Home » predstave

Cridacompany // Mama/Papa carnaval

mamapapacarnivalCridacompany (Francuska): Mama/Papa carnaval
MEĐUNARODNA PREMIJERA
Scena Travno, Božidara Magovca 17 (Mamutica), Zagreb
Nedjelja, 20.11.2016., 20:00
Trajanje: 60 min.
Cijena ulaznice: 70 kn
Prodaja ulaznica: ulaznice.hr

Gostovanje ostvareno u suradnji:
Mala performerska scena
Kulturni centar Travno

Gostovanje ostvareno uz podršku:
Grad Zagreb
Ministarstvo kulture RH
Turistička zajednica Grada Zagreba
Francuski institut

www.cridacompany.org

„Njihovo tijelo, njihovi glasovi, njihove geste, podjednako iskazuju ljepotu i grotesku. Sama njihova prisutnost provocira smijeh, a onda i znatiželju da ih upoznamo bolje. Tko su oni? Što smo mi?“ (Dominique Duthuit)

Malo skupina vrišti „Karneval“ kao Cridacompany. Uvijek možete računati na to da će, s vragolastim užitkom, skrnaviti konvencije. Ipak, čak i ovi utjelovitelji Beckettova apsurdnog ludila bili su iznenađeni kad su nabasali na Karneval u Dunkerqueu, jedan od najbučnijih i najneobičnijih francuskih karnevala: „Otkrili smo rituale koji uključuju velike osobne rizike, bilo je to halucinantno iskustvo!“

mamapapacarnival2Cridin karneval priziva apsurdne, nekonvencionalne i burleskne registre. Demaskirani, prepuštaju se promašajima, neuspjesima i nesavršenostima. U svoj smiješnosti glavom im prolaze hirovi od najdirljivijih do najnasilnijih. Četiri lirsko brutalna i brutalno lirska klauna, bez crvenog nosa ili tradicionalnog kostima, četiri pjesme na nogama, kako bi rekao François Cervantès, pozivaju da na njihovu karnevalu ugledamo tračak svoje istine.

Kao i svako drugo Cridino putovanje, i ovaj je projekt predstavljao skok u nepoznato. Dva muškarca i dvije žene razvijali su svoje duete odvojeno, što je kulminiralo u neobičnom šoku susreta. Osnivači skupine odabrali su u ovaj nesvakidašnji kreativni proces pozvati Martu Torrents (hrvatskoj publici poznatu iz nikad prežaljenog dueta Fet a Ma koji je svoju predstavu „Cru“ izveo nažalost posljednji put upravo na Festivalu novog cirkusa 2014.), te Claudia Stellata (također poznatog s festivalskog izdanja posvećenog novoj magiji iz 2012., kad je nastupio s hvaljenom predstavom „L’Autre“). Izabrali su partnere s kojima dijele sklonost neuobičajenim likovima i situacijama, a kao dodatni način žongliranja identitetima odabrali su crossdressing. Dopustili su bizarnim situacijama da se mrijeste, kao na pravom karnevalu!

Cridacompany je francusko-katalonska skupina sa sjedištem u Toulouseu. Jur Domingo Escofet i Julien Vittecoq osnovali su je 2006. godine, nakon što su se upoznali na školovanju u tamošnjem centru za cirkuske umjetnosti Lido. Njihove su izvedbe snažne i začudne, s inovativnim novim jezikom između cirkusa, plesa i glazbe. Cridacompany pridružena je CIRCi, francuskom nacionalnom centru za cirkuske umjetnosti u Auchu.

Dobna preporuka: 9 +
Jezik: engleski, bez prijevoda

Kreacija i izvedba: Jur Domingo & Marta Torrents, Claudio Stellato & Julien Vittecoq
Režija: Julien Vittecoq
Vanjski savjetnik: Henri Devier
Oblikovanje svjetla: Eric Fassa, Martin Barré
Oblikovanje zvuka: Julien Bordais
Produkcija: Cridacompany – Flore Vitel, Laurent Ballay
Koprodukcija: L’Agora, Pole National des Arts du Cirque de Boulazac-Aquitaine; CIRCa, Pôle National des arts du Cirque – Auch; Gers, Midi-Pyrénées; La Villette, Pariz; La Brèche, Pôle National des Arts du Cirque de Basse-Normandie – Cherbourg Octeville; La Verrerie d’Alès, Pôle National Cirque Languedoc Roussillon; La Cascade, Maison des Arts du clown et du Cirque; MA scène nationale – pays de Montbéliard; Mix’Art Myrys, Toulouse
Premijera: 2016.

Ostavite komentar!

Dodajte svoj komentar niže, ili trackback s vlastite stranice. Također možete pratiti Comments Feed putem RSS-a.

Budite dobri. Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama.

Možete koristiti sljedeće tagove:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ova stranica podržava korištenje Gravatara. Ukoliko želite vlastitog globalno prepoznatljivog avatara, registrirajte se na Gravatar.

Slika s kodom
*