinje, 7Dnevno

KAHLICA za hladni tuš

Htio sam ogledalo u tuš kabini, ali to je bilo nemoguće pa smo se dogovorili da ogledalo stave u kupaonicu, gdje nema kamera.

Neven Ciganović o svojim uvjetima za sudjelovanje u srpskom reality showu Parovi, 24sata

SHITAC U PRAZNIJE
Privatno i neovisno izdavaštvo procvalo je pod Tuđmanom i tada su nastala prva medijska carstva, uglavnom na kritici njegova režima.Gordan Malić

KAHLICA “Što je muškarac bez brkova”

Rekao sam mu da glumi onako kako on misli da je najbolje. Jedino što sam posebno zamolio je da obavezno nosi brkove, koji su moj zaštitni znak.

umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo o uputama koje je dao Tariku Filipoviću koji ga igra u seriji “General”, Slobodna Dalmacija

KAHLICA “Lošu glumio”

Neki su rekli da je Tarik loše glumio, pa sam mu ja rekao da se ne obazire na takve ljude. Uvijek ima onih koji nisu dobronamjerni, koji su, da ne kažem, zločesti.

Davor Domazet Lošo, Slobodna Dalmacija

KAHLICA za matematiku

Četiri godine njegova mandata se mogu opisati u dvije riječi – kaos i korupcija.

Davor Bernardić o Andreju Plenkoviću u izjavi za medije

KAHLICA za stavljanje soli na reprezentaciju

Općina Kolan sudjeluje kao partner u provedbi velikih projekata koje realiziramo u suradnji s raznim ministarstvima te je tijekom godine ugostila više puta ministre, pomoćnike ministara, državne tajnike i ostale dužnosnike. Isto tako, Općina Kolan je bila gost u raznim ministarstvima te je kao poklone rado poklanjala naš najpoznatiji paški sir kupljen od OPG-ova i još jedne sirane na našem području.

odgovor Općine Kolan na pitanje o visokim troškovima reprezentacije, Index.hr

KAHLICA za Tuđmanov cvjetnjak

Privatno i neovisno izdavaštvo procvalo je pod Tuđmanom i tada su nastala prva medijska carstva, uglavnom na kritici njegova režima. Prosvjed za Radio 101 bio je manipulacija skupine ljudi koja je tražila da im se produži nacionalna koncesija, što se nikad prije ni poslije nije dogodilo na sličan način. Obično bi se pisale žalbe u za to predviđenom zakonskom roku. Zvijezde tog neovisnog radija kasnije su završile u kabinetima SDP-ovog predsjednika države i SDP-ovog premijera.

Gordan Malić, Tportal.hr

KAHLICA za previše detalja

Prva bračna noć iz pakla: Bilo je odvratno, ostao mi je gorak okus u ustima

naslov u Večernjem listu

KAHLICA za bilje sutra

Ako ti želiš da biljka uspije, ona će uspjeti. Ako a priori imaš stav “meni ništa ne ide”, to će biljka i osjetiti. To je kao da počneš vikati na biljku i ružno joj govoriti. Ona će sklopiti listove i požutjeti. Ako se lijepo, nježno ophodiš prema njoj, možda čak i pjevaš, ona će osjetiti pozitivnu energiju, namjeru da joj bude dobro i to će sigurno vratiti, jer biljke su energetska bića kao i mi.

Kornelija Benyovsky Šoštarić, autorica TV emisije Vrtlarica, Tportal.hr

KAHLICA “Škoro nikad”

Strategija je nekako uvijek kod mene ostala po strani… da ne spominjem da ona neka klasična estradna “slizavanja” naprosto nisu u mojoj prirodi. Uvijek sam bio i previše svoj, samostalan, neovisan. Puno me je to koštalo, no ne žalim, nikada i nisam želio biti pod nečijom čizmom. Smatram da kvaliteta uvijek na kraju nađe svoj put do publike kojoj je namijenjena! “Borio” sam se talentom, pjesmom, nikada novcem, poznanstvima, razmjenama… i nikad, baš nikad nisam posustao u svojim načelima.

Jacques Houdek, Facebook

KAHLICA za Križni put niz stubište

Jedan mladi čovjek u Sućurju našao se u teškim životnim iskušenjima i razočaranjima. Padom niz jedno betonsko stubište doživio je ozljedu glave i vrata. Imao je snage u bolnici u Splitu snimiti se te svoju nevolju podijeliti sa svojim fb prijateljima. Poslao sam mu poruku: “Bila je to samo jedna poučna životna lekcija kao opomena. Nadam se da će lekcija uroditi plodom. Napominjem Ti kako sv. Pavao piše da se ponosi svojim slabostima i kako se snaga u slabosti jača. Uz to je vrijedno znati i na umu imati kako je i Isus, kao Sin Božji, na svom Križnom putu, koji je simbol našega života, pao tri puta. Nije toliko problem pasti, koliko je problem ne imati snage ustati. A snaga stajanja i ustajanja stječe se i padanjem.”

fra Stipo Marčinković, župnik u Sućurju na Hvaru, povjerenik za medije Hvarske biskupije, Hrvatsko slovo

KAHLICA “Oče naš koji jesi na urnebesima”

Nekad sam vapio za time da budem najzabavniji i tako je i nastala moja karijera. Sad znam da me Isus voli i da sam njemu najzabavniji i to mi je dovoljno. Samo da su njemu dobre moje fore, to mi je dovoljno.

reper Ante Cash, Božanstvena komedija, Laudato TV

KAHLICA za krunicu karijere

Trgnuo sam se kad sam shvatio da te ne može spasiti vjera koja nije živa. No moram priznati da me i običajna vjera zapravo spasila. U tom trenutku očaja shvatio sam da se treba moliti Bogu. Uhvatio sam se krunice i to me spasilo. Nakon početne faze molitve krunice počeo sam gutati sve katoličke sadržaje. Na životu su me držale knjige, mise i nagovori svećenika. Bez euharistije i mise nema pravog vjerničkog života jer bez Crkve ne može se vjerovati ni u Boga.

reper Ante Cash, Božanstvena komedija, Laudato TV

KAHLICA za zanosni ples

Otkad sam stavila silikone, bolje plešem.

go-go plesačica Tea Lukić, 24sata

CHAMPIONSHIT 2020 - trenutačni poredak

Pojedinačna konkurencija

1. Kolinda Grabar-Kitarović - 8 2. Andrej Plenković - 6 3. Zoran Milanović - 5

Ekipna konkurencija

1. Hrvatski tjednik - 9 2. Večernji list - 8 3. Hrvatsko slovo - 7
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GREATEST SHITS. SMALLEST MINDS.Cirkus.hr logo
Uputstvo za upotrebu

Cirkus.hr je satirički magazin koji kroz parodiju, parafrazu, fotomontažu i druge humorističke postupke komentira političke i društvene anomalije.

Izvještaji objavljeni u rubrici Manež su fiktivni. Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima može biti slučajna ili namjerna, što ne umanjuje činjenicu da je sadržaj izmišljen, te se kao takav ne može koristiti kao vjerodostojan izvor informacija.

Izdavač: Mali prst d.o.o.