Home » predstave

Angela Wand // Wounded Animals

angela_wand_wounded_animalsAngela Wand (Švedska):
Wounded Animals / Ranjene životinje

Scena Travno, Božidara Magovca 17 (Mamutica), Zagreb
Petak, 18.11.12016., 20:00
Trajanje: 70 min.
Cijena ulaznica: 60 kn
Prodaja ulaznica: ulaznice.hr

Gostovanje ostvareno u suradnji:
Mala performerska scena
Kulturni centar Travno

Gostovanje ostvareno uz potporu:
Grad Zagreb
Ministarstvo kulture RH

Turistička zajednica Grada Zagreba

www.angelawand.com/wounded-animals

„Predstava koja brzo ljušti svoje blještavo pakiranje uz pomoć humora i iskrenosti, te otkriva nedostatke Angele Wand kao ljudskog bića. Ova brza izvedba eksplozija je energije i hrana za misli, koja ostavlja njezinu publiku i zapanjenom i oduševljenom. (Jenny Staaf, Nordsverige)

Solistička predstava „Wounded Animals“ (eng. ranjene životinje) razotkriva autoričinu istinu o tome koliko je loša kao ljudsko biće. S poniznošću svoje autobiografske ispovijedi Angela Wand dotiče tabu i politički nekorektno da bi isporučila brutalnu tragediju svojih pogrešaka.

angela-wand2Spajajući komediju, cirkus, rolanje, pričanje priča, fantastičnost i iskrenost, umjetnica kreira one-woman show odvodeći publiku na vlakić smrti koji nije samo zabavan, već potencijalno i dirljiv.

Od Angeline prve ispovijedi u hladnoj kalifornijskoj crkvi do ove zadnje na pozornici Scene Travno, intenzivno iskren striptiz obnažit će svakodnevne tragične dileme kod barijera kao što su rasa, rod, nacionalnost, religija ili dob. Američka imigrantica u Švedskoj otkrit će i zašto je uginuo njezin pas Ingo.

Angela Wand ne skida se sa svjetskih pozornica već više od dva desetljeća. U Švedsku se preselila zbog klaunske ljubavi, a otad je surađivala s brojnim skupinama, kao što su Cirkus CirköraBurnt Out PunksRuby Rose Productions, Clowns Without Borders… Godine 2010. bila je suvoditeljica Red Room Cabareta na Festivalu novog cirkusa, a festival je i jedan od koproducenata njezine prve samostalne predstave „Wounded Animals“.

Redatelja Stephena Rappaporta upoznala je na njegovoj radionici „Intuicija na djelu“. Zajedno su glumili glavne uloge u predstavi Satans Demokrati“ (režija Py Huss-Wallin Jimmy Meurling). S bazom u Stockholmu, Angela nastavlja stvarati rubno, feminističko cirkusko kazalište.

Napomena: Predstava se izvodi na engleskom jeziku bez prijevoda.

Dobna preporuka: 15 +
Jezik: engleski i nešto švedskoga, bez prijevoda

Koncept i izvedba: Angela Wand
Režija: Stephen Rappaport
Koprodukcija: Festival novog cirkusa
Rezidencijalna podrška: Mediteranski plesni centar – Svetvinčenat
Podrška: Subtopia, The Swedish Arts Council, Riksteatern, The Swedish Arts Grants Committee

Ostavite komentar!

Dodajte svoj komentar niže, ili trackback s vlastite stranice. Također možete pratiti Comments Feed putem RSS-a.

Budite dobri. Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama.

Možete koristiti sljedeće tagove:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ova stranica podržava korištenje Gravatara. Ukoliko želite vlastitog globalno prepoznatljivog avatara, registrirajte se na Gravatar.

*