Home » Featured, predstave

Cie Pakipaya // Shake, Shake, Shake!

Shake-shake-shakeCie Pakipaya (Španjolska):
„Shake, Shake, Shake!“

Forum, Zadar
Subota, 2.8.2014., 20:00
Trajanje: 50 min.
Ulaz besplatan.

Gostovanje ostvareno uz podršku:
Zadar snova

www.pakipaya.net

 „Na granici kazališta, cirkusa i zračne izvedbe, Shake Shake Shake je generator učinaka neočekivanih iznenađenja. (…)  Jednostavno genijalna predstava.“ (La Theatroteque, Francuska)

Mogla je to biti još jedna obična ulična predstava! No ono čime je mlada španjoska skupina Pakipaya u protekle četiri godine osvojila svjetsku publiku od Nizozemske do Češke, od Francuske do Južne Koreje, nadilazi standarde koje generalno očekujemo od predstave na ulici. To ne znači da „Shake, Shake, Shake!“ nije zabavna ili atraktivna cirkuserija u kojoj se plješće vještini. Ali ona je i jedna perfidno izvedena, kompleksna kolektivna igra u koju se ne uključuje tek jedan volonter ili volonterka iz publike. Ova kazališna majstorija involvira cijelu publiku!

Shake-shake-shake2Na sceni je šest metara visoka konstrukcija i Tony. U potrazi za idealnom partnericom ovaj će teško odoljivi ekstravagantni junak, u kičastoj paleti boja i ritmu diska otvoriti najluđe priče. Sedamdesete opjevane na dva stupa, u tehnikama kineske motke i zračne kolijevke, burleskna su poslastica koja ostvaruje izravnu bliskost s gledateljima. Neki od njih postat će i dio igre u kojoj nepresušni humor i neiscrpna energija imaju stožernu ulogu.

Pakipayu su 2008. godine u Bruxellesu osnovali Adrià Masquarell i Noemi Diaz. Akrobatska skupina formirala se na Francuskom regionalnom centru za cirkuske umjetnosti u Lommeu, uz dodatnu edukaciju s Yurijem Sakalovim (Srednja cirkuska škola u Bruxellesu). Nakon dvadesetominutnih točaka „Shake Your Ass“ i „Shake Your Body“, „Shake, Shake, Shake!“ prva je cjelovečernja predstava grupe. S istom su osvajali nagrade kao što su nagrada žirija na najvećem belgijskom uličnom festivalu Miramiro, nagrada CLAP na festivalu Mueca na Tenerifima, nagrada Mirabilia na istoimenom festivalu u talijanskom Fossanu ili pak nagrada Zirkolica u Barceloni. Zadarsko gostovanje predstave održava se kroz partnersku suradnju Festivala novog cirkusa sa Zadrom snova.

Dobna preporuka: Svi uzrasti.

Koncept i izvedba: Adrià Mascarell, Noemí Díaz
Tehničar zvuka: Henry Debay
Umjetnička režija: Jean Pierre Pagliari
Tehnička režija: Yuri Sakalov
Scenografija: Serge Calvier
Podrška:
Circ que O! Chemins Emergents, CONCA (Vlada Katalonije), La Roseraie (Bruxelles), CAR (Ath, Belgique), La Central del Circ (Barcelona), Ateneo Popular de Nou Barris (Barcelona), La Vela (Vilanova, Katalonija), WBI (Wallonie Bruxelles International)
Premijera: 2010.

Ostavite komentar!

Dodajte svoj komentar niže, ili trackback s vlastite stranice. Također možete pratiti Comments Feed putem RSS-a.

Budite dobri. Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama.

Možete koristiti sljedeće tagove:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ova stranica podržava korištenje Gravatara. Ukoliko želite vlastitog globalno prepoznatljivog avatara, registrirajte se na Gravatar.

Slika s kodom
*