Home » Featured, knjige & publikacije, ostali programi

Freaky Friday na rujanski petak trinaesti predstavlja „Strašne priče“

Freaky FridayOvog petka, 13. rujna, Mala performerska scena u književnom klubu Booksa predstavit će zbirku kratkih priča strave pod naslovom „Strašne priče“, prvu knjigu iz biblioteke Freaky Friday. Događaj počinje u 18 sati.

Freaky Friday multidisciplinarni je termin koji je prošle godine, na strahom obilježen datum petka trinaestog, počeo s predstavljanjem najrubnijih autora izvedbene umjetnosti, filma i videa, glazbene i likovne umjetnosti, te književnosti. Na natječaju za kratku priču strave, među više od 130 priča, članovi žirija Ivica Đikić, Mario Kovač, Ivan Kralj, Želimir Periš i Mima Simić odabrali su trinaest najboljih koje su tako našle svoje mjesto i u ovoj knjizi.

O strašnim pričama za laku noć, noćnim morama pisaca strave, strahu u književnosti i horor književnom žanru u Booksi će na petak trinaesti diskutirati spisateljica i organizatorica SFeraKona Mihaela Marija Perković, književnica Milena Benini, te neki od autora priča uvrštenih u zbirku (Krešimir Čorak, Franko DujmićNatko JurdanaStjepo Martinović, Diana Robaš…). Urednik zbirke je Ivan Kralj.

Uz čitanje priča publiku očekuju i strašne note. Glazbeni gost večeri je Kućni teatar Škripzikl sa svojim šansonama s groblja, pjesmama strave i užasa.

Ulaz na događanje je slobodan.

Projekt Freaky Friday podržali su Ministarstvo kulture i Ured za kulturu Grada Zagreba, književni klub Booksa te centar za nezavisnu kulturu i mlade Pogon.

Ostavite komentar!

Dodajte svoj komentar niže, ili trackback s vlastite stranice. Također možete pratiti Comments Feed putem RSS-a.

Budite dobri. Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama.

Možete koristiti sljedeće tagove:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ova stranica podržava korištenje Gravatara. Ukoliko želite vlastitog globalno prepoznatljivog avatara, registrirajte se na Gravatar.

Slika s kodom
*