Home » Featured, međunarodni projekti

Hrvatski uspjesi u europskim projektima

Među devetero članova Savjetodavnog odbora Circostrade, krovne europske mreže cirkuskih i street art organizacija, na prošlotjednom je sastanku u Glasgowu izabran i Ivan Kralj, predsjednik zagrebačke Male performerske scene. Novoustanovljeni Savjetodavni odbor imat će zadaću revidirati aktualno članstvo ove neformalne mreže, koje sada već broji stotinjak članskih organizacija, ali odlučivati i o primanju novih članica u mrežu.
 
Osim ovog najnovijeg uspjeha za hrvatsku udrugu, uspjesi se nižu i u drugom europskom projektu koji ove godine suorganizira. Na Unpack the Arts, rezidencijalni program za europske kulturne novinare, među 30 sudionika u prvom ciklusu novocirkuskih rezidencija našlo se čak četvero hrvatskih državljana.
 
Na Ny Cirkus festival u Kopenhagen, Dansku, u kolovozu putuju Igor Ružić, slobodni kritičar i stalni suradnik T-portala, te Srđan Laterza, suradnik Teatar.hr-a i Bookse, dok su se na jedan od vodećih festivala suvremenog cirkusa u Francuskoj, Circu u Auchu, plasirale Iva Nerina Sibila, glavna urednica časopisa Kretanja i kritičarka portala Plesnascena.hr, te Mašenjka Bačić, novinarka Slobodne Dalmacije i portala H-alter.org.
 
S čak četvero sudionika u prvom kolu rezidencija (očekuje nas još sedam u 2013., te dvije u 2014.) Hrvatska je trenutačno vodeća zemlja na tablici zastupljenosti svojih novinara u ovom sveeuropskom programu. Na trećoj ovogodišnjoj rezidenciji, onoj u Zagrebu, u sklopu Festivala novog cirkusa, sudjelovat će kulturni novinari iz Finske, Francuske, Belgije, Velike Britanije, Rumunjske, Španjolske i Njemačke.
 
Program Unpack the Arts sufinanciran je kroz program Kultura Europske unije, a hrvatski dio programa sufinancira hrvatsko Ministarstvo kulture.
Sve informacije o programu, kao i popis rezidencija koje će se održati u sljedećim ciklusima ovog programa, mogu se pronaći na web stranici http://unpackthearts.eu/

Ostavite komentar!

Dodajte svoj komentar niže, ili trackback s vlastite stranice. Također možete pratiti Comments Feed putem RSS-a.

Budite dobri. Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama.

Možete koristiti sljedeće tagove:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ova stranica podržava korištenje Gravatara. Ukoliko želite vlastitog globalno prepoznatljivog avatara, registrirajte se na Gravatar.

*