Home » Featured, međunarodni projekti

Drugi poziv za europski rezidencijalni program Unpack the Arts

Mala performerska scena zajedno sa svojih devet međunarodnih partnera uključenih u projekt Unpack the Arts raspisuje drugi poziv za istoimeni europski rezidencijalni program za kulturne novinare. Ovaj projekt, koji se  provodi u sklopu programa Kultura 2007.-2013. Europske unije, novinarima aktivnima na polju kulture nudi rezidencije u sklopu europskih novocirkuskih festivala, u cilju razvoja kritičkog diskursa i cirkulacije znanja.

U drugom krugu rezidencija raspisan je poziv za sudjelovanje na onima u Švedskoj (Subcase, Stockholm, u veljači), Belgiji (Hors pistes & La Piste aux Espoirs, Bruxelles i Tournai, u ožujku) te Finskoj (Cirko Festival, Helsinki, u svibnju).

Za sudjelovanje na rezidencijama mogu se prijaviti kulturni novinari, kritičari i teoretičari koji objavljuju svoje radove u bilo kojoj vrsti medija (web, novine, radio, televizija, nove medijske platforme), a koji žive u jednoj od 35 zemalja iz programa Kultura, te dobro vladaju engleskim jezikom u govoru i pismu. Poznavanje suvremenog cirkusa nije uvjet za prijavu, ali aplikanti trebaju biti fokusirani na izvedbene umjetnosti i posjedovati barem tri godine iskustva u kulturnom novinarstvu.

Rezidencije za kulturne novinare trajat će po četiri dana, uključivat će tematske diskusije, predavanja, posjećivanje predstava, razgovore s umjetnicima i programatorima.

Sudjelovanje na rezidenciji besplatno je za sve sudionike, a organizatori će pokriti troškove puta, smještaja, prehrane i ulaznica za predstave.

Sve informacije o programu, kao i propozicije natječaja, te prijavnica mogu se pronaći na web stranici http://unpackthearts.eu/.

Rok za prijave na rezidencije u drugom krugu istječe 1. studenoga 2012.

 

Ministarstvo kulture
This project has been funded with support from the European Commission. This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Ostavite komentar!

Dodajte svoj komentar niže, ili trackback s vlastite stranice. Također možete pratiti Comments Feed putem RSS-a.

Budite dobri. Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama.

Možete koristiti sljedeće tagove:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ova stranica podržava korištenje Gravatara. Ukoliko želite vlastitog globalno prepoznatljivog avatara, registrirajte se na Gravatar.

*