Home » Featured

Produkcijski inkubator daje i do 100 tisuća kuna po projektu

egg_2Festival novog cirkusa raspisuje natječaj za domaće predstave suvremenog cirkusa koje bi trebale nastati tijekom 2015./2016. godine te imati svoju premijeru u sklopu Festivala novog cirkusa 2016. (jesen 2016.). Nakon ograničenih produkcijskih potpora u prvom festivalskom desetljeću, ideja jedanaestog izdanja jest značajnije poduprijeti upravo domaću produkciju kroz program Produkcijskog inkubatora.

Prijedlozi projekata podržat će se novčanim iznosima od maksimalnih 50 tisuća kuna po projektu u 2015. godini i maksimalnih 50 tisuća kuna u 2016. godini (ukupno maksimalnih 100 tisuća kuna po projektu). Dodijeljena svota mora biti samo dio planiranog budžeta, a prijavitelji su dužni pronaći dodatne izvore financiranja.

Potpora Festivala novog cirkusa ne može prijeći 50 posto ukupno potrebnih sredstava za realizaciju produkcije. U slučaju neosiguravanja ostatka potrebitih sredstava, i udio troškova Festivala novog cirkusa će se korigirati ili u potpunosti anulirati u slučaju da ostvarenje produkcije nije izgledno.

Osim novčane potpore, festival će osigurati i mentorsku/savjetodavnu potporu u vođenju projekta, od razdoblja proba, omogućavanja produkcijskih potreba, do dogovaranja premijerne izvedbe s kazalištem, njezine promocije i dokumentiranja. Produkcijski inkubator predviđa autonomiju i odgovornost skupina i solista u poduzimanju i provođenju svih ovih koraka, gdje će festival služiti tek kao savjetodavni kišobran za moguće poteškoće u procesu.

Festivalska potpora ne može se trošiti na naknade za rad angažiranih osoba, dok su svi drugi troškovi produkcije dopušteni.

Uspješni prijavitelji zadržat će prihode od izvedbi predstave, prema koprodukcijskom modelu ugovora s festivalom.

Rok prijave za natječaj je 1. rujna 2014., a zainteresirani dokumentaciju za prijavu mogu zatražiti na [email protected].

Ostavite komentar!

Dodajte svoj komentar niže, ili trackback s vlastite stranice. Također možete pratiti Comments Feed putem RSS-a.

Budite dobri. Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama.

Možete koristiti sljedeće tagove:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ova stranica podržava korištenje Gravatara. Ukoliko želite vlastitog globalno prepoznatljivog avatara, registrirajte se na Gravatar.

Slika s kodom
*