Home » Featured, međunarodni projekti

Priprema novih hrvatsko-australskih suradnji

Ravnatelj Festivala novog cirkusa Ivan Kralj od 6. do 18. ožujka bio je na službenom putu u Australiji, kao gost festivala Adelaide Fringe, The Garden of Unearthly Delights i ACAPTA-e, krovne australske organizacije za cirkus i fizičko kazalište. Kralj je odabran kao jedan od sudionika Fringeova programa Honey Pot, koji ugošćuje programatore festivala i kazališta iz cijelog svijeta, a troškove puta sufinancirala je i zaklada Kultura nova kroz svoj Pilot program podrške.

Suradnja australskih umjetnika i Male performerske scene postoji već godinama, što kroz gostovanje u programu Festivala novog cirkusa (npr. Acrobat ili Tom Oskar), što kroz suradnju u posebnim programima kao što je kabaretski projekt Red Room (Betty Brawn, English Gents, Empress Stah…). Posjet Adelaide Fringeu, kao drugom najvećem svjetskom fringe festivalu (odmah nakon Edinburgha), te njegovom posebnom programskom odjeljku Garden of Unearthly Delights, omogućio je stupanje u kontakt s mnogim novim australskim umjetnicima koje ćemo sljedećih godina sigurno gledati kako na europskom kontinentu, tako i u Hrvatskoj.

Kao jedna od najuspješnijih domaćih organizacija u programu Kultura Europske komisije, Mala performerska scena s engleskim partnerom Crying Out Loud priprema i novi projekt suradnje s tzv. Trećim zemljama, ovdje konkretno Australijom, te je boravak u Adelaideu i Melbourneu bio iznimno koristan i za sastanke s nekim od ključnih tamošnjih aktera razvoja cirkuske scene i potencijalnim partnerima novog projekta.

Ostavite komentar!

Dodajte svoj komentar niže, ili trackback s vlastite stranice. Također možete pratiti Comments Feed putem RSS-a.

Budite dobri. Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama.

Možete koristiti sljedeće tagove:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ova stranica podržava korištenje Gravatara. Ukoliko želite vlastitog globalno prepoznatljivog avatara, registrirajte se na Gravatar.

Slika s kodom
*