Home » Featured

Francuske žičane ptice prelijetale publiku Festivala novog cirkusa

Predstava „Le Soir des Monstres“ („Večer čudovišta“) otvorila je večeras uvodni dio osmog Festivala novog cirkusa. Etienne Saglio, žongler, iluzionist, lutkar, manipulator objekata i poetični derviš u jednom, uspio je iznenaditi zagrebačku publiku specifičnim scenskim svemirom u kojem se kombiniraju raznolike tehnike izvedbe. Posjetitelji Scene Travno toplim su pljeskom ispratili francuskoga umjetnika, ali i žicu, užad i stoliće koji se u predstavi transformiraju u skup nadrealnih životinja koje se svojeglavo otimaju kontroli svoga stvoritelja.

Drvena ljama s treptajućom svjetiljkom umjesto glave, žičane ptice koje lete pozornicom, ali i iznad publike, plastične gusjenice koje izvode salta čak i kad su obezglavljene, samo su dio bestijaruma krotitelja koji pokušava izliječiti samoću, do te mjere da je sposoban čak izlaziti i iz vlastita tijela.

„Večer čudovišta“ samo je jedan primjer novomagijskoga žanra, izvedbenog pravca u kojem se magija ne koristi kao prezentacijska revija trikova, već tek kao dio vokabulara koji želi probuditi raznolike emocije publike. U sljedećih dva mjeseca na novozagrebačkoj će Sceni Travno zaigrati i umjetnici iz Belgije, Austrije, Finske…

Prvi sljedeći na redu je Čileanac Juan Esteban Varela koji u četvrtak, 25. listopada, u 18 sati izvodi predstavu „From the Dark“ („Iz mraka“) koja magiju predstavlja bez upotrebe osjetila vida. „Večer čudovišta“ igra za zagrebačku publiku još jednom, u 20 sati.

Ulaznice za obje predstave nalaze se u prodaji u Dancing Bearu (Gundulićeva 7) ili na blagajni kazališta sat vremena prije početka predstave.

 

Ostavite komentar!

Dodajte svoj komentar niže, ili trackback s vlastite stranice. Također možete pratiti Comments Feed putem RSS-a.

Budite dobri. Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama.

Možete koristiti sljedeće tagove:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ova stranica podržava korištenje Gravatara. Ukoliko želite vlastitog globalno prepoznatljivog avatara, registrirajte se na Gravatar.

Slika s kodom
*