Home » ostali programi

Freaky Friday // Squidling Brothers

Squidling Bros. Circus Sideshow (SAD)
Pogon – velika dvorana Jedinstvo, Trnjanski nasip bb
13.1.2012., 21:00 (vrata se otvaraju u 20:00)
Trajanje: 120 min. (s pauzom)
Cijena ulaznice: 70 kuna (u pretprodaji 50 kuna)
Gostovanje ostvareno uz potporu:
Pogon – Zagrebački cenar za nezavisnu kulturu i mlade
Badaku – tim za suspenzije
Napomena: Zbog eksplicitnih prizora koje bi neki gledatelji mogli smatrati neprimjerenim, predstava se ne preporučuje mlađima od 16 godina i osobama osjetljivijih moralnih nazora.
Nakon blagdanskih slavljeničkih noći slijedi vam noć izvedbene traume. Freaky Friday slavi ono najbolje u petku trinaestom, a čast da se prvi poigraju sa strahovima, nelagodama i ograničenjima publike pripala je američkoj sideshow skupini Squidling Brothers.
Predvođeni Matterzom Squidlingom, neprobojnim glazbenikom koji uskače u životinjske zamke i brdašca slomljenog stakla, te Jelly Boyem, hodajućim crtićem koji glasi za najopasnijeg gutača mačeva, pušaka i vješalica na svijetu, ova trupa američkih čudaka prodrmat će ustaljenu svakodnevicu egzibicijama koje miješaju opasnost, uzbuđenje i ludost, uz neprimjerenu dozu nekorektnog humora. Stalni članovi skupine iz Filadelfije su i Betty Bloomerz, sideshow lutka tame koja obara rekorde u gutanju mačeva, te Roc Roc It, napuhani dječak koji guta balone i vjeđama podiže utege. Na europskoj turneji skupini se pridružuje i Lars Vegas, manipulator vatrom, te Princess Tweedle Needle, žena-jastučić za igle. Specijalne gošće zagrebačkog gostovanja na Freaky Fridayu bit će Ana Laco te Iva Šimić iz Rijeke, domaće pionirke suspenzija. Squidling Brothers glazbeno će popratiti harmonikašica Maray Squeezebox.
Iako je izlaganje drukčijih bilo poznato i u ranijoj Europi, sideshow ili freak show svoju je iznimnu popularnost dosegnuo kao američka atrakcija, od sredine 19. do sredine 20. stoljeća, etabliravši se kao sekundarna produkcija pridružena cirkusu, karnevalu ili sajmovima. Izlažući rođene i samostvorene freakove, u vremenima u kojima su se stavovi prema fizičkim razlikama brzo mijenjali, izgubio je na popularnosti. Neke su države, iz razloga zaštite ljudskih bića, čak i zabranile takva javna izlaganja. Krajem dvadesetog i početkom ovog stoljeća freak show doživljava svoj preporod, pronalazeći svoju publiku na rock koncertima, u underground klubovima, ali i na ne tako rubnim varijetetskim pozornicama. Squidling Brothers jedna je od takvih skupina koja predvodi revoluciju novog sideshowa. Uz brojne svjetske nastupe, godine 2004. kreirali su i iznimno uspješan unerground party Carnivolution, mjesečni show koji spaja lutke, kostime i sideshow goste. Squidlingove izvođače može se pronaći i na famoznom Coney Islandu, te u Ripleyjevu „Believe it or Not“.
Izvedba: Betty Bloomerz, Jelly Boy The Clown, Matterz Squidling, Lars Vegas, Roc Roc It, Princess Tweedle Needle, Maray Squeezebox, uz gostovanje Ane Laco i Ive Šimić
[youtube W7XX4CyQHj4]

Ostavite komentar!

Dodajte svoj komentar niže, ili trackback s vlastite stranice. Također možete pratiti Comments Feed putem RSS-a.

Budite dobri. Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama.

Možete koristiti sljedeće tagove:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ova stranica podržava korištenje Gravatara. Ukoliko želite vlastitog globalno prepoznatljivog avatara, registrirajte se na Gravatar.

Slika s kodom
*