Home » Featured

Francuski krotitelji vjetra u lipnju u Zagrebu!

Non_Nova_vizual_za_plakatPolovicom lipnja na Festivalu novog cirkusa predstavit će se slavna francuska skupina – Compagnie Non Nova! Možda i najekskluzivnije gostovanje rođendanskog izdanja naše manifestacije koja već cijelo desetljeće u zagrebačka kazališta dovodi progresivne suvremene cirkuske programe, uključit će dvije predstave u kojima glavnu ulogu, vjerovali ili ne, tumači vjetar. U Zagrebačkom kazalištu mladih 15. i 16. lipnja domaća će publika moći vidjeti „VORTEX“ (Vrtlog) i L’après-midi d’un foehn” (Poslijepodne jednog fena).

Iza obiju predstava, kao i umjetničkog koncepta koji na novožonglersku scenu donosi ova revolucionarna francuska skupina, stoji njezina kreativna voditeljica, transrodna umjetnica Phia Ménard. Bit će ovo njezino treće pojavljivanje u Zagrebu, nakon što je 2007., tada još kao Philippe, sudjelovala u žonglerskoj predstavi-predavanju „Jongleur pas confondre“ (izvedba na FNC-u bila je međunarodna premijera!), te nakon što je na jednodnevnom festivalskom izdanju 2010. prihvatila presedansko jednokratno gostovanje svojeg kompleksnog projekta „P.P.P.“ koji je uključivao tonu leda na pozornici.

Žongliranje nežonglirivim

Žongliranje takozvanim nežonglirivim predmetima kao što su kaktusi ili led, a potom i predmetima koji su teško uhvatljivi i simboliziraju konstantnu transformaciju (usporedivu s transrodnim životnim putovanjem umjetnice), dovelo je Compagnie Non Nova do serije predstava u kojima umjetnici žongliraju – vjetrom. Ili vjetar žonglira njima.

„L’après-midi d’un foehn” namijenjen je najširoj publici, pa i djeci, dok se “VORTEX” u kojem glumi i sama autorica preporučuje gledateljima starijima od 15 godina. Iako će se u dva dana izvesti ukupno pet izvedbi ovih dviju predstava, one igraju pred malim okruglim gledalištem posebno izgrađenim za scenu na kojoj vjetar preuzima kontrolu. Zbog ograničenog broja ulaznica, publika se upućuje na što raniju kupovinu. Po cijeni od 50 i 100 kuna, iste su dostupne na blagajni ZKM-a, putem sustava ulaznice.hr, kao i putem bankovnih uplata na račun organizatora (upute ovdje).

Ostavite komentar!

Dodajte svoj komentar niže, ili trackback s vlastite stranice. Također možete pratiti Comments Feed putem RSS-a.

Budite dobri. Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama.

Možete koristiti sljedeće tagove:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ova stranica podržava korištenje Gravatara. Ukoliko želite vlastitog globalno prepoznatljivog avatara, registrirajte se na Gravatar.

Slika s kodom
*