Vlada osluškuje potrebe građana!

Branko Bačić kao prisluškivač telefonskih razgovora, Greatest Shits, fotomontaža by Cirkus.hr

Greatest Shits 2020 – tjedan 13/52

23.-29. ožujka 2020.

SHIT OF THE WEEK
Doniranje naših plaća za ožujak za pomoć Zagrebu nakon potresa je najmanje što smo mogli učiniti.Davor Božinović

KAHLICA “Gdje si bio 1984.?”

Razumijem brigu za slobodu i za demokraciju, to je iznimno važno, i bez toga ne možemo ni živjeti. Međutim, u ovome trenutku, zdravlje i životi naših građana su nam prioritet. Ovo je jedna od mjera koja bi trebala osigurati da oni koji su u samoizolaciji ili karanteni ne napuštaju mjesta na kojima bi morali biti. Ova mjera omogućuje da se locira njihov mobitel i da se zna da su možebitno napustili karantenu ili mjesto u kojem moraju biti izolirani. Dakle, ne radi se ni o kakvom prisluškivanju mobitela, ne radi se ni o kakvom praćenju, niti o zlouporabama. Radi se samo o mjeri kojom trebamo zaštititi naše građane od koronavirusa. Kada bi ljudima stavljali narukvice, to bi onda zaista bila visoka razina kontrole i to bi tek onda moglo ići u smjeru prigovora da se radi o nedemokratskoj mjeri koja ima za cilj u potpunosti kontrolirati građane.

Gordan Jandroković o važnosti nadzora mobitela u svrhu sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, Dnevnik Nove TV

KAHLICA “Zemljo, otvori se!”

Moguće je na više načina koristiti. Primjerice, da je za samo jedan stupanj Richtera bio (jači) ovaj potres u Zagrebu, vrlo vjerojatno bi bio velik broj naših sugrađana ovdje u Zagrebu pod ruševinama. I samom činjenicom da je moguće pratiti taj mobitel i njegov signal, svima onima koji su primjerice u nesvijesti, moglo bi ih se vrlo jednostavno identificirati putem ove mjere.

Branko Bačić o tome zašto se zakonski prijedlog praćenja mobitela ne odnosi samo na ljude u samoizolaciji, već na sve građane Hrvatske, Otvoreno, HTV

KAHLICA za privolno praćenje

Činjenica je da se neki naši sugrađani nisu držali samoizolacije i time želimo pomoći da se epidemija u Hrvatskoj zaustavi što prije. U tom smislu se išlo i u te dopune zakona, kojima se definira da se određene osobe, uz naravno njihovu privolu, kontrolira pridržavaju li se samoizolacije ili ne.

Oleg Butković u izjavi za medije

KAHLICA za humor na mozgu

Iskreno rečeno, meni su malo sad smiješne te rasprave o kršenju ustavnih prava. Mislim, sad nije vrijeme za bavljenje takvim raspravama! Dakle, prije svega, ustavno pravo svakoga je da mu se osigura zdrav život i zdravlje. To je u ovom trenutku, ja bih rekao, apsolutni prioritet. Ja ne vidim problema čak ni u kontekstu nekih strožih mjera kako bi se to kretanje ograničilo, a jednako tako ne vidim probleme da se prati kretanje ljudi koji su u samoizolaciji, koji bi morali biti u kućama, putem njihovog mobilnog telefona.

Vojko Obersnel, N1

KAHLICA “Pendrek na šibici”

U ovom trenutku znam više od vas. Ali mi imamo demokratske procedure i poštujemo ih. Stoga, stavite se u moju situaciju: Kako ćeš držati red, a da ne uvedeš policijski sat? Važno je da policija, kada nekoga tko je bez osobitog razloga na ulici pošalje doma, postupa humano, da ne tuče ljude. Shvaćam da građanima nije lako prihvatiti ovaj život, ali realno je da postupno uvodimo mjere.

Davor Božinović, Slobodna Dalmacija

KAHLICA za rat protiv logike

Potres ima svoju logiku ponašanja. Ali poruka je svima: fokusirajte se na koronavirus! To je glavni neprijatelj! Bez obzira što vam se čini da neprijatelj nije tu, on je tu!

Davor Božinović u izjavi za medije

KAHLICA za uzimanje antirepresiva

Pametan je i obrazovan, smiren, gospodskih manira, posve zamisliv kao lik koji se jednako spontano ponaša u Strizivojni, kao i u Domu lordova. Danas, međutim, taj diplomat koji je od protivnika ocjenjivan kao čovjek bez svojstava ili birokrat – odjeven u odoru primjerenu izvanrednom stanju – vrlo prirodno izgovara riječi kao što su ‘naređujem’, ‘zabranjujem’ i slične, ali to nema prizvuk represije, ne zvuči kao argument sile, nego kao sila iza koje stoje argumenti.

Tea Kvarantan Soldatić i Boris Rašeta u portretu Davora Božinovića, Express

KAHLICA za borbu protiv redova pred dućanima televizijskim prijamnicima

Molim veća prodajna mjesta, supermarkete, a to molim i medije, da se prestane s reklamiranjem nekakvih akcija koje nemaju veze s osnovnim potrebama kada je u pitanju prehrana, kada su u pitanju higijenske potrepštine. Ovo nije vrijeme kada se treba reklamirati kupovina jeftinijeg televizora ili ne znam čega!

Davor Božinović u izjavi za medije

KAHLICA za mačka u nesreći

Nacija i sva politika, i lijevi i desni i oni unutar HDZ-a, u ovom trenutku na njega trebaju gledati i podržati ga u stilu kineskog reformatora Deng Xiaopinga, koji je Kinezima ostavio čuvenu krilaticu koju ćemo mi za ove naše hrvatske prilike malo prepjevati i reći – “nije važno kakve je boje mačka (ovdje Davor Božinović), glavno da lovi miševe (koronavirus)”.

Davor Ivanković o Davoru Božinoviću, Večernji list

KAHLICA “Iskazivanje poštovanja nije televizor”

Došli smo da im iskažemo veliko poštovanje.

Davor Božinović o premijerovu posjetu vatrogascima kako bi pregledao snimke potresa učinjene dronom, unatoč zabrani nepotrebnih javnih okupljanja

KAHLICA “Prava strava zaborava”

Nećemo zaboraviti kako se tko ponašao u ovoj krizi!

Davor Božinović u poruci trgovcima koji su dizali cijene

KAHLICA za odricanje

Svi koji žele donirati sredstva to mogu i učiniti. Mi ćemo kao Vlada našu plaću za ožujak donirati na ovaj račun na rješavanje posljedica potresa u Zagrebu.

Andrej Plenković o otvaranju dvaju računa za donacije, jednog za Zagreb nakon potresa, drugog za Hrvatsku u borbi protiv koronavirusa, u izjavi za medije

KAHLICA za iskrenost

Mi smo svoju odluku donijeli i mislim da je to najmanje što smo mogli učiniti.

Davor Božinović o odluci da članovi Vlade svoje plaće za ožujak doniraju za pomoć Zagrebu nakon potresa, u izjavi za medije

KAHLICA za tvornicu Wuhana

On je već od početka krize, pa i ranije, dok je najaktualnija bila migrantska kriza, prilično smršavio, a kako je poznat po tome da valjda jedini u tom političkom društvu oko Andreja Plenkovića puši kao Turčin, trebat će pokušati pažnju posvetiti i svom zdravlju jer ova će kriza trajati mjesecima. Za početak, čuje se od njegovih poznanika, pokušava napraviti kompromis sam sa sobom pa je s “čvrstog” duhana prešao na sada popularne heets cigarete, što bi okorjeli pušači okarakterizirali kao prelazak s “pečenja” na “lešo”.

Davor Ivanković o Davoru Božinoviću, Večernji list

KAHLICA za širenje teorija vjere

Alemka Markotić, čudesna liječnica iz Zarazne, danas djeluje kao svetica. Zato što zna, zato što joj vjerujemo, jer su joj dopustili da radi ono za što se usavršila i jer ima potporu i zaštitu. Zato što je očito oko nje uspješno napravljen kordon, neprobojan obruč obrane od svih koji bi se htjeli praviti pametni kako bi sad oni učinili nešto bitno bolje i drugačije. E takav se svetac, poput Alemke Markotić, sada očekuje i za skršenu ekonomiju.

Nino Đula, Jutarnji list

KAHLICA za traženje stručnog savjeta

Istraživanja pokazuju da građani vojsci vjeruju najviše od svih institucija. Ugroza koronavirusa je i dalje tu. Savjet građanima?

Dino Goleš postavljajući novinarsko pitanje o zaštiti od koronavirusa admiralu Robertu Hranju, načelniku Glavnog stožera oružanih snaga RH, Dnevnik Nove TV

SHITAC U PRAZNO
Baš kako je orka iz drugog svijeta gradeći međusobno povjerenje postao prijatelj jednom tinejdžeru, tako je Moj prijatelj Vili prije mjesec dana postao meni. A vjerujem i mnogima od vas. Ja Vilija slušam pažljivije od šefa, vjerujem mu više od muža i poštujem ga skoro k’o Boga.Jelena Badovinac

KAHLICA za kolonoskopiju

Od jutros me, kao čovjeka, ljuti ponašanje zlonamjernih pojedinaca. Situacija nije optimalna. Međutim, daleko je bolja od one koja se zlonamjerno prikazuje! Dobio sam informaciju da su pojedini liječnici namjerno sklanjali zaštitnu opremu sa polica da bi prikazivali stanje kao loše. Gledajte, mi znamo da u svakom ratu postoji peta kolona! (…) Molim stoga institucije da postupaju na adekvatan način! I gledajte, kad ova ugroza završi, evaluirat će se uloga svih nas, počevši od mene. I molim narod da procijeni kako se tko ponašao u ovom trenutku! (…) Jedino zajedno možemo pobijediti ovu ugrozu, a oni koji nam bacaju klipove pod noge, naravno da neće uspjeti, kao što nisu nikada dosada.

Vili Beroš u izjavi za medije

KAHLICA za ribanje i ribarsko zagovaranje

Ima par dana, na domaćem programu naletjela sam na film Moj prijatelj Willy. Za one koji nekim čudom nisu gledali ovaj dječji hit radi se o neobičnom prijateljstva između dvanaestogodišnjeg dječaka i velike ribe. (…) Film je zapravo priča o gradnji međusobnog povjerenja između dva različita svijeta koja se u naravi stvari ne bi trebala previše slagati, a kamoli družiti. No, film nadilazi granice uobičajenog i dokazuje da stvari mogu biti i drugačije. Orka je u međuvremenu od ’93 do danas postala strogo zaštićena životinja, a mi se s njom nismo sprijateljili baš toliko da nam postane kućni ljubimac. Willy nam je ostao samo frend na filmu i sve donedavno nitko nije mislio da bi nam jednog dana, neki drugi Willy, Villy ili Vili mogao nekome opet postati najbolji prijatelj.  Pogotovo ako je taj Willy, Villy, Vili – jedan hrvatski ministar. (…) No, baš kako je orka iz drugog svijeta gradeći međusobno povjerenje postao prijatelj jednom tinejdžeru, tako je Moj prijatelj Vili prije mjesec dana postao meni. A vjerujem i mnogima od vas. Ja Vilija slušam pažljivije od šefa, vjerujem mu više od muža i poštujem ga skoro k’o Boga.

Jelena Badovinac, Miss7, 24sata

KAHLICA za šimunitet (1)

Dragi Šimune, hvala ti. Čuvaj svoje bližnje… Ti si njihov štit i moj junak! Pozdravlja te Vili!

odgovor Vilija Beroša dječaku Šimunu Ćoriću koji je njega i kolege iz stožera nacrtao kao superheroje, Twitter

KAHLICA za šimunitet (2)

Reci mi, za koga navijaš? Bravo! To je bitno da ti znaš da taj virus je opasan i moraš znat da mi sve radimo da pobijedimo taj virus i da ga više ne bude, znaš? A znaš da si ti za mene superheroj? I molim te, čuvaj svoje starije, svoje roditelje. Upozoravaj ih da moraju držati razmak, da moraju prati ruke i da se moraju ponašati kako mi dajemo preporuke! Hoćeš to raditi? Bravo, Šimune!

Vili Beroš u telefonskom razgovoru s dječakom Šimunom Ćorićem koji je njega i kolege iz stožera nacrtao kao superheroje, Nova TV/24sata

KAHLICA za šimunitet (3)

Napravit ćemo sve da našoj djeci vratimo djetinjstvo. Šimune, hvala na podršci, zbog vas se nikada nećemo umoriti!

Davor Božinović, Twitter

KAHLICA “Antibiotikom protiv bakterije COVID-19”

Naše mjere djeluju poput najboljeg antibiotika jer čuvaju naše zdravlje.

Vili Beroš u izjavi za medije

KAHLICA “Prozor mora pasti”

Mi smo sada u unutrašnjem prostoru, bez prozora. Ima nas puno!

Andrej Plenković o tome zašto i dalje njegov tim nosi zaštitne maske unatoč uputama stožera, u izjavi za medije

KAHLICA za šarene plaže

Čovjeka koji je opisivan kao “anemičan” vidimo svakog dana na terenu, među ljudima, posvuda je i nikad se ne žali na umor ili napor. Kritiziran kao “birokrat”, gleda nevoljama u oči i bori se s njima. Poput Churchilla, mada lišen njegove bujne karizme, pruža otpor u zraku, na zemlji, na plažama i u brdima, poručujući da se nikad nećemo predati.

Boris Rašeta o Andreju Plenkoviću, Express

KAHLICA za odavanje priznanja izborniku mirogojske momčadi

Kad ima odriješene ruke, Andrej Plenković je, nogometnim rječnikom rečeno, dobar izbornik, ako može birati iz svoga jata, koje nije preveliko. Iza njega je ostalo oveće groblje HDZ-ovaca staroga karijernog tipa – nekretninski mag Kuščević, Martina Dalić, iza čijih se skuta krila cijela vojska borgovaca, Gabrijela Žalac s Mercedesom i drugim pričama, Goran Marić, kojeg mu je netko naturio (osnovano se sumnja na Kaptol) i još desetak ministara, ukupno njih 14.

Boris Rašeta, Express

KAHLICA za Karamarkovu školu matematike

U subotu na imanju mog oca, na našoj rodnoj kući, moj sin, koji bi 30. svibnja trebao imati svadbu, uređivali su okućnicu i okoliš oko te kuće. U prvi moment je to bilo pet njegovih prijatelja, zajedno s njim, a kasnije su se pridružila još dvojica. Cijeli dan su radili na čišćenju, a kasnije su bili na večeri u zavičajnom klubu, u hrvatskoj korablji, na susjednoj parceli. Dakle, ne radi se o nikakvom korona partyju, o nikakvom skupljanju. Nažalost, bilo je više od pet osoba. Bilo je ukupno devet osoba. Njih sedam, ja i moja supruga, gdje smo pripremili večeru za te dečke. Cijeli dan smo poštivali socijalnu distancu, međutim odluka koja je zabranila okupljanje na javnim prostorima većeg broja ljudi, odnosno pet osoba na jednom mjestu, možemo reći da možda u cijelosti nije ispoštivana. Jer na jednom mjestu pet osoba, bilo je ukupno devet. Došla je policija i upozorila da imaju dojavu da je tu javno okupljanje. Ja sam se začudio i rekao ‘uđite, tu je večera’. Nakon večere, mi smo se razišli i otišli kućama.

Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan, u izjavi za medije

KAHLICA za stožer civilne zabave

Nije bilo puno ljudi i nije bilo pjevanja. Mislim da nas je bilo sedmero. Sve je kako kažete, ali mi smo se držali uputa. Nije to ništa strašno, zaista nije bilo kontakata. Svi su bili spremni reagirati. Procijenili smo da nije rizično.

Dario Žinić, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Gline i sin HDZ-ova župana Sisačko-moslavačke županije, o zabavljanju desetak osoba u zavičajnom klubu u Marinbrodu, uključujući njega i oca, dok ih nije rastjerala policija prema zabrani javnog okupljanja više od pet osoba zbog koronavirusa, 24sata

KAHLICA “Zar i ti, oče Brute?”

Moj sin kao zamjenik gradonačelnika Grada Gline, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite, je podnio ostavku na to mjesto kao moralan čin jer on je organizirao cijelu ovu priču.

Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan, o reperkusijama obiteljskog korona partyja, u izjavi za medije

KAHLICA za život pod staklenim zvonom

Sve ono što sprečava kontakt i prijenos je jako dobrodošlo. Ovdje dolazi puno ljudi. Dolaze ljudi koji rade reportaže po čitavom gradu. I po bolnicama, i ispred bolnica, i ispred zdravstvenih ustanova. I mi smo smatrali da se trebamo zaštititi na ovaj način iz razloga što, ako prestane raditi ovaj stožer, i ako nekoga od nas izgubite, trebat će nas netko zamijeniti. A ti koji bi nas zamijenili, rade druge poslove! I zbog toga je postavljena ova barijera.

Krunoslav Capak o tome zašto je na press konferencijama Stožera uveden pleksiglas kao barijera između govornika i novinara

KAHLICA za oralnu ucjenu

Oko priprema za borbu protiv pandemije kineske viroze angažiraju se navijačke skupine i veteranske udruge; vojska, policija i civilna zaštita funkcioniraju besprijekorno, samo nigdje nema dežurnih humanista, moralnih vertikala i ljudskopravaških boraca. Zavukli se u mišje rupe, čekaju, da iskoče kada opasnost prođe i nastave utjerivanjem javnoga novca putem moralnih ucjena zbog izmišljenih grijeha od ionako na rub dovedene – pandemijom, potresima i tko zna čim sve – do tada izmučene države.

Damir Pešorda, Hrvatski tjednik

KAHLICA za borbu protiv pazušnih virusa

Apeliram na naše građane, ljudi, ne budite naivni, panika se stvara iz ničega… Panika se stvara iz ničega, uhvatite se sebe, svojih briga, očistite dvorišta, spremite okućnice, spremajte se za sezonu, budite dobri sa svojim susjedima, toga se uhvatite… Korona je bolest sa simptomima malo jače prehlade, a nas, čovječe, drže sve u karanteni, pa ja to ne mogu virovat, još najbolje da nam turizam zašteka zbog korone, šta ćemo onda? Zbog panike, ne zbog bolesti… Budite, ljudi, malo pametni! Osobna higijena, svaki put, dezodoransi, i to, da se čuje za vama kad uđete u kancelariju, osobna higijena prije svega, i mentalna i tjelesna.

Jure Brkan, makarski gradonačelnik, o pripremama za obranu od koronavirusa, na sjednici Gradskog vijeća, 6.3.2020., preneseno u Slobodnoj Dalmaciji 26.3.2020.

SHITAC U JOŠ PRAZNIJE
Kome biste vi danas rezali?
Policiji? Vojsci? Civilnoj zaštiti?Darko Horvat

KAHLICA za EU-tanaziju gospodarstva

Mi smo gledali mjere svih zemalja EU. Postoji nekoliko zemalja koje su usporedive s Hrvatskom. Naravno da ima zemalja koje su se odlučile na drugačije mjere. Prema svim podacima koje imamo, mi smo u vrhu Europske unije.

Josip Aladrović o mjerama za spas gospodarstva u doba korona krize, RTL Danas

KAHLICA za argumentacijske postavke

Ako poslodavci misle da su mjere kozmetičke, ja mislim potpuno drugačije.

Darko Horvat, ministar gospodarstva, RTL Danas

KAHLICA za ministra posprdarstva

Moje je pitanje svima onima koji meni postavljaju pitanje: Kome biste vi danas rezali? Policiji? Vojsci? Civilnoj zaštiti? Vrijednim djelatnicima HAMAG-a koji će, umjesto 2000, zaprimati 38.000 zahtjeva, ne kroz godinu, nego kroz ovih nekoliko mjeseci? Vrijednim djelatnicima Hrvatske banke za obnovu i razvitak koji će biti ključni u provođenju ovih mjera? Budimo sa paušalnim izrekama vrlo oprezni i budimo sigurni u ono što tražimo. Jer, ja obično velim, moglo bi nam se i dogoditi! Da li u ovom trenutku treba rezati plaće vrijednim zdravstvenim djelatnicima, vrijednim djelatnicima policije, vojske i inim drugim sektorima, koji su 24 sata na terenu i rade svoj posao?

Darko Horvat, ministar gospodarstva, RTL Danas

KAHLICA za suzbijanje zaštitničkog instinkta

Naravno da želimo zaštititi gospodarstvo, ali treba imati prioritete.

Gordan Jandroković u izjavi za medije

KAHLICA “Redovnice nastupaju”

Ako smo svi za Martinu Dalić svojedobno govorili da je ona “jedino muško u Plenkovićevoj Vladi”, onda nam takvo “muško” valjda i sada treba. Kritike da ona vuče repove iz afere Borg sada su nevažne, kao što je Tuđman u onom ratu, kad su mu prigovarali kakve je to ljude postavio, odgovorio da se “rat ne dobiva s časnim sestrama”. Pa tako i ovaj rat za spas gospodarstva nećemo dobiti angažiranjem njonjkavih ekonomskih teoretičara koji imaju impresivan CV i potpuno neimpresivnu radnu praksu u odlučivanju. Ako je Martina Dalić ona Tuđmanova “časna sestra” u ovoj situaciji, hajdemo je onda što brže angažirati. Pa i pod cijenu da Bernardić i oporba dobiju gastritis.

Davor Ivanković, Večernji list

KAHLICA za istraživanje vremenskih paradoksa

Zašto vi tražite otpis sada i u kojem roku?

pitanje Mislava Bage Davoru Majetiću, predsjedniku HUP-a, o Vladinim mjerama odgađanja naplate javnih davanja, Dnevnik Nove TV

KAHLICA za malu nuždu

Ako kriza bude trajala kraće vrijeme, onda nije jasno zašto bi se država trajno odrekla poreznih prihoda. Neka vrate državnim potrebama ono što im je država pomogla. Ako kriza bude dulja, onda će i tako država biti prisiljena na otpis. Očito se radi o pokušaju da se već sada dobije od države novac koji ne mora biti nužan.

Vilim Ribić u izvještaju članovima sindikata nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća

KAHLICA za veliku nuždu

Kao sindikalist, koji solidarnost među ljudima smatra najvećom vrijednošću, podržavam svako odricanje pa i smanjivanje plaća javnih i državnih službi ako bi to doista osiguralo opstanak radnih mjesta. Međutim, smanjivanje plaća to ne može osigurati, naprotiv samo će dramatično pogoršati stanje gospodarstva, poduzetnika i ugroziti radna mjesta. (…) Smanje li se plaće za 250 tisuća radnika, a to znači primanja za oko 700 000 naših građana, posljedica će biti još pogubnija na i ovako ugroženu proizvodnju, a to će neminovno utjecati na daljnji val iseljavanja odmah po prestanku teškoća s virusom. Ljudi koji nude maloumna rješenja o smanjivanju plaća u javnom sektoru ili su temeljito nekompetentni ili su dogmati zastali u vremenu kao zatočenici svojih anakronih zabluda. To nisu zagovornici poduzetničke klase, već obrnuto, njeni najveći štetočine.

Vilim Ribić, čelnik Matice hrvatskih sindikata, u priopćenju za javnost

KAHLICA za novo novo vrijeme repriza

Onaj tko će na jesen ponuditi narodu posve novi koncept i hrvatskog proračuna i stupova hrvatskog društva te viziju razvoja Hrvatske u posve novim svjetskim okolnostima, onaj tko drakonskim rezom javne uprave i paralelnim ozbiljnim ulaganjima u novu hrvatsku poljopriredu krene u iduću godinu, onaj tko će razumjeti da je ovo povijesna prigoda da se podigne i ribarstvo i poljoprivreda i zdravstvo i da je vrijeme za novo zdravstvo, ali i novu javnu upravu, da je vrijeme za novu Hrvatsku, taj će sutra biti novi Tuđman! Natječaj za to mjesto otvoren je od prosinca 1999. godine i još nema pobjednika tog natječaja.

Tihomir Dujmović, Direktno.hr

KAHLICA za škoronavirus

Nijedan grad nije ukinuo naplatu parkiranja! Ne znam odakle crpite te informacije? Zašto to činite? Ovo je opasnije od koronavirusa. Ovo je koronavirus! Ja vam to neću prešutjeti! Ja nisam političar. Ja sam gradonačelnik već šesti mandat! Dezinformacije su kažnjiva stvar! Nemojte to činiti! U ovoj situaciji, dezinformacija, poluinformacija ili neistinita informacija su također jedna vrsta koronavirusa!

Milan Bandić na press konferenciji, odgovarajući na pitanje planira li Zagreb ukinuti naplatu parkinga poput nekih drugih europskih i hrvatskih gradova

KAHLICA “Fasada il’ nikada”

Osamdeset posto je Grad Zagreb nudio ljudima da pomogne, a dvadeset posto da oni osiguraju. Odgovorno tvrdim, ovo nitko ne bi rekao u Hrvatskoj osim mene, ja ću to reći jer je to istina, kao da se ispovijedam dragom Bogu, nesretan sam zbog toga! Jer da je bilo razumijevanja i da se to napravilo, mi danas ne bismo imali 5 posto štete koju smo pretrpjeli u donjogradskim i gornjogradskim blokovima. To vam govori čovjek koji je u životu i žbukao i armirao!

Milan Bandić izražavajući žaljenje što njegov prijedlog obnove fasada i sanacije pročelja nije naišao na pozitivan odjek u javnosti

KAHLICA “Krvi pljesak”

Jeftini trikovi glede beogradskog pljeska Zagrebu ponovo su razgalili jugoslavenska srca u Hrvatskoj, ali valja pokazati pravi ponos nacije koja je krvarila od više-manje istih ruku koje ovih dana prigodno plješću u znak podrške Zagrebu i valja reći: hvala, ne. Imali ste prilike pokazati se kao ljudi, kada nam je bilo najteže, bili ste krvnici bez presedana, tada ste istim rukama bacali cvijeće na tenkove koji su išli na Vukovar. Sutra na Ovčaru! Hvala, ne. Ne vjerujemo vam ni kad pljesak šaljete. Tim prije što nam do danas niste otkrili sudbinu više od tisuću nestalih, što nam do danas niste vratili sve oteto, što do danas za razbijenu zemlju niste platili kune ratne odštete. Dapače, još bi se i raspravljali da tko je kriv za agresiju! I potres i korona virus ništa su u odnosu na agresiju koju ste nam vi priredili, poklavši nam pola zemlje. Nikada vam to nećemo zaboraviti! Nikada.

Tihomir Dujmović, Direktno.hr

KAHLICA za tijesnu suradnju

Nisam bio osobno u kontaktu sa zaraženim.

Predrag Štromar, ministar graditeljstva, o svom državnom tajniku koji se zarazio koronavirusom, N1

KAHLICA za mrtvo slovo na papiru

Mislim da je prerano govoriti o tim detaljima. Oni su apsolutno važni. Kao što sam rekao, istina se mora detektirati. Činjenica je da obitelj navodi jedno, zdravstveni radnici, ne jedan, nego više njih, potpuno drugačije okolnosti. Imam to na svom stolu, međutim, moram vam iskreno priznati, ne stignem se brinuti o tome! Zdravstvena inspekcija je bila, imam na stolu njihovo izvješće, ali bavit ću se time kad za to dođe vrijeme!

Vili Beroš o nalazu zdravstvene inspekcije u vezi smrti prvog korona pacijenta, u izjavi za medije

KAHLICA “Bruka na prvu”

Adam je osoba za dovođenje doma, divan i pažljiv, ali ja sam osoba koja ne cijeni takve stvari. Mislim da nije problem u meni. Da je on zgodniji, možda bi bila drugačija priča.

Nikolina Tutić o svom nesuđenom suprugu Adamu Kromeru s kojim ju je spojila emisija, Brak na prvu, RTL

SHITAC U NAJPRAZNIJE
Mislim da se jedna krunica dnevno u obitelji može izmoliti. Krunica, to je naše najjače oružje!Blanka Vlašić

KAHLICA za shitnu pomoć

Dva puta je zvala Hitnu pomoć u Velikoj Gorici. Prvi put nisu shvatili da je akutno zbivanje u trbuhu. Pregledana je na Rebru, gdje isto nije shvaćeno akutno stanje, ali je u Klaićevoj adekvatno pregledana i operirana i najvažnije je da je adekvatnog kliničkog oporavka. Bilo je određenih nepravilnosti u postupanju, ali upute su jasne i ponovio sam svima da se moraju striktno pridržavati uputa.

Vili Beroš o slučaju velikogoričke djevojčice s upalom slijepog crijeva, kojom su se loptale zagrebačke zdravstvene ustanove, ne želeći je primiti jer joj je majka u samoizolaciji, u izjavi za medije

KAHLICA “Rekla-porekla”

To vam ne vjerujem! Može zvati tko kako hoće i tvrditi što hoće. Tri sata dnevno gubim na rekla-kazala! Tek kad prijavite, provjerit ćemo audiozapis. Ako je to točno, bit će kažnjeni. Ako nije, vi ćete se nama ispričati!

Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hitne službe, o slučaju nezaprimanja velikogoričke pacijentice na obradu zbog samoizolacije njezine majke, Jutarnji list

KAHLICA za promatranje kristalizacije

Bolesnica nije bila dostupna za pregled što je svakako umanjilo mogućnost objektivnijeg sagledavanja situacije (savjet je bio da čeka u autu dok se provede trijažni postupak). Djevojčica nije zanemarena, već je upućena u drugu zdravstvenu ustanovu (KBZIB Fran Mihaljević). Ovdje moram napomenuti da i u vremenima koja nisu opterećena pandemijom nije rijetkost da bolesnici s ovakvom kliničkom slikom prođu više medicinskih ustanova dok se osnovna bolest ne iskristalizira. Dojam i procjenu stanja bolesnika svakako je obojala činjenica da je dovedena u našu kuću nakon što je HMP grada Zagreba odbila voziti dijete u bolnicu zbog majke u kontaktnoj izolaciji i straha da dijete boluje od Covida 19.

Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, o tome zašto kći samoizolirane majke nije primljena u njihovu ustanovu, već je upućena da ostane u automobilu, a potom da ode u drugu ustanovu, u priopćenju

KAHLICA za krizni složer

Razočaran sam Hrvatima, na sve se strane krše mjere koje propisujemo!

Krunoslav Capak, član Nacionalnog stožera civilne zaštite, u izjavi za medije

Ovo mi se sviđa, način na koji smo mjere uveli, ipak se vidi kod građana da su nas poslušali! Ja to primjećujem od svoje obitelji na dalje, i meni se to jako sviđa da nas građani slušaju.

Maja Grba-Bujević, načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, Dnevnik Nove TV

KAHLICA za dubokoumnu poruku maloumnima

To je apsolutno neprihvatljivo. Tim maloumnim ljudima poručujem: Prestanite! Prestanite to raditi! Prestanite pucati u ljude! Bog će vas kazniti, osim što će vas kazniti i zakon!

Nikola Dobroslavić, dubrovačko-neretvanski župan, o prekršiteljima samoizolacije u izjavi za medije

KAHLICA za persiranje

Gospođo, koji je vama kurac? Ovo je radi vašeg dobra! Vi ste možda zaraženi, ja riskiram svoj život radi vas!

policajac u civilu, bez prikladne zaštitne opreme i manira, prilikom brutalnog privođenja građanki koje su šetale Splitom

KAHLICA za odlazak u karajtenu

Idem trenkat i ova koronavirus i vi ljudi niste normalni! Majke mi! Tolko ste u depresiji i u kurcu da jednostavno… Najbolje bi sam otišo u karantenu dva tjedna! Da vas ne gledam, mamu vam jebem glupu! Depresivnu, sjebanu! Jebo vas koronavirus! Znači, znanstvenik Đikić je rekao: trenirajte, jedite kvalitetno, spavajte i karajte! Vi ne radite ništa od toga. Zato ste u korona kurcu! Ma iskreno, ne pomaže vama ništa! Vama pomaže malj u glavu! Svi ste debili, 90 posto debila! Ajd bok!

monolog zagrebačkog policajca koji je objavio na društvenim mrežama, da bi potom bio udaljen s dužnosti

KAHLICA “Uber über alles”

Hvala na brizi, ali moj posao i moje financije ne pitaju puno za virus.

policijska službenica koja je nudila ljudima prijevoz iz Nove Gradiške za Zagreb, omogućujući kršenje pravila napuštanja mjesta prebivališta, Facebook

KAHLICA za tumačenje znakovnog jezika

Bog je progovorio i mi trebamo znati čitati znakove njegove. Govori nam on i u vjetru, i u svakom zadahu, ovdje pogotovo u našoj livanjskoj buri koja jučer i danas, evo, neprestano puše i čisti nam zrak. Bog poručuje, Bog govori! Samo mi i svi trebamo čitati njegove znakove. Trebamo to vidjeti. Mnogi će reći: ‘A to je slučajno potres!’ Bog, dakle, voli svoj narod. Dragi moj hrvatski narode, pa dignimo malo glavu gore! Neka nas Bog opomene, neka nam kaže što on misli! I nemojmo se predati ovome svijetu! Ovo sada sve što se događa, ne samo ovih dana, nego već godinama, gdje je čisti udar na Božje zapovijedi, na Božje zakone, i onda mi to moramo vidjeti i mi to moramo prepoznati. Ako ovo neki ljudi ne vide, baš to što su evo crkve pomenute, pa kakva nam je to nedjelja? Pogotovo Zagreb, glavni grad Hrvata, metropola! Katedrala, da u nedjelje nije bilo tih svetih misa s narodom! Pa šta ću ja sam ako govorim svetu misu? Pa u svoje vrijeme, nekada je to bilo i zabranjeno! Meni je samo žao, ovo što smo mi morali staviti na vrata da nema misa. Ne mogu ljudi davati dispenzu od Božjih zapovijedi. I nas nekada vjernici pitaju ljeti mogu li pokupiti sijeno, a ja sam znao takvima reći: ‘Ako se ne bojiš svetoga Ilije, da ti zdimi u plast, onda ti radi!’

fra Ćiro Lovrić o zagrebačkom potresu, Bujica, Z1

KAHLICA za istraživačko novinarstvo

A možda da je Crkva bila puna vjernika, možda Bog ne bi dopustio da se to dogodi?

pitanje Velimira Bujanca don Damiru Stojiću u kontekstu zabrane misa zbog koronevirusa koja je prethodila zagrebačkom potresu, Bujica, Z1

KAHLICA za heroje domovinskog vrata

Sjetimo se, prva stvar za kojom su posegnuli naši branitelji u ratu, bile su krunice oko vrata. I ja mislim da je ta krunica i ta molitva nas spasila, Božja intervencija u Domovinskom ratu!

don Damir Stojić, Bujica, Z1

KAHLICA za zveckanje oružjem

Malo mi fali sloboda i strah od virusa se nekako uvukao. No trebamo se boriti protiv tog straha, a naš duhovni život ne treba patit zbog toga! Dapače, on čak može i procvjetati. Trebamo se naučit imati kontinuitet u molitvi. Mislim da se jedna krunica dnevno u obitelji može izmoliti! Krunica, to je naše najjače oružje!

Blanka Vlašić o strahu od koronavirusa, Laudato TV

KAHLICA za christtrails

Predivan i snažan obred danas je u rano jutro obilježio Slovačku, a sve su zabilježile kamere slovačke televizije TA3. Peter Brodek, generalni vikar biskupije Nitra, ponio je ”platno natopljeno Isusovom krvlju” u zrakoplov kako bi njome s neba blagoslovio vjernike.

Dnevno.hr o slovačkom odgovoru na epidemiju koronavirusa

KAHLICA za pakleni šund

Ništa ne može zamijeniti život zamro od virusa koji doživljavamo kao opakog, nevidljivog, skrivenog, ćudljivog i nemilosrdnog Sotonu koji iz svog materijalno nepostojećeg stanja vlada svijetom. Protiv ratnog neprijatelja imaš oružje i mogućnost obrane, protiv jezičavog susjeda imaš vlastiti jezik, protiv besposlice imaš izbor poslodavaca, protiv gladi imaš pučke kuhinje, protiv golotinje imaš Caritas, protiv “humanih” bolesti imaš liječnike i lijekove, protiv dosade imaš izlete, zabavu, kino, kazalište, protiv nasilnog muža imaš slobodnu volju da od njega odeš, protiv koronavirusa nemaš ništa pouzdano. On je čista apstrakcija koja se hrani konkretnošću ljudskih sudbina, nezasitan dok ga ne ubiješ, neranjiv dok mu ne zabraniš pristup, nepozvan gost koji te lišava svih drugih gostiju… On je Antikrist, porod pakla, kojemu je sve ljudsko strano, sve osim ljudske slabosti. Čovječanstvo će ga sigurno pobijediti, ali prije toga morat će doživjeti vrhunac njegova trijumfa!

Milan Ivkošić, Večernji list

KAHLICA za građanski neposluh

Neće nas zaustaviti sve policije, slavit ćemo našeg Krista, to smo i prije! Ne bojte se, braćo draga, korone virusa, ne može nam nitko ništa, osim Isusa!

prepjev Thompsonovih “Čavoglava” u stihovima časne sestre Matije Pačar

CHAMPIONSHIT 2020 - trenutačni poredak

Pojedinačna konkurencija

1. Andrej Plenković - 42 2. Milan Bandić - 20 3. Vili Beroš - 19 4. Zoran Milanović - 16 5. Miroslav Škoro - 15

Ekipna konkurencija

1. Večernji list - 39 2. RTL - 34 3. N1 - 31 4. HTV - 28 5. Hrvatski tjednik - 27
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GREATEST SHITS. SMALLEST MINDS.Cirkus.hr logo
Uputstvo za upotrebu

Cirkus.hr je satirički magazin koji kroz parodiju, parafrazu, fotomontažu i druge humorističke postupke komentira političke i društvene anomalije.

Izvještaji objavljeni u rubrici Manež su fiktivni. Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima može biti slučajna ili namjerna, što ne umanjuje činjenicu da je sadržaj izmišljen, te se kao takav ne može koristiti kao vjerodostojan izvor informacija.

Izdavač: Mali prst d.o.o.