Home » cirkuska srijeda, Featured

Životinjska obitelj Circusa Rosaire

CircusRosaireCirkuska srijeda #21: Circus Rosaire
Klub Judino drvo, Kopilica 24, Split
Konferencijska dvorana Pogona – Kneza Mislava 11, Zagreb
Srijeda, 13.5.2015., 21:00
Trajanje: 93 min.
Ulaz besplatan.

Projekt ostvaren u suradnji:
Mala performerska scena – CIC
Pozitivna sila – Room 100

 

 

Projekt ostvaren uz podršku:
Grad Split
Judino drvo
Pogon 

„Circus Rosaire“ je dokumentarni film o slavnoj cirkuskoj obitelji u potrazi za načinima da se suoči s odumiranjem tradicionalnog cirkuskog života kakav vole, kakav jedino i poznaju.

Kroz devet generacija obitelj Rosaire zabavljala je publiku diljem svijeta legendarnim životinjskim točkama te stvorila jedinstvenu reputaciju odnosom poštovanja i pažnje u načinu na koji dresiraju divlje životinje i nastupaju s njima. Članovi obitelji već generacijama pokazuju specifičan talent za komunikaciju sa životinjama te se diče time da nikada nisu pribjegli nasilnim metodama prilikom dresura.

Cirkuska srijedaKorijeni obitelji Rosaire nerazmrsivo su vezani za cirkus; ponose se nasljeđem predaka koji su bili dvorski zabavljači i akrobati, putovali diljem Europe, no postaje im bolno jasno da nekadašnji način života postaje neodrživim u suvremenom svijetu. Publika se radikalno smanjuje dok se zabrinutost za dobrobit životinja povećava, posla je s tradicionalnim cirkusom sve manje, a nomadski način života također pokazuje svoje negativne posljedice. Kada obitelj naglo zadese čak dvije tragedije, odlučuju se za ono što nisu uspjeli napraviti u više od pedeset godina – napustiti putujući način života i rada te stvoriti obiteljski cirkus na svome imanju u Floridi.

Redateljica filma Robyn Bliley osvojila je tri nagrade žirija i dvije nagrade publike za najbolji dokumentarni film na različitim filmskim festivalima diljem SAD-a.

Ulaz na Cirkusku srijedu tradicionalno je besplatan, kao i kokice, a najsretnije posjetitelje očekuju i nagrade iznenađenja!

Circus Rosaire (2007.)
Režija: Robyn Bliley
Produkcija: Robyn Bliley, Sheila Segerson, Chad Wilson
Glazba: Jimmy Segerson
Montaža:  Monique Zavistovski
Zvuk: Adam Parrish King

Ostavite komentar!

Dodajte svoj komentar niže, ili trackback s vlastite stranice. Također možete pratiti Comments Feed putem RSS-a.

Budite dobri. Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama.

Možete koristiti sljedeće tagove:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ova stranica podržava korištenje Gravatara. Ukoliko želite vlastitog globalno prepoznatljivog avatara, registrirajte se na Gravatar.

Slika s kodom
*