Home » predstave

L’Estock Fish // Kuliss

Lana_PaicL’Estock Fish (Francuska/Hrvatska): Kuliss
Scena Travno, Božidara Magovca 17 (Mamutica), Zagreb
Utorak i srijeda, 15.-16.11.2016., 20:00
Trajanje: 50 min.
Cijena ulaznica: 40 kn
Prodaja ulaznica:
15.11.2016. ulaznice.hr
16.11.2016. ulaznice.hr

Gostovanje ostvareno u suradnji:
Mala performerska scena
Kulturni centar Travno 

Gostovanje ostvareno uz potporu:
Grad Zagreb
Ministarstvo kulture RH
Turistička zajednica Grada Zagreba
Francuski institut

www.estockfish.com/spectacles/kuliss.html

Samoća je prazno polje u kojemu je sve moguće pa tako i ludilo, samo da se praznina što prije popuni. Otvaraju se vrata našeg unutarnjeg svijeta – igre bez pravila, kazalište bez publike, beskorisni rituali čija je jedina funkcija držati se za samu egzistenciju.

Lana_Paic3Ovo je Magdin univerzum – prašnjavi prostor u kojemu ona šije, popravlja, izrađuje. Jedne olujne večeri stvori Hektora, lutka koji će joj postati savršeni ljubavnik, zamijeniti sve ono što u životu nije imala, koji će je slušati, promatrati, voljeti.

Predstava „Kuliss“ odgovara na fundamentalnu, nerazdvojivu karakteristiku naše vrste, potrebu za Drugime. Inspirirana je odnosom između dvoje ljudi te vječitim manipulacijama, iznevjerenim očekivanjima i jazom koji postoji između svjesnog i nesvjesnog. Tijelo lutka i ono lutkarice ovise jedno o drugome, u njihovom ljubavnom ispreplitanju nastaje novi entitet, ali i otvara pitanja identiteta i drugosti. Izvedba oslikava različite dimenzije stvarnosti, od one neposredne preko sna do delirija, te koristi raznolike tehnike poput žongliranja sjekirama, teatra objekta, kazališta sjena i lutkarstva.

Lana Paić rođena je u Hrvatskoj, a od svoje jedanaeste godine živi u Francuskoj. Obrazovala se u ženevskom Cirqule Theatre i Regionalnom centru za cirkuske umjetnosti u Lommeu te je prošla program profesionalnog obrazovanju za kazalište i klauneriju u kazalištu Marie-Jeanne u Marseilleu. Danas uglavnom radi u skupini L’Estock Fish s kojom uvelike dijeli umjetnički svjetonazor na razmeđu cirkusa i kazališta s primjesama crnog humora. Na zagrebačkom FNC-u nastupila je 2007. godine, u duetu s Christelle Herrscher – s predstavom Les Saintes Amères. Predstava „Kuliss“ nastala je u koprodukciji L’Estock Fish i Festivala novog cirkusa.

Dobna preporuka: 10 +

Izvedba: Lana Paić
Dramaturgija, režija: Kirsti Ulvestad
Tehničko vodstvo: Bertrand Roure
Scenografija: Julien Viot
Izrada lutka: Balthazar Voronkoff
Produkcija: L’Estock Fish
Koprodukcija: Festival novog cirkusa
Rezidencijalna podrška: Mediteranski plesni centar – Svetvinčenat, HALA 100 – Split, Kulturni centar Travno – Zagreb
Premijera: 2016.

Ostavite komentar!

Dodajte svoj komentar niže, ili trackback s vlastite stranice. Također možete pratiti Comments Feed putem RSS-a.

Budite dobri. Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama.

Možete koristiti sljedeće tagove:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ova stranica podržava korištenje Gravatara. Ukoliko želite vlastitog globalno prepoznatljivog avatara, registrirajte se na Gravatar.

Slika s kodom
*