Home » Featured, ostali programi

Freaky Friday // Posljednja večera #2

Tannjur glistaPosljednja večera #2
all-inclusive objed u 4 slijeda
13.5.2016., 20:00
Pogon Jedinstvo, Trnjanski nasip bb, Zagreb
Cijena ulaznice: 250 kuna

Prodaja ulaznica: 
isključivo bankovnom uplatom – obavezna rezervacija putem maila [email protected] (najkasnije do 30. travnja 2016.)

Program ostvaren uz potporu:
Grad Zagreb – Ured za kulturu

Uobičajeno je da je za programe Freaky Fridayja potrebno imati jak želudac. No u njegovom jedanaestom izdanju to više nije metafora! Program će ovog puta doista ući kroz vaša usta! Očekuje vas možda i najgadljivija večera kojoj ste ikad prisustvovali! No prvi pogled vara! Iza naoko gorkih vizuala skriva se gastronomski užitak koji će vaša nepca pamtiti i dulje od prvih noćnih mora!

Progutajte strahove i predrasude i prepustite se jedinstvenom užitku večere kakvu vam nitko nikada nije skuhao! Konkretan jelovnik ostat će tajna do samog petka trinaestog; pustit ćemo vas da sami otkrivate sastojke tek kad se gadarije s tanjura približe vašim okusnim pupoljcima. Samo hrabro! Riječ je primarno o vizualnoj umjetnosti koja će se na jeziku rastopiti u fine okuse kakve i očekujete od svečane večere!

Za vas pripremamo četiri slijeda hrane: predjelo, juhu, glavno jelo i desert. U freakasti meni uključena je i konzumacija naših specijalnih aperitiva i tajanstvenih napitaka, a za one koji ipak igraju na sigurno – i obilata količina crnih i bijelih vina, te sokova.

Izvedbu menija potpisuje chef koji je majstorski ispit položio u inozemstvu. Treba ovdje istaknuti da su naš zahtjev za “gadljivom” večerom, u strahu za vlastite kulinarske brendove, redom odbijali domaći majstori kuhinje, pa ćemo izaći u susret i ovom kuharu, da i sam ostane anoniman, iako znamo da će naša publika za ovakve kulinarske kreacije samo tražiti riječi hvale. Valja međutim reći da naš chef kuhinje posjeduje bogato iskustvo rada i edukacije u Njemačkoj, Švicarskoj, Španjolskoj, Portugalu, Francuskoj i Italiji!

Posebnu dekoraciju-instalaciju, cvjetne aranžmane sa sastojcima ne samo biljnog porijekla, pripremit će splitska umjetnica Zrinka Barbarić. Riječka umjetnica Tajči Čekada sudjelovat će na ovom posebnom izdanju Freaky Fridayja sa svojim video radom “The Picnic”.

Rezervacije mjesta na večeri primaju se isključivo do 30. travnja, na mail [email protected]. Uz broj sjedala koja želite rezervirati obavezno naznačite eventualne alergijske ili dijetalne restrikcije vaše prehrane. Broj sudionika je limitiran pa ne čekajte zadnji trenutak za prijavu!

Dobar tek!

Napomena: Program nije preporučljiv za publiku mlađu od 16 godina.

Dekorativna instalacija: Zrinka Barbarić
Video rad: Tajči Čekada
Koncept i produkcija događaja: Mala performerska scena

Ostavite komentar!

Dodajte svoj komentar niže, ili trackback s vlastite stranice. Također možete pratiti Comments Feed putem RSS-a.

Budite dobri. Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama.

Možete koristiti sljedeće tagove:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ova stranica podržava korištenje Gravatara. Ukoliko želite vlastitog globalno prepoznatljivog avatara, registrirajte se na Gravatar.

*