Inspektor 2.0: Nazovi Andriju M. radi umorstva!

Andrika Mikulić kao avatar "digitalnog asistenta Državnog inspektorata za pomoć u našoj zajedničkoj borbi protiv visokih stolova" na Whatsapp aplikaciji, photo by Freepik, fotomontaža by Cirkus.hr

Greatest Shits – tjedan 16/52

13.-19. travnja 2020.

SHIT OF THE WEEK
Ovdje se nije radilo o zatvaranju objekta iz razloga što se on bavio dostavom hrane, nego o tome što je netko postavio stol na javnoprometnu površinu i to nije smio!Andrija Mikulić

KAHLICA za obavljanje tuđih poslova

Želim se još jednom zahvaliti vama koji se još niste umorili, vidim isti broj mikrofona za stolom! Hvala vam što ste ustrajni, što ste s nama, jer bez vas ne možemo odraditi dio posla koji vi morate odraditi.

Milan Bandić u pozdravu novinarima

KAHLICA za izraz žaljenja i šaljenja

Za mene kad sam imao 19 godina, nije bilo opasno skočiti ni sa sedam, osam metara. K’o mačak bih se dočekao! Sad da skočim s tri metra, strg’o bih obje noge! Sve u svoje vrijeme. Ne karikiram, nego iluzorno opisujem situaciju.

Milan Bandić u izjavi za medije nakon što je smrtno stradao radnik na jednom od krovova potresom oštećenih zgrada

KAHLICA za neobičnog čovjeka

Teret krize moramo što ravnomjernije rasporediti. Ne možemo 10, 15 ili 20 posto linearno udariti svima. Ne može se svima skinuti 20 posto, ne može se onima koji imaju šest tisuća i onima od 19.000 kuna skinuti isto! Dijelit ćemo sudbine običnih ljudi!

Milan Bandić u izjavi za medije

KAHLICA za raskrinkavanje ratnih profitera

Zašto solidarni trebaju biti samo u javnim i državnim službama, a ne svi oni koji rade i dobivaju plaću, među kojima neki sada zarađuju puno više nego prije krize?

Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, RTL

KAHLICA za nesebično samožrtvovanje

Smanjite li plaće ljudima u javnom sektoru, nastradat će ljudi u privatnom sektoru.

Vilim Ribić, Nedjeljom u 2, HTV

KAHLICA za krvavu stolicu

Zašto me uvijek pitate o plaći kada je nekakva napetost u državi? Plaće su postale predmet manipulacije! Ja svoju plaću krvavo i pošteno zaradim, ali u dogovoru sa sindikatom plaću ne iznosimo jer nas se doživaljava kao neprijatelje.

Vilim Ribić, Nedjeljom u 2, HTV

KAHLICA za bucmasto možda

Gledajte, to su etikete! ‘Ajmo otvoriti malo tu raspravu koja postoji! Sada imate tu debatu, državni sektor ili privatni sektor. Ja mislim da to ne možemo gledati pojednostavljeno! Mi smo danas puno otporniji na krizu nego proteklih godina i to upravo zbog naših politika. Uvijek može biti racionalnije, ali ja ne volim ta etiketiranja o tim nekim uhljebima. To se malo uvriježilo kao svojevrsni sleng u raspravi, da je to samo po sebi datost. Ja sam siguran da ima situacija koje nisu dobre, koje treba sankcionirati, ali baš svima lijepiti jednu vrstu etikete i dati prednost onima koji bi gotovo da država i institucije ne postoje… Što bismo mi sada da nemamo sustav zdravstva, tko bi odgovorio na ovo da nemamo policiju, civilnu zaštitu, vojsku, vatrogasce? Sve su to službe koje moraju postojati, moramo naći balans između razumijevanja za ulogu države i bucmaste države koja je možda uzela previše.

Andrej Plenković o uhljebima, 1 na 1, HTV

KAHLICA za branitelja po službenoj dužnosti

Bio sam revoltiran načinom na koji su vas dočekali na početku mandata, počeli su vas rušiti odmah nakon Ukrajine! Nije bilo tjedna da se nisu otvarali slučajevi, da vas se nije rušilo! Unatoč tome, taj neki Plenković iz Bruxellesa, za kojeg su mislili da je dečko koji se snalazi samo po briselskim hodnicima, je nevjerojatno otporan, snalažljiv.

Romano Bolković u obraćanju gostu Andreju Plenkoviću, 1 na 1, HTV

KAHLICA za borbu protiv spolnih bolesti

Četrdeset tri milijuna kuna u proračunu zemlje poput Hrvatske doista su sitnica, ali kad se dadu nekoj bolnici i te kako su korisni za nabavu opreme i druge potrebe. Nije pak tako za Ranka Ostojića, koji je kao prvorazredni skandal napao toliku donaciju hrvatske Vlade mostarskoj bolnici, premda je Hrvatskoj ustavna obveza brinuti se o našim sunarodnjacima u BiH. Zapravo, boli kita Ostojića za Ustav, proračun i “rastrošnost” Vlade, samo mu je do toga da još jednom podgrije odbojnost prema Hercegovcima i drugim Hrvatima u BiH, i, naravno, HDZ-u.

Milan Ivkošić, Večernji list

KAHLICA za izvjesnu neizvjesnost

Mi otvoreno i na dnevnoj bazi komuniciramo svoje odluke i promišljanja. Trenutno je točno da većina mjera ističe 19.4. i da ćemo sigurno u tom smislu morati neke od njih ili većinu produžiti. Izvjesno je i to da se definitivno krećemo u smjeru faze u kojoj će doći do popuštanja.

Davor Božinović u izjavi za medije

KAHLICA za strategiju izbjegavanja zatvora

Mi smatramo da treba polako pripremati scenarije i za činjenicu da će se ovo sranje normalizirati.

Oleg Butković, RTL Danas

KAHLICA za porez na dodanu konkurenciju

Konkretno, to znači da kada kupite žvakaće gume od 5 kuna na kiosku – čak 1 kuna ide državi. Kada potrošite 5 kuna online, svih 5 kuna ode u neku drugu ekonomiju, a PDV nekoj drugoj državi dok tom stranom trgovcu ostane veći neto prihod. Takva neravnopravnost ugrožava tvrtke i zaposlene u trgovini u Hrvatskoj, a pogotovo u ovoj situaciji kada su domaće trgovine zatvorene, a inozemni online trgovci posluju bolje no ikada.

priopćenje HUP-a o zahtjevu da se oporezuje online trgovina jer nije fer da strani trgovci plaćaju PDV zemljama u kojima su registrirani

KAHLICA za visoki stol i tvrdu stolicu

Ovdje se, u ovom konkretnom slučaju, nije radilo o zatvaranju objekta iz razloga što se on bavio dostavom hrane, nego se radilo o tome što je netko postavio stol na javnoprometnu površinu i to nije smio! (…) Transparentan rad, edukativan rad, prevencija i edukacija prije svega! Tek na kraju mjera ako se mora! (…) Svaka terasa je propisana temeljem minimalnih uvjeta od strane Ureda za gospodarstvo koliko može imati stolova i stolica. I ovaj stol mora biti propisan, ako postoji u uvjetima! Ovdje se radilo da je netko iznio stol na javnoprometnu površinu, a vi znate za što služe javnoprometne površine!

Andrija Mikulić o izrečenoj kazni 30-dnevne zabrane rada japanskom restoranu Tekka jer je na mjestu gdje su kupci preuzimali hranu držao „visoki stol“

KAHLICA za dostavu hrane bez visokog stola

Vjernici su molili i pjevali. Oko 10.35 sati don Jozo je izišao u župno dvorište, a policajci su dopustili da mu priđe jedan po jedan vjernik da bi primili hostiju.

Tanja Gattin o održavanju svete mise u Sirobuji, Jutarnji list

SHITAC U PRAZNO
Kad bi mene kao ženu pitali, ja bih vam sigurno rekla da bih prvo otvorila frizeraj i nokte. Ali moram biti razumna i moramo slušati epidemiološku struku za to. Mislim da je još prerano, jako, jako teško! Ne mogu si zamisliti da me netko frizira, a da moramo imati distancu od dva metra. Nitko tako dugačke ruke nema! Nisam sigurna da bi se to dalo fizički izvesti!Maja Grba Bujević

KAHLICA „Uzmite i pijte od ovoga svi“

Ja samo tjeram ono što je istina i što je dobro. Ukinuti Božje mise, to su strašne stvari, to je gaženje naroda i dostojanstva. Jasno da će i dalje biti misa. To što radi nacionalni stožer, to je gaženje nas ljudi. A ovo što to biskupi prihvaćaju, to je još strašnije. Neka me ubiju i neka se napiju moje krvi ako su žedni, ja stojim iza istine, na strani dobra, i uz svijet i uz Boga.

don Josip Delaš, 24sata

KAHLICA za ignoriranje Zakona o Bačvicama

Ono što smo radili tih dana i danas, službenike smo stavili na ulaz u dvorište crkve. Građane smo obavijestili da ne mogu prisustvovati. Danas je petnaestak građana ostalo. S nama je bio inspektor, on je utvrdio da su građani na dovoljnoj udaljenosti, jedan metar jedan od drugoga. Mnogi se pitaju zašto drugačije ne postupamo. Zato jer ne možemo, to je propisano zakonom!

Marko Serdarević, zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske, o intervencijama na ilegalnoj misi don Josipa Delaša u Sirobuji

KAHLICA za povratak Mesije

Don Josip Delaš je svećenik kojeg bi svaki grad poželio. Nemate pojma koju je on žrtvu podnio da bi sagradio crkvu na Sirobuji iz ničega, ali doslovno ničega. Živio je godinama u kontejneru! Da, dobro ste čuli, u kontejneru i svako je ljeto išao na bauštelu u Njemačku raditi kako bi zaradio novce za gradnju Crkve. U 23 godine, nikada nije uzeo niti jedne lipe pri blagoslovu obitelji niti je ikada tražio ikakvu financijsku pomoć. Svećenik je to koji je pravi primjer Isusa Krista. Kako je Isus istjerao prodavače iz Jeruzalemskog hrama, tako je i don Josip imao pravo istjerati prodavače senzacija i laži iz Božjeg hrama.

svjedočanstvo neimenovanog župljanina iz Sirobuje, Dnevno.hr

KAHLICA za Da Vincijev ASCII kod

U crkve za Uskrs NE SMIJEMO, ali zato u kućne pritvore s Billom Gatesom III i Coronom MORAMO. Kamo brodiš Bergolio? If you take all the letters in Bill Gates III and then convert them into ASCII code and then add up all the numbers, you will get 666, which is the number of the BEAST.

Srećko Sladoljev, bivši šef Imunološkog zavoda, Facebook

KAHLICA za posljednju večeru

Sv. liturgija povodom Cvjetnice 12. travnja bila je prva u našoj novoj crkvi u Domjanićevoj br. 5 i sve sljedeće dane bila je otvorena za sve koje imaju potrebu moliti za sebe ili svoje bližnje, kao što smo to i najavili u našem članku pod naslovom ‘Sveta otajstva ne mogu biti prenositelji infekcije ili bilo koje bolesti, već su lijek za dušu i tijelo’. Pozivamo sve kršćane na sudjelovanje u našoj liturgiji – naša je Crkva jedina pravoslavna crkva u Zagrebu koja će održati uskrsnu Sv. liturgiju i zadnja je šansa za sve one kršćane (pravoslavce i katolike) koje bi htjeli sudjelovati u uskrsnoj liturgiji ali zbog nastale situacije to nisu mogli učiniti.

iz priopćenja Hrvatske pravoslavne crkve o pozivu na liturgijsko slavlje Uskrsa u doba korone

KAHLICA za mislo slavlje

Taj dan sam stajao ispred Kauflanda u redu negdje oko pola sata, možda i više, te sam bio cijelo vrijeme zaokupljen nekim svojim mislima. Na ulasku u trgovinu stoji sredstvo za dezinfekciju i meni je to djelovalo kao sveta voda na ulasku u crkvu te sam se, smočivši ruke, nekontrolirano prekrižio. Da li je to bilo nekakva nostalgija za crkvom i odlaskom na misu, da li je je to bila nekakva Božja volja ili nekakav znak, to prosudite sami.

Damir Jakšić, nezavisni član Gradskog vijeća Grada Vinkovaca, koji je na ulazu u trgovinu upotrijebio sredstvo za dezinfekciju kao blagoslovljenu vodu u crkvi i prekrižio se, što je snimila nadzorna kamera, Facebook

KAHLICA za informativnu TV misiju

Znamo onog tko sigurno zna, a to je jedini gazda koji se zove dragi Bog. A ono što mi znamo… On je nama dao talente, darove, i rekao ‘izvolite odraditi, a ja imam svoj plan’. Dakle, mi smo odradili i odrađujemo, a onda upiremo svoj pogled prema njemu i molimo ga, kao njega, a onda i blaženika, našega Alojzija Stepinca, da nam budu na pomoć.

monsinjor Ivan Hren o tome znamo li kada će se ukloniti sjeverni toranj u potresu oštećene zagrebačke katedrale, Dnevnik Nove TV

KAHLICA za informativnu TV misiju (2)

Znanje, sposobnost, sreća, a i pomoć s neba, bit će im svakako potrebna u ovom rijetko viđenom zahvatu.

reporter Ivan Čorkalo o radnicima koji će ukloniti vrh tornja zagrebačke katedrale, Dnevnik Nove TV

KAHLICA za informativnu TV misiju (3)

Dopustite mi da prije svega zahvalim dragom Bogu, Majci Božjoj koja je zaštitnica naše katedrale, blaženom Alojziju Stepincu, da je ova izrazito složena operacija uspjela!

Borna Puškarić, pročelnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije, RTL Danas

KAHLICA za respiratorne simptome

Bilo je to stvarno virtuozno izvedeno, s vještinom, koncentracijom i stručnim znanjem koje nas je sve zadivilo i, s obzirom da smo svi ostali bez daha, želimo evo čestitati na tom iznimnom pothvatu!

Davor Božinović na press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite, o uklanjanju vrha tornja katedrale

KAHLICA za neodustajanje od privremenog nereda

Kolinda Grabar Kitarović odustala je od reprezentativnog prostora za primanje stranih i drugih gostiju, uostalom trenutačne okolnosti to niti ne dozvoljavaju. Radi od kuće i bavi se, među ostalim, pripremama za razne konferencije – i to sada radi online. Za to će biti dovoljno održavanje web stranice i društvenih mreža te riješiti pitanje službene korespondencije koja se mora zaprimati i evidentirati na jednom mjestu kako bi nastavila mnoge uspostavljene kontakte u svijetu i nastavila raditi na dobrobit Hrvatske.

izvor blizak Kolindi Grabar-Kitarović o njezinu odustajanju od ureda bivše predsjednice, N1

Ne znam tko i zašto plasira takve priče. Mislite li da u uvjetima epidemije treba uopće razgovarati o tome? S Vladom sam razgovarala o uredu, odnosno o dvije i pol prostorije u Visokoj ulici, no kako je ta zgrada teško oštećena u potresu, s vremenom će trebati razmisliti o nekom drugom rješenju. Naravno, ne dolazi u obzir da država za to plaća skupi najam. No, ne pada mi na pamet da u ovoj krizi premijera zamaram tim pitanjem.

Kolinda Grabar-Kitarović, Večernji list

Ne želim državi raditi dodatne troškove jer Vlada u ovoj velikoj krizi ima hitnijih problema, iako još nisam razgovarala s premijerom Plenkovićem, namjeravam mu reći da odustajem od ureda. Sad radim od kuće i važne su mi samo službene komunikacije e-mailom kako bih mogla održavati svoje kontakte i raditi na svojim projektima na dobrobit Hrvatske. U konačnici, kada se situacija smiri mogu sama unajmiti prostor u kojem će biti moj ured jer od rada za Hrvatsku ne odustajem. Ali u ovim kriznim vremenima, a mislim da ćemo u devetom mjesecu osjetiti veliku gospodarsku krizu, ne želim biti na trošak državi.

Kolinda Grabar-Kitarović, N1

KAHLICA za inovativan koncept koji još treba razraditi

Šalili smo se neki dan u Vladi da bi naš novi logo za hrvatski turizam mogao biti „corona free“ turizam, a sve to u kontekstu ovih napisa u novinama da se za ljeto pripremaju nekakvi veći avioni sa stranim turistima koji bi došli testirani na hrvatsku obalu. Osobno vjerujem i nadam se da ova ugroza neće trajati toliko dugo. Međutim, ukoliko i potraje, potrebno je naći te aktivnosti gospodarske, koje su od bitne važnosti, i staviti ih u neki epidemiološki okvir. Dakle, omogućiti njihovo odvijanje na adekvatan način. Recimo, hoteli su sjajni upravo za tu namjeru! Zašto? Zato jer imaju sobe sa kupaonama, koje su odvojene. Može se vršiti i dostava hrane u te sobe! I nije to loš koncept za nekakva razmišljanja!

Vili Beroš, RTL Direkt

KAHLICA za trijumf razumnosti

Kad bi mene kao ženu pitali, ja bih vam sigurno rekla da bih prvo otvorila frizeraj i nokte. Ali moram biti razumna i moramo slušati epidemiološku struku za to. Mislim da je još prerano, jako, jako teško! Ne mogu si zamisliti da me netko frizira, a da moramo imati distancu od dva metra. Nitko tako dugačke ruke nema! Nisam sigurna da bi se to dalo fizički izvesti!

Maja Grba Bujević, načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, o mogućem otvaranju frizerskih salona, RTL Danas

SHITAC U JOŠ PRAZNIJE
Bilo je potrebno da ministar Beroš dođe u službeni posjet Krapinsko-zagorskoj županiji pa da u proteklih 24 sata, od 37 testiranih, nemamo nijednog zaraženog!župan Željko Kolar

KAHLICA „Gospodin Savršeni“

Danas imamo 50 novooboljelih. To je brojka koja je savršena i da nam je netko rekao prije mjesec dana da ćemo imati takve brojeve, vjerujem da bi svi bili presretni!

Vili Beroš, Dnevnik Nove TV

KAHLICA „Moj diler Vili“

Od prvoga dana krize, od jutra do mraka predan je poslu kojega obavlja na način koji izaziva divljenje. Obilazi poprišta borbe s koronom, daje izjave i intervjue medijima. Poštuje Hipokratovu prisegu. Od njega biste kupili polovni auto.

Boris Rašeta o Viliju Berošu, Express

KAHLICA za ulijevanje uvjerenja

Ovo su sličice iz obiteljskih albuma Vilija Beroša, Alemke Markotić, Krunoslava Capaka i Davora Božinovića. To su snimke radosnih djetinjstava i mladosti, pogodne za ilustraciju znamenitog Tolstojeva citata koji kaže da su sve sretne obitelji nalik jedna na drugu. U vremenima velikih iskušenja koje nam je donijela epidemija, ovih četvoro ljudi imaju, kao neka obitelj, još jednu zajedničku crtu. Ulijevaju povjerenje.

Boris Rašeta, Express

KAHLICA za isticanje važnije dimenzije problema

Postupci ravnatelja koji proizvoljno i pogrešno tumače ovu uputu Ministarstva zdravstva i tako smanjuju plaće liječnika u vrijeme borbe s epidemijom, ne samo da su neshvatljivi i nedopustivi, nego ti ravnatelji izravno narušavaju autoritet ministra zdravstva Vilija Beroša.

Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore, u priopćenju za medije

KAHLICA za napore u suzbijanju epidemije

Bilo je potrebno da ministar Beroš dođe u službeni posjet Krapinsko-zagorskoj županiji pa da u proteklih 24 sata, od 37 testiranih, nemamo nijednog zaraženog!

Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, koja inače ima najviše zaraženih prema broju stanovnika, u izjavi za medije

KAHLICA za analizu važnosti važnijih poslova

Je li stvarno važnije da ministar Beroš, za kojega kažemo da čovjek leti po Hrvatskoj, od problema do problema, i sve promptno rješava, treba ovdje sjediti i slušati naša nadmudrivanja o paragrafima, o pojmovima, ili bi bilo puno važnije da čovjek radi onaj posao koji je ovoga trenutka puno važniji?

Branko Hrg u Saboru, u zaštitu ministra Vilija Beroša na kritike izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti

KAHLICA za povratak u budućnost

Ovaj se prijedlog zakona odnosi na pravne situacije koje su u tijeku, koje traju, i primjenjuje se na zatečene odnose koji se nastavljaju u budućnosti, te stoga retroaktivnosti nema!

Vili Beroš u Saboru o tome zašto se izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti legitimira djelovanje stožera u ranijem razdoblju

KAHLICA za davanje prednosti nazadnim mogućnostima

Ako zakonske izmjene ne prođu, imamo sada i neke naprednije, rezervne mogućnosti.

Krunoslav Capak o mjerama nadzora mobitela, Jutarnji list

KAHLICA za mortal kombat

Većina ih umire sa virusom, a ne od virusa!

Vili Beroš u Saboru, 15.4.2020.

Ako osoba ima leukemiju, a zatim dobije Covid-19 i premine, osoba je umrla od koronavirusa, a leukemija je u tome pomogla.

Alemka Markotić, Nedjeljom u 2, HTV, 5.4.2020.

KAHLICA za kolegij o terorističkim ćelijama

Relevantni svjetski znanstvenici su pokazali analizom da bi to trebao biti virus iz prirode. Priroda je najveći bioterorist, to stalno govorim svojim studentima.

Alemka Markotić o porijeklu koronavirusa, Novi dan, N1

KAHLICA za fleksibilnu percepciju

Europska pučka stranka je obitelj kršćanskih demokratskih stranaka. Hrvatska u Europskoj uniji je trenutno neutralna, mi smo posrednik. Nama je u interesu jedinstvo Europske unije, nama je svaka zemlja članica važna. Mi ne možemo upirati prstom u određenu zemlju! To je stvar percepcije, ja ne znam! Mi smo vidjeli na raznim našim forumima, vijećima, neke zemlje o tome govore, a druge ne! Dakle, postoje različiti pristupi! Pa dopustimo da neke druge zemlje to i drugačije gledaju!

Gordan Grlić Radman o mađarskoj demokraciji, žrtvovanoj u doba koronakrize, N1

KAHLICA za otpis stanovništva

Dalje ćemo pokušavati proširiti Civilnu zaštitu. Inzistirat ćemo i dalje na uvođenju obveznog vojnog roka jer je ovo pokazalo da su nam ključni klinci od 18 do 30 godina. Vojni rok na četiri mjeseca, po švicarskom modelu, isto za žene i muškarce, jer ovo je mala nacija s malo ljudi, i to je jedino rješenje da u kriznim situacijama možemo reagirati na adekvatan način. Zahvaljujem Civilnoj zaštiti koja je prva dva dana bila 6.500 ljudi, zajedno s drugim službama Grada Zagreba koje su trčale na sve strane, a mogli ste vidjet da su to malo stariji ljudi. E vrijeme je da dođe nova generacija!

Pavle Kalinić u izjavi za medije

KAHLICA #ostanidoma

Sada svi, zajedno s oporbom, trebamo tući u jedan čavao, kao što smo u Domovinskom ratu. Trebamo staviti glave na kup i pomoći jedni drugima, jer na onaj svijet nitko od nas neće odnijeti ništa. (…) Privatno sam poslao poruku predsjedniku Vlade da mogu pomoći. Osjećam se još mlado i zdravo, imam tek šezdeset treću godinu i mislim da mogu pridonijeti. Imam iskustvo iz rata, kao i iz posla s građevinom, mogu raditi na stroju, pomoći čistiti ili bilo što drugo. Žao mi je što nas se nije uključilo da pomognemo.

Ljubo Ćesić Rojs, Jutarnji list

CHAMPIONSHIT 2020 - trenutačni poredak

Pojedinačna konkurencija

1. Andrej Plenković - 47 2. Milan Bandić - 29 3. Vili Beroš - 25 4. Zoran Milanović - 18 5. Kolinda Grabar-Kitarović - 16

Ekipna konkurencija

1. RTL - 46 2. N1 - 43 3. Večernji list - 41 4. HTV - 39 5. Hrvatski tjednik - 27
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GREATEST SHITS. SMALLEST MINDS.Cirkus.hr logo
Uputstvo za upotrebu

Cirkus.hr je satirički magazin koji kroz parodiju, parafrazu, fotomontažu i druge humorističke postupke komentira političke i društvene anomalije.

Izvještaji objavljeni u rubrici Manež su fiktivni. Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima može biti slučajna ili namjerna, što ne umanjuje činjenicu da je sadržaj izmišljen, te se kao takav ne može koristiti kao vjerodostojan izvor informacija.

Izdavač: Mali prst d.o.o.