Home » radionice & predavanja

Kurt Demey: radionica mentalističkih tehnika

Kulturno informativni centar, Preradovićeva 5

Srijeda, 24.10.2012., 16:00-18:00
Kotizacija: 150 kuna

Radionički program ostvaren u suradnji s:
Kulturno informativnim centrom

Radionica je namijenjena umjetnicima koji mentalizam vide kao jednu od mogućnosti obogaćivanja svoje izvedbene prakse.

Mentalizam je skup vještina čije izvođenje pred publikom odaje dojam nadnaravnih moći čitanja misli ili drugih parapsiholoških fenomena. Kurt Demey nastoji koristiti tehnike iz svijeta iluzije i mentalizma kao umjetničku paletu. Pri tom se uvijek postavljaju pitanja vezana uz ono u što vjerujemo ili u što želimo vjerovati, o postojanju slučajnosti ili njezinu izostanku. Produkcije, instalacije i performansi govore poetične priče gdje se izlaže naša čežnja za temeljnim značenjima stvari.

Ovo nije radionica na kojoj želite tek doznati „tajnu trika“, ovo je radionica prvenstveno namijenjena onim umjetnicima koji mentalizmom na ovaj ili onaj način žele obogatiti svoj postojeći izvedbeni vokabular. Kurt Demey podučit će polaznike osnovama mentalizma i mogućim upotrebama. Sudionici radionice radit će u malim skupinama kako bi naučene tehnike iskoristili za umjetnički performans.

Belgijanac Kurt Demey magistrirao je na području vizualnih umjetnosti. Nakon toga studirao je cirkusku umjetnost, mimu i kazalište u javnom prostoru. Znatiželja za mentalizmom dovela ga je do masterclassova i konvencija diljem svijeta. U posljednje je vrijeme aktivni mentalist i sam pridonosi ovoj izvedbenoj umjetnosti s nekoliko kreacija. Predstave poput „Rogati čovjek“, „Grad koji diše“ ili „U zraku“, u kojima se mentalizam koristi kao umjetnički alat, gostovale su na međunarodnim adresama. Kurt Demey radi i kao savjetnik za nekoliko belgijskih mentalista.

http://www.rodeboom.be

 

Ostavite komentar!

Dodajte svoj komentar niže, ili trackback s vlastite stranice. Također možete pratiti Comments Feed putem RSS-a.

Budite dobri. Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama.

Možete koristiti sljedeće tagove:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ova stranica podržava korištenje Gravatara. Ukoliko želite vlastitog globalno prepoznatljivog avatara, registrirajte se na Gravatar.

Slika s kodom
*