Home » Featured, Headline

Festivalski inkubator kreacije

Alexander_Vantournhout_AneckxanderFestival novog cirkusa od svojih je početaka bio i vrlo konkretna produkcijska ispomoć izvedbenim umjetnicima kojima je otvarao svoju pozornicu. Mnoge su inozemne predstave upravo preko njegove pozornice premijerno kročile van svoje domovine, a većina je hrvatskih predstava, u vrijeme kad još nije bilo moguće ostvariti partnerstvo između cirkuskih grupa i kazališnih dvorana, nastajala upravo radi Festivala novog cirkusa, s premijerama koje su katkad bile i posljednje izvedbe tih predstava. Povjerenje u umjetnost bilo je gradivni element odnosa festivala i umjetnika koje je podupirao.

Nakon prvog desetljeća Festival novog cirkusa radi novi zaokret kako bi trajnije i značajnije slavio upravo povjerenje u umjetnost – 2015. godine FNC se transformirao u bijenalni festival čije ćemo sljedeće puno izdanje gledati u jesen 2016. godine!

U 2015. godini mnogi su progresivni umjetnici koristili naš program rezidencija, suradnji, koprodukcijske podrške. Svoje su ideje razvijali u institucijama naših partnera kao što su zagrebački Kulturni centar Travno, svetvinčentski Mediteranski plesni centar ili pak splitska Hala 100. Po završetku kreativnih rezidencija pred publikom su prezentirali svoje radove u nastajanju, čime su se festivalski pratitelji izravno uključili u stvaralački proces predstava koje ćemo u finalnom obliku vidjeti ove godine. Bit će to festivalsko izdanje za pamćenje!

Ostavite komentar!

Dodajte svoj komentar niže, ili trackback s vlastite stranice. Također možete pratiti Comments Feed putem RSS-a.

Budite dobri. Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama.

Možete koristiti sljedeće tagove:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ova stranica podržava korištenje Gravatara. Ukoliko želite vlastitog globalno prepoznatljivog avatara, registrirajte se na Gravatar.

Slika s kodom
*